:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TEAM SPIRIT
TEAM SPIRIT
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-05-27
FILM
Team Spirit is een Vlaamse versie van het Nederlandse All Stars waarin een aantal vrienden sinds de laatste tien jaar elke zondag een voetbalmatch spelen. Zij gaan ieder op hun eigen manier om met relaties, werk, vriendschap en verantwoordelijkheden. Het wordt hierdoor voor elk van hen steeds moeilijker om elke zondag vrij te houden voor het voetbal. De aanloop naar hun 500e wedstrijd verloopt dan ook niet van een leien dakje. Het komt tot een confrontatie waarbij zij elkaar en vooral zichzelf leren kennen. Hierbij wordt hun vriendschap op de proef gesteld.

Enkele jaren geleden, toen we in het kader van onze studies een eindwerk schreven over de Vlaamse langspeelfilm, was al duidelijk dat de Vlaamse film geruime tijd in een diep dal zat, een crisis waarvan men dacht dat ze op termijn zeker overwonnen zou worden. Welnu, als het van de films van Jan Verheyen afhangt zal daar niet veel van in huis komen. Deze "briljante" Belgische regisseur weet als geen ander lucht te verkopen, en daar slaagt hij wonderwel keer na keer in. Team Spirit, dat overigens in de Belgische bioscopen een groot succes kende, is een oppervlakkige film en blijft zoals verwacht ook niet gespaard van goedkope vulgariteiten en flauwe humor. Een beetje verwonderlijk als je weet dat onder andere Bart De Pauw (Buiten De Zone, Schalkse Ruiters, Mannen Op De Rand, ...) aan het scenario heeft meegewerkt; van hem verwacht je toch tenminste wat niveau als het op humor aankomt. Blijkbaar niet dus. We waren dan ook opgelucht toen de eindgeneriek over het scherm rolde.

BEELD EN GELUID
De technische kant van deze DVD voldoet ruim aan de vereisten. De geluidstrack is Dolby Digital 5.1 wat ruim voldoende is voor deze film. Het blijft een dialoogfilm in combinatie met popdeuntjes, waarbij meestal de voorste kanalen worden aangesproken. De film heeft een anamorf beeldformaat en ziet er behoorlijk uit, de goede middenmoot als het ware.

EXTRA'S
Start je de DVD, word je in het hoofdmenu verwelkomd door Jan Verheyen zelf, die de extra's op deze release kort voorstelt.

Een film bekijken van Verheyen is al een halve lijdensweg, maar als de DVD dan ook nog een audiocommentaar van de regisseur bevat, wordt het dubbel zo erg. Verheyen zelf heeft niet zo heel veel te vertellen over zijn eigen film, en bijgevolg zijn de pauzes soms veel te lang. Dit kan betekenen dat Verheyen nog niet gewend is om dergelijke commentaartracks in te spreken, ofwel valt er over Team Spirit gewoonweg niets te vertellen. Wij vrezen eerlijk gezegd het laatste.

Verder krijgen we een fotogalerij met tientallen foto's gefotografeerd op en naast de set, en een muziekclip "Only Your Love Will Do" van Jan Leyers, met aansluitend een korte commerciële trailer over de soundtrack van de film.

CONCLUSIE
De aandachtige lezer heeft het al gemerkt: wij zijn geen fan van Jan Verheyen. Nu ja, smaken verschillen natuurlijk. Team Spirit is momenteel op huurdvd verkrijgbaar en diegenen onder u die zich van geen kwaad bewust zijn, kunnen deze film eens huren. U bent gewaarschuwd.


cover
Studio: Universal

Regie: Jan Verheyen
Met: Axel Daeseleire, Geert Hunaerts, Michael Pas, Tom Van Landuyt, Dimitri Leue, Matthias Sercu, Tine Reymer, Tania Kloek, Arnold Willems, Ilse De Meulemeester, Carl Ridders, Anne Denolf, Vic de Wachter, Sophie Noyen, Leen Van Der Eycken

Film:
2/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
0044007814826


Beeldformaat:
1.85:1 anamorphic PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar van de regisseur
• Fotogalerij
• Muziekclip

Andere recente releases van deze maatschappij