:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOIS & CLARK - THE NEW ADVENTURES OF SUPERMAN - SEIZOEN 2
LOIS & CLARK - THE NEW ADVENTURES OF SUPERMAN - SEIZOEN 2
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2006-04-24
SERIE
Lois (Teri Hatcher). Clark (Dean Cain). Zij is een neurotische carrièrebitch. Hij is een sullige nerd. Met een bril van het ziekenfonds. Beiden zijn ze reporter. Ze kibbelen. Ze vechten. Ze krabben elkaar de ogen uit. Maar ze kunnen niet zonder elkaar. En hij is zo onhandig tegenover haar omdat hij een geheim heeft. Hij is in werkelijkheid Superman. Lois is verliefd op Superman. Clark is verliefd op Lois. Maar Lois kent Clarks geheim niet...

In dit tweede seizoen van Lois & Clark: The New Adventures Of Superman borduurt producente Deborah Joy Levine voort op het gegeven van het eerste seizoen, en laat dat als kapstok fungeren voor een reeks politie-enquêtes waarbij altijd weer de journalisten van de Daily Planet betrokken zijn, en waaruit moet blijken dat U als burger, indien geconfronteerd met criminaliteit, beter met uw verhaal naar de plaatselijke gazet trekt dan naar de politie. Lex Luthor (John Shea) is op het einde van vorige aflevering te pletter gevallen op de straatstenen, wat betekent dat Superman een nieuwe reeks vijanden het hoofd zal moeten bieden. Van het idee van een criminal mastermind die elke keer weer op de achtergrond aan de touwtjes trekt, wordt in deze reeks gedeeltelijk afgestapt. De scenaristen weten op gegeven moment blijkbaar zelf niet goed meer wat ze met dat gegeven moeten aanvangen: enerzijds is er de schimmige Intergang, een internationaal misdaadsyndicaat dat blijkbaar van alle misdadige markten thuis is, maar omdat daar bijzonder weinig ruimte is voor één personage om zich te profileren, halen de makers zelfs op gegeven moment Lex Luthor terug uit de doden (in Superman is iemand immers nooit echt dood...), maar buiten zijn rol van rijke megalomaan geplaatst, blijft er van zijn indrukwekkendheid uit het eerste seizoen bijzonder weinig over, zodat uiteindelijk toch veiligheidshalve het pad van de criminal-of-the-week wordt bewandeld. Wat niet noodzakelijk een handicap is, overigens. Supermans tegenstanders zijn veelal gekke geleerden, misbegrepen genieën of andere rare kwibussen die hun grieven willen uitwerken op de bevolking van Metropolis. Veel van de daaruit gedistilleerde situaties zijn erg doorzichtig en stereotiep comic book-achtig, maar daar schuilt dan ook de charme van de reeks in. In dit tweede seizoen zien we Clark hoe langer hoe meer worstelen met zijn geheime identiteit, en het komt zelfs een paar keer bijna uit wie hij is. In Top Copy heeft een slimme reportster zijn identiteit achterhaald, maar dankzij een ingenieuze truc en de hulp van zijn pleegouders (Eddie Jones en K. Callan) kan Clark alsnog Lois op het verkeerde been zetten en het tij in zijn voordeel doen keren. In Tempus Fugitive krijgt Lois de waarheid over haar collega te horen van een bezoeker uit de toekomst, maar de wetten van het tijdreizen blijken een te harde beproeving voor het geheugen. En anderen die achter de waarheid komen, leven niet lang genoeg om het te kunnen navertellen.



Qua casting is er met dit tweede seizoen wat veranderd. De twee hoofdspelers, Dean Cain en Teri Hatcher, zitten gelukkig nog stevig in het zadel, en qua schermkoppels vliegen van deze combinatie de vonken af. Michael Landers, die in de eerste jaargang de rol van Jimmy Olsen vertolkte, werd echter bedankt voor bewezen diensten, naar verluidt vanwege de te grote fysieke gelijkenis met Dean Cain, die de kijkers in verwarring bracht. Omdat Jimmy echter een onmisbare schakel in de Superman-mythologie is, werd zijn rol gewoon overgedragen naar een nieuwe acteur, Justin Whalin, die toch iets meer de naïeve charme uitstraalt die het personage zo nodig heeft. Grote baas Perry White (de helaas vorig jaar overleden Lane Smith) mag er weer lustig op los vloeken en tieren, voor, tijdens en na de kantooruren Elvis Presley aanbidden, en alle intieme details van zijn huwelijk met Alice (die we overigens nooit te zien krijgen) rondstrooien. Roddeljournaliste Cat (Tracy Scoggins) werd bedankt voor bewezen diensten, en haar toch niet al te belangrijke rol werd voor de tweede en volgende reeksen gewoon geschrapt. Enkele acteurs mogen meer dan één aflevering een gastrolletje vervullen, zoals Denise Crosby als dr Gretchen Kelly, een ex-medewerkster van Lex Luthor die zijn lichaam in een aquarium intact tract te houden tot ze hem kan doen verrijzen, en professor Emil Hamilton (John Pleshette), die in één aflevering nog de ethiek uit het oog verloren geleerde mag spelen, maar daarna af en toe terugkeert als de persoon die Lois en Clark van allerlei high-tech snufjes voorziet. Andere opvallende bijrollen zijn weggelegd voor Denise Richards, die een paar afleveringen lang Angela, het lief van Jimmy, voor haar rekening neemt, totdat Jimmy haar aan de deur zet; voor een nog steeds bijzonder goed geconserveerde Raquel Welch, dé seksbom uit de jaren '60 waarvan de explosie nog blijkbaar nazindert in de jaren '90; en niet te vergeten cultacteur Bruce Campbell. Ook niet te vergeten: dit seizoen bevat de bijzonder briljant te noemen aflevering Tempus Fugitive, waarin het oeuvre van science-fictionwriter H.G. Wells en een Back To The Future-achtig tijdreisscenario, zij het met een paar rieten tuinstoelen in plaats van met een blinkende DeLorean, in een moment van helderheid van de schrijvers tot een bijzonder smakelijk geheel is vermengd, dat duidelijk boven de andere afleveringen uitsteekt.

Lois & Clark: The New Adventures Of Superman was eertijds de incarnatie die de primeur kreeg om de twee tortelduifjes voor het eerst in de echt te mogen verbinden. Zo ver zijn we in dit tweede seizoen echter nog lang niet, en Lois leeft nog in een staat van gelukzalige ontwetendheid over het alter ego van haar collega. Ze gaan deze reeks wel voor het eerst samen uit en delen hun eerste kus, maar er zijn kapers op de kust. Clark wordt het hof gemaakt door openbaar aanklager Mayson Drake (Farrah Forke), maar die relatie komt op abrupte manier aan een einde. Even lijkt de hoop tussen de twee voor elkaar bestemden weer boven te komen drijven, maar dan valt Dan Scardino (Jim Pirri) voor de mooie ogen van Lois, en omdat die laatste het beu is dat Clark telkens op het cruciale ogenblik haar laat staan - terwijl hij weer ergens als Superman een katje uit een boom moet gaan redden - gaat die op zijn avances in. Maar uiteindelijk kan een romantische-avontuur-actie-serie zoals deze niet afsluiten zonder een zegevierende held. En of Lois nu eindelijk te weten komt wie Clark feitelijk is? Come and see...


AFLEVERINGEN

Disc 1:
22. Madame Ex
Supermans populariteit is ongelofelijk aan het tanen, nu een deel van de publieke opinie er heilig van overtuigd is dat hij opzettelijk Lex Luthor te pletter heeft laten vallen. Wie ook meent dat Superman hiervoor verantwoordelijk is, is Luthors ex Arianna Carlin (Emma Samms), die heeft gezworen dat de man in het blauw zal betalen. Om haar wraak te bereiken heeft ze een verkeersslachtoffer door een plastische chirurg onder handen laten nemen, zodat die als twee druppels water op Lois lijkt.

23. Wall Of Sound
Een gemaskerde bende overvalt een bank door middel van een nieuwsoortig superwapen, dat geluidsgolven produceert. Clarks hypergevoelig afgestelde gehoor is er alvast extra kwetsbaar door; enkel een expert in geluidstechniek kan zo'n wapen hebben geconcipieerd. Zowel een gekke geleerde (Scott Colomby) als een excentrieke rockster (Michael Des Barres) komen in aanmerking als verdachte, alleen hebben Lois en Clark niet dezelfde verdachte op het oog. Lois is bovendien compleet kwaad op Clark omdat die haar een nominatie voor een journalistiekprijs heeft afgesnoept.

24. The Source
Een ongelukje met een reuzenrad blijkt niet zo'n ongelukje te zijn: veiligheidsingenieur Stuart Hofferman (Peter Scolari) is bereid om voor de redactie van de Daily Planet te getuigen dat het gebruikte elektronische stuursysteem ondermaats was, in ruil voor strikte anonimiteit. Grote baas Eric Thorpe (Tim Grimm) doet de Daily Planet prompt een proces wegens smaad aan. Lois helpt Hofferman onder te duiken bij Clark thuis, maar wanneer deze vermoord wordt, krijgt zij de schuld van het lek, en wordt ze geschorst.

25. The Prankster
Lois krijgt tal van attenties toegestuurd van een geheime aanbidder (Bronson Pinchot), die telkens van de gelegenheid gebruik maakt om onderdelen te stelen voor zijn nieuwe, geheime superwapen. De man heeft met haar nog een oude rekening te vereffenen, en hij drijft Lois tot aan de rand van de wanhoop.

Disc 2:
26. Church Of Metropolis
Lois' oom Mike (Dick Miller) krijgt last als een straatbende de wijk waar zijn restaurant gelegen is, terroriseert. Een projectontwikkelaar, Bill Church (Peter Boyle), poogt om de prijzen van het vastgoed in een wijk van Metropolis in te laten storten, om vervolgens de zaak voor een prikje op te kunnen kopen. Superman krijgt het dringende advies om de criminaliteit in de wijk te laten betijen, anders zal één van zijn naaste medewerkers iets overkomen. Ze laten hem aan den lijve ondervinden dat hij niet Lois én Jimmy tegelijk kan beschermen. Clark krijgt intussen meer dan voldoende aandacht van vrouwelijke rechercheur Mayson Drake, die vroeger nog voor Church heeft gewerkt.

27. Operation Blackout
Een generaal, Ralph Marshall (Tom Hatten), wordt voor de ogen van de verzamelde pers vermoord met een nieuwsoortig wapen, een volledig autonoom opererende robot. Zijn opvolger, kolonel Charles Fayne (J.T. Walsh), heeft volgens een foto Ryan Wiley (Charles Rocket) op zijn loonlijst staan, de man van Molly Flynn (Melora Gardin), een oude schoolvriendin van Lois. Alleen is Wiley al een jaar geleden dood verklaard. Vroeger werkte Molly op de basis mee aan de ontwikkeling van de ultieme dodelijke staal, de Hawkeye.

28. That Old Gang Of Mine
Perry en Jimmy worden gecarjackt door het notoire gangsterduo Bonnie (Amy Hathaway) en Clyde (Joseph Gian). Ze zijn niet de enige vreemde verschijningen in Metropolis: ook John Dillinger (Robert Clohessy) en Al Capone (William Devane) zijn uit de doden opgestaan en proberen hun criminele activiteiten te hervatten. Hun herrijzenis hebben ze te danken aan professor Emil Hamilton (John Pleshette), die onderzoek doet naar het verband tussen criminaliteit en DNA, wiens experimenten hem boven het hoofd zijn gegroeid. Dillinger schiet Clark neer, die daardoor moet onderduiken om zijn identiteit te beschermen.

29. A Bolt From The Blue
Superman probeert de beroepsloser William Wallace Webster Waldecker (Leslie Jordan) te redden van een zelfmoordpoging, wanneer de bliksem op hen beiden inslaat. Door de schok krijgt Waldecker ook superkrachten, en als Resplendant Man is hij de nieuwe superheld van Metropolis, zij het wel dat hij een factuur stuurt voor zijn geleverde diensten. Met het geld onderhoudt hij zijn geestelijk gehandicapte zuster Wandamae (Cindy Williams). Doctor Gretchen Kelly (Denise Crosby) was getuige van het incident, en ze probeert of ze op de één of andere manier de krachten kan overdragen op het cryogeen ingevrozen lichaam van Lex Luthor.



Disc 3:
30. Season's Greedings
Speelgoedmaker Winslow P. Schott (Sherman Hemsley) wil deze kerst zijn ontslag wreken. Met een nieuw butt-ugly speeltje, de Atomic Space Rat, wil hij de markt overspoelen. Het ding scheidt een stof af die kinderen hebzuchtig maakt. Op volwassenen heeft het ding een andere reactie: ze gedragen er zich als kleine kinderen door. Zelfs Clark blijkt niet immuun tegen het spul.

31. Metallo
Lucy Lane (Roxana Zal), de zus van Lois, heeft een nieuw vriendje aan de haak geslagen, de niet bijster snuggere kruimeldief Johnny Corben (Scott Valentine). Johnny geraakt dodelijk gewond bij een overval, en zijn hersenen worden door de geleerden Emmet (John Rubinstein) en Rollie Vale (Christian Clemenson) gerecupereerd, die een op kryptoniet functionerende robot hebben ontworpen.

32. Chi Of Steel
In de herenclub waar Perry lid van is, breekt een ninja in, net op het ogenblik dat Perry zijn geld in onverzekerde waardepapieren heeft toevertrouwd aan Harlen Black (Brian Doyle-Murray). De ninja gebruikt twee armbanden, the heart of the dragon, die aan de drager buitengewone krachten geven, en zelfs voldoende zijn om Superman een waardige tegenstander te bezorgen. Perry is natuurlijk geïnteresseerd in het recupereren van zijn aandelen, maar de fabuleuze winsten erop worden gewonnen door mensenhandelaars; de ninja blijkt een soort moderne versie van Robin Hood, stelend van de rijken en het geld teruggevend aan de armen.

Disc 4:
33. The Eyes Have It
Lois krijgt ongevraagde bezoekers over de vloer, die een geleerde achtervolgen die een manier heeft gevonden om kennis over te dragen via lichtgolven. Lois wordt door de straal getroffen, en begint allerlei kennis te spuien die ze niet weet. Ene doctor Harry Leit (David Bowe) probeert het prototype te recupereren, dat per ongeluk in handen van Lois terecht is gekomen. Maar eerst moet hij haar beschermengel uitschakelen: met een straal ultraviolet licht maken ze Superman blind. Superman moet bij Lois thuis onderduiken, terwijl iedereen denkt dat Clark met Mayson Drake een romantisch weekeindje in de bergen doorbrengt.

34. The Phoenix
Clark heeft eindelijk zijn moet bij elkaar geraapt en Lois op een afspraakje uitgevraagd. Maar het koppel heeft andere zorgen aan het hoofd: dr Gretchen Kelly (Denise Crosby) is er eindelijk in geslaagd om het lichaam van Lex Luthor (John Shea) terug tot leven te wekken, al heeft deze laatste wel een licht probleempje met haaruitval. Samen met zijn ex-bediende Nigel St. John (Tony Jay) wil de failliete Luthor terug proberen het hart van Lois te veroveren, goedschiks of kwaadschiks. Om Superman preventief uit te schakelen heeft hij kryptoniet nodig, en hij is bereid om Rollie Vale (Christian Clemenson) te helpen uit de gevangenis te breken in ruil voor diens voorraadje van het kostbare mineraal.

35. Top Copy
Topjournaliste Diana Stride (Raquel Welch) heeft een verleden als huurmoordenares voor Intergang. Wanneer ze in opdracht een door het gerecht beschermde kroongetuige, Michael DeSanton (Tom Virtue), moet elimineren, vindt ze Superman op haar pad. In haar hoedanigheid van journaliste probeert ze haar kijkcijfers wat op te krikken door een rioolreportage over het privé-leven van de Man van Staal te maken. Tijdens haar research komt ze toevallig achter de ware identiteit van Superman/Clark Kent.

36. Return Of The Prankster
Kyle Griffin, alias de Prankster (Bronson Pinchot) en zijn mottige maat Victor (Rick Overton) zijn weer op vrije voeten. Ditmaal hebben ze een nieuw wapen ontwikkeld: een straal waarmee ze onschuldige burgers kunnen verlammen. Ze hebben het in het bijzonder gemunt op Lois, die op het punt staat een interview van de president af te mogen nemen. Wanneer hun wapen niet blijkt te werken op Superman, doen ze er alles aan om de frequentie van het licht aan te passen zodat die ook geen weerstand kan bieden tegen het wapen. Dr. Emil Hamilton (John Pleshette) werkt echter aan een beschermingswapen voor Superman.



Disc 5:
37. Lucky Leon
Jimmy heeft dringend geld nodig om zijn nieuwe meubelen te kunnen bekostigen, en hij heeft een tweede baantje aangenomen als leverancier van gadgets van de Oekraïense immigrant Lucky Leon (John Kapelos), die kitcherige deskaccessoires verkoopt. In zijn spullen zitten camera's en gifpijltjes verstopt, waarmee hij in opdracht van Intergang ongewenste personen kan liquideren. Wanneer een drugdealer die voor de CIA is gaan werken, voor zijn verraad op die manier wordt gestraft, wordt Jimmy van moord beschuldigd. Lois en Clark plannen intussen hun eerste echte date, die overigens goed verloopt, maar Lois krijgt achteraf koudwatervrees. Clark krijgt intussen de nodige attenties van Mayson Drake, die, wanneer ze merkt dat het niet botert tussen Lois en Clark, deze laatste haar liefde opbiecht.

38. Resurrection
Tijdens de begrafenis van Mayson Drake meent Lois op het kerkhof letterlijk een levend lijk te hebben gezien. Lois en Clark gaan op zoek naar sporen van de moordenaar, en kruisen zo het pad van inspecteur Dan Scardino, die Lois wel ziet zitten. Drakes laatste onderzoek betrof wetenschapper Stanley Gables, die een pil heeft ontwikkeld waarmee hij tijdelijke schijndood kan veroorzaken. Op die manier weet hij enkele misdadigers de gevangenis uit te smokkelen, zodat ze hem kunnen helpen bij zijn ultieme wraak op Metropolis.

39. Tempus Fugitive
Lois en Clark krijgen bezoek van schrijver H.G. Wells (Terry Kiser), die een tijdmachine heeft uitgevonden, en op terugweg van de toekomst is waar hij een zekere Tempus (Lane Davies) heeft uit meegebracht om aan zijn collega's te bewijzen dat zijn machine werkt. Tempus is echter van plan om terug te reizen naar 1966, om in Smallville de baby-Superman te vermoorden, zodat er later nooit een maatschappij zal kunnen evolueren, gebaseerd op Supermans vredelievende principes. Wells knoeit echter met de machine, zodat ze niet in 1966, maar in 1866 terecht komen.

40. Target: Jimmy Olsen!
Jimmy Olsen is al van bij zijn geboorte proefkonijn in een militair geheim project, Walhalla, waarmee hij en enkele andere slachtoffers zijn voorgeprogrammeerd om bij het triggeren van het juiste codewoord blindelings bevelen te gehoorzamen als huurmoordenaars. Lois wordt het intussen beu dat Clark elke keer verdwijnt als ze haar gevoelens wil opbiechten, en ze stort zich in een relatie met Dan Scardino.

Disc 6:
41. Individual Responsibility
De nieuwe leider van Intergang, Bill Church jr. (Bruce Campbell) wil de Daily Planet overnemen, en hij laat Perry White kidnappen door geoloog Gene Newtrich (O'Neal Compton). Om Superman buitenspel te zetten, gebruikt die een mineraal dat gevonden is in de buurt van de crash-site van Supermans ruimteschip: rood kryptoniet. In plaats van hem te doden zoals groen kryptoniet, kan de wereld redden Superman geen rat's ass meer schelen. Hij belandt op de bank van een psychiater, Dr. Friskin (Barbara Bosson).

42. Whine, Whine, Whine
Superman redt het leven van gesjeesde gitarist Calvin Dregg (Jason Carter), die prompt de Man van Staal voor de rechter sleept omdat hij zijn pols heeft gebroken. Superman wordt hierdoor het doelwit van een hoop inhalige "slachtoffers" die hem allemaal willen laten vervolgen voor geleden schade. Clark twijfelt hierdoor of hij nog langer wil doorgaan met zijn dubbele identiteit. Hij neemt ook een advocate (Kay Lenz) onder de arm. Lois belandt intussen op de bank bij doctor Friskin, omdat ze van drie mannen tegelijk houdt, Clark, Dan Scardino en Superman, en het toch eens eindelijk tijd wordt dat ze orde op zaken stelt in haar privé-leven. Dan Scardino blijkt bovendien ook niet helemaal eerlijk geweest te zijn tegen haar over zijn beroepsbezigheden.

43. And the Answer Is...
Net wanneer Clark eindelijk zijn moet bij elkaar geraapt heeft om Lois zijn grote geheim te vertellen, wordt hij gechanteerd door Jason Messick (Maurice Godin), die het dagboek van Tempus te pakken heeft gekregen, waarin onder meer de ware identiteit van Superman vermeld staat. Messick meent dat hij Superman kan dwingen om voor hem een overval op een juwelier te plegen in ruil voor discretie over zijn identiteit. Wanneer Clark voor zichzelf besloten heeft om zijn geheim openbaar te maken om zo te voorkomen dat hij nog langer kan worden gedwongen, verzint de ontvoerder een andere manier om hem onder druk te zetten: hij kidnapt Jonathan en Martha.

BEELD EN GELUID
Ook dit tweede seizoen van Lois & Clark schittert niet zozeer door de technische kwaliteit, die onmogelijk kan vergeleken worden met recentere releases, maar het geheel is zeker aanvaardbaar. Mits een paar opmerkingen. Wat vooreerst stoort is dat nagenoeg elke aflevering een lichtjes schokkend beeld vertoont tijdens de openingcredits. Het verschijnen van de namen van de verschillende acteurs in een grote blauwe font maakt dat het achterliggende beeld telkens een fractie van een seconde 'hikt'. Er zijn ook behoorlijk wat compressiefouten te merken; die in de aflevering Church Of Metropolis, éénmaal tijdens de 25ste en éénmaal tijdens de 30ste minuut, zijn kenschetsend. Boosdoener is volgens ons eens te meer de NTSC-naar-PAL omzetting. De kleuren zijn aanvaardbaar maar niet danig overgesatureerd, alhoewel de flashy maillot van de Man Van Staal wel af en toe behoorlijk flikkeringen vertoont. Het budget voor speciale effecten was voor deze reeks jammer genoeg beperkt, en van veel scènes is duidelijk het green screen-karakter te merken (ik denk dat Superman voor een blue-screen bijzonder nare effecten zou geven...) Nog een woordje over het geluid: een simpele, onverbeterde Dolby Surround 2.0 zonder noemenswaardige uitschieters, maar ook zonder noemenswaardige tekortkomingen, volstaat voor ons ruim als dit de oorspronkelijk gemaakte geluidsband was. En dat was hier niet anders. De dialogen klinken erg duidelijk, maar zelfs voor een stereobeeld is er weinig links-rechtsgevoel.



EXTRA'S
De 22 afleveringen van het tweede seizoen zijn verdeeld als 4-4-3-4-4-3 over zes discs. Het bonusmateriaal is allemaal op de laatste disc geplaatst, met uitzondering van de commentaartrack voor de aflevering Season's Greedings, die er klaarblijkelijk is uitgelicht omdat Dean Cain zelf het scenario ervoor geschreven heeft, en dus de geknipte persoon is om een commentaar te geven. Alhoewel: een erg diepgaande bijdrage moet je van hem niet verwachten. Op disc 6 vinden we twee korte featurettes terug. "Lois & Clark: Secrets Of Season 2" (10 min.) is een eerder promotioneel getint retrospectief stukje over de verhaalontwikkelingen in het tweede seizoen, met onder meer Dean Cain en Justin Whalin. Teri Hatcher is op dit ogenblik te druk bezig met Desperate Housewives, en heeft dus aan deze feaurette niet kunnen meewerken. De tweede featurette "Marveling Metropolis: The Fans Of Lois & Clark" (8 min.) is een korte hommage aan de fans. Ten opzichte van de eerste seizoensbox dus duidelijk een stap achteruit, alhoewel het uitbrengen van dvd's met extra's in het periode van het maken blijkbaar nog geen prioriteit was.



CONCLUSIE
Ook seizoen twee van Lois & Clark pretendeert niet meer te zijn dan een luchtige, hapklare brok, en dat is het dan ook niet. De verhalen zijn niet ontdaan van een flinke portie kitch, maar de overgave waarmee de twee hoofdacteurs op de set elkaars haar aan het uittrekken zijn, maakt veel goed. De reeks toont ook aan hoe de standaarden voor speciale effecten in een comicbook-verfilming op tien jaar drastisch zijn veranderd, maar desondanks is de reeks met liefde voor het vak gemaakt.



cover



Studio: Warner

Regie: Randall Zisk, Alan J. Levi, John T. Kretchmer, James Hayman, Robert Singer, Michael W. Watkins, Lorraine Senna Ferrara, Philip Sgriccia, James R. Bagdonas, Bill D'Elia, Jim Pohl, Joseph Scanlan, David Jackson
Met: Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, John Shea, Eddie Jones, K Callan, Justin Whalin, Farrah Forke, Jim Pirri

Film:
8/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994-95

Leeftijd:
6

Speelduur:
968 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931737630


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Audiocommentaartrack door Dean Cain
• Documentaire "Lois & Clark: Secrets Of Season 2"
• Documentaire "Marveling Metropolis: The Fans Of Lois & Clark"

Andere recente releases van deze maatschappij