:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SO LITTLE TIME 3 - ABOUT A FAMILY
SO LITTLE TIME 3 - ABOUT A FAMILY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-08-01
ACHTERGROND
So Little Time is de derde tv-serie waarin de tweelingzusjes Mary-Kate en Ashley Olsen optreden. Eerst was er Full House (1987), waarin ze als baby’s hun debuut maakten . Daarna volgden Two Of A Kind (1999) en So Little Time, die – in tegenstelling tot Full House – geen lang leven beschoren waren. In 2004 probeerden de Olsens met New York Minute hun grote doorbraak op het grote scherm te forceren, echter met weinig succes. Ondertussen zijn de Olsens 20 jaar oud, studeren ze aan de universiteit en jagen ze aparte filmrollen na. Mary-Kate heeft net de opnames afgerond voor een kleine rol in Factory Girl (2006), een film met Guy Pearce en Sienna Miller.

SERIE
Chloë (Ashley Olsen) en Riley Carlson (Mary-Kate Olsen) wonen in Malibu bij hun moeder Macy (Clare Carey), die een succesvol modeontwerpster is. Manuelo (Taylor Negron), de bediende, woont bij hen in. Buurjongen Larry (Jesse Head) – die smoorverliefd is op Riley – en supermodel Teddy (Natashia Williams) komen ook vaak binnenvallen bij de Carlsons. Vader Jake (Eric Lutes) woont in een caravan, omdat hij tijdelijk gescheiden is van Macy.

Zoals we al zeiden in onze recensie van So Little Time deel één en twee, betreft het een tamelijk zwakke serie op elk vlak. De humor gaat meestal genadeloos de mist in, de verhaallijnen voelen cliché aan en de personages zijn te stereotiep om écht sympathiek bevonden te worden. Hier en daar kent de serie eens een beter moment, maar deze opflakkeringen zijn zeldzaam.

AFLEVERINGEN
De afleveringen zijn verdeeld over 4 dvd's, gerangschikt naar thema en dus niet in chronologische volgorde (de volgorde waarin ze uitgezonden werden). "Volume 3: About A Family" bevat opnieuw zes afleveringen. We zetten ze even op een rij, met telkens een korte synopsis. Tussen haakjes staat het nummer van de chronologische volgorde.

Siblings In The City (2):
Wanneer de familie Carlson een uitnodiging krijgt voor een liefdadigheidsbal, gaan ze elk op zoek naar een afspraakje. Macy en Jake hebben besloten om met andere mensen naar het bal te gaan. Chloë heeft een oogje op Travis en Riley doet er alles aan om iemand anders te vinden dan Larry.

Manuelo In The Middle (7):
Riley en Chloë moeten elk iemand vinden voor Carrièredag op school, maar ze willen hun ouders niet vragen omdat ze bang zijn dat dit tot ruzie zal leiden in de klas. Daarom vragen ze stiekem Teddy en Manuelo om voor hun klas te spreken. Macy wil een nieuw familieportret laten maken. Manuelo is diep gekwetst wanneer hij niet gevraagd wordt om op de foto te staan en loopt boos weg.

Manuelo In The Middle Part 2 (8):
De hele familie is op zoek naar Manuelo. Ze beseffen nu pas hoeveel hij voor hen doet. Wat ze niet weten is dat hij een nieuwe job gevonden heeft als chef in het restaurant Neptunes Net. Wanneer Larry dit ontdekt, wil hij het direct aan Riley gaan vertellen. Maar Manuelo chanteert hem om het geheim te houden.

Teddy's Burnout (10):
Teddy is het beu dat ze als supermodel steeds op haar eten moet letten. Ze besluit om er mee te stoppen, zodat ze zich weer kan volproppen met hamburgers. Ze vindt een zielsverwant in Jake, die ook gestopt is met werken om 'zichzelf terug te vinden'. Ondertussen doet Riley haar uiterste best om niet boos te zijn op haar zus Chloë, ookal leent Chloë steeds haar kleren zonder toestemming te vragen. Ze krijgt het wel heel moeilijk wanneer Chloë een jongen boven haar verkiest als partner in een debat over de doodstraf, want nu zit ze opgescheept met Larry.

Rules Of Engagement (12):
Wanneer Riley en Chloë ontdekken dat ze een voorkeur hebben voor verschillende universiteiten, besluiten ze om uit te proberen of ze wel zonder elkaar kunnen. Riley trekt voor een paar dagen in bij Jake. Wanneer de twee zusjes op een dag met dezelfde outfit op school verschijnen, krijgt Larry de taak om spion te spelen. De huwelijksverjaardag van Jake en Macy komt eraan en Jake komt met het voorstel om samen een afspraakje te maken en te doen alsof ze elkaar pas ontmoet hebben.

Sweet 16 (26):
De zestiende verjaardag van Chloë en Riley komt eraan en Macy, Jake en Manuelo willen een groot feest organiseren. Chloë en Riley kondigen echter aan dat ze liever een rustige verjaardag willen. Ondertussen denken Larry en Cammie na over het perfecte cadeau. Uiteindelijk komen ze op het idee om een videokaart te maken voor de Carlson-zusjes.

BEELD EN GELUID
De cover zegt non-anamorfisch 1.77:1, maar het beeld is gewoon uitgevoerd in het originele 1.33:1 formaat. Het oogt voldoende qua scherpte, met hier en daar een softer moment. Het contrast en zwartniveau is prima en de kleuren ogen warm en natuurlijk. Digitale compressiefouten hebben we niet direct opgemerkt, maar wel wat filmgrain en wat edge-enhancement. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt bevredigend. De muziek klinkt prima en de dialogen zijn goed te verstaan. Storingen hebben we niet bemerkt.

EXTRA'S
In het menu staat geen rubriek 'Extra's' aangegeven, maar bij het afspelen van de afleveringen volgt er na Manuelo In The Middle, Manuelo In The Middle part 2, Teddy's Burnout en Sweet 16 telkens een korte behind the scenes documentaire van ongeveer een minuut. Deze documentaires zijn nogal druk en ongestructureerd, maar zeker het bekijken waard.

CONCLUSIE
De mensen die So Little Time deel één en twee hebben aangeschaft en goedgevonden, kunnen hun collectie nu verder aanvullen met deel drie. Ditmaal worden we zowaar verrast met een aantal behind the scenes filmpjes als extraatje.


coverStudio: Warner

Regie: Rich Correll, Mark Cendrowski, Jean Sagal
Met: Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen, Eric Lutes, Clare Carey, Taylor Negron

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
138 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0,
Frans Dolby Surround 2.0,
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• 4 'Behind the Scenes'-clipjes

Andere recente releases van deze maatschappij