:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> A-TEAM, THE - SEIZOEN 3
A-TEAM, THE - SEIZOEN 3
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-08-15
SERIE
"In 1972 a crack commando unit was sent to prison by a military court for a crime they didn't commit. These men promptly escaped from a maximum security stockade to the Los Angeles underground. Today, still wanted by the government, they survive as soldiers of fortune. If you have a problem, if no one else can help, and if you can find them, maybe you can hire... the A-Team."

Deze legendarische introductie werd gevolgd door al even legendarische openingsmuziek. Het A-Team bestond uit Hannibal (het brein achter de groep, gespeeld door de intussen overleden George Peppard), B.A. "Bad Attitude" Baracus (één en al spierbal, gespeeld door een met gouden kettingen overladen Mr. T.), Face (gladjanus par excellence, gespeeld door Dirk Benedict) en Captain H.M. "Howling Mad" Murdoch (het komische element, vertolkt door Dwight Schultz). De groep beschikt over een uitgesproken talent om autowrakken om te bouwen tot tanks en er vervolgens zowat alles mee aan flarden te schieten zonder ooit echt iemand neer te knallen. Wanneer iemand in nood hen contacteert, kwam het A-Team onmiddellijk ter plaatse om de wereld van het kwaad te verlossen. Tegelijkertijd moesten ze er ook voor zorgen dat ze niet gevat werden door het leger, gewoonlijk onder leiding van Colonel Lynch. Ze stonden namelijk bovenaan de lijst met meest gezochte criminelen. Tijdens de eerste twee seizoenen kregen we min of meer een zicht op de achtergrond van onze helden. Bijgevolg concentreert dit derde seizoen zich, voor zover dat mogelijk is, meer op de actie. Het acteerwerk en de ontwikkeling van de personages worden daarbij vlotjes aan de kant geschoven. Dat resulteert in een serie die even dom is als genietbaar. Mensen die opgroeiden met het televisielandschap van de jaren'80, waaronder uw dienaar, zullen Universal bijzonder dankbaar zijn voor dit onmiskenbaar stukje nostalgie.

AFLEVERINGEN
1. Bullets And Bikinis
Twee niet onaantrekkelijke jongedames schakelen de hulp van het A-Team in om hun strandhotel van de ondergang te redden. Het tweetal wordt geterroriseerd door een plaatselijke gangster die kost wat kost het hotel in zijn bezit wil krijgen. De komst van het A-Team zorgt voor de nodige opschudding, maar het viertal heeft het al moeilijker gehad.

2. The Bend In The River (Deel 1 en 2)
Ergens diep in het Braziliaanse regenwoud leidt een archeoloog een expeditie langs de Amazone, maar niet veel later wordt het gezelschap overvallen door piraten. Tawnia doet een beroep op de diensten van het A-Team om uit te zoeken wat er gebeurde. Ze vertelt er echter niet bij dat de archeoloog haar verloofde is.

3. Fire
Brandjes blussen blijkt een lucratieve bezigheid. Annie Sanders, chef van een bescheiden brandweerkorps, is verwikkeld in een hevige strijd met een ander korps dat aast op een langdurig contract. Ze schakelt het A-Team in om haar demonen onschadelijk te maken, maar dat zal niet zo eenvoudig worden, want onze helden worden op de hielen gezeten door het leger.

4. Timber!
Een klein houthakkersbedrijf heeft het moeilijk om rond te komen. Het gaat er niet bepaald op vooruit wanneer de werknemers van een concurrerend bedrijf een van hun trucks in de fik steken. Ten einde raad trommelen de bedrijfsleiders het A-Team op om hen van hun probleem te verlossen. Het team ziet een uitstapje naar de bergen wel zitten.

5. Double Heat
De strijd tussen twee rivaliserende bendes resulteert in de ontvoering van een jonge vrouw. Haar vader, een belangrijke getuige in een rechtzaak tegen de bendeleiders, contacteert het A-Team, dat onmiddellijk ter plaatse komt. Daar stellen ze vast dat niemand die ook maar iets met de affaire te maken heeft, veilig is.

6. Trouble On Wheels
Wanneer auto's en onderdelen uit een fabriek verdwijnen, wordt het A-Team gevraagd de zaak te onderzoeken. Hannibal gaat undercover en komt er al snel achter dat de zaak veel beter georganiseerd is dan gewone diefstal. Hoezeer hun leven ook in gevaar komt, het A-Team houdt altijd van een uitdaging.

7. The Island
Een dokter heeft een hospitaal opgericht op een tropisch eiland om de lokale bevolking te behandelen. Het eiland komt echter in handen van een bende criminelen, die de lokale bevolking het leven zuur maakt. Toen hij nog bij het leger was, redde de dokter ooit het leven van B.A. en dat is de man met de gouden kettingen nooit vergeten. Hij hoeft het A-Team dan ook niet te overtuigen om hem ter hulp te schieten.

8. Showdown!
Kolonel Lynch ziet zijn kans rijp om het A-Team eindelijk te vatten wanneer een stelletje tuig er niets beters op vindt dan zich voor te doen als het echte A-Team. Dat doen ze natuurlijk niet zonder bijbedoelingen. Ze proberen een rondreizend rodeogezelschap ertoe te brengen hun onderneming te verkopen.

9. Sheriffs Of Rivertown
Stel je eens voor, het A-Team dat een picknick houdt. B.A. vermoedt dat Hannibal iets in zijn schild voert terwijl de hamburgers vlotjes van de hand gaan. Dat vermoeden blijkt gegrond, want het A-Team werd gevraagd om een aantal fatale ongelukken op een Zuid-Amerikaanse olieraffinaderij te onderzoeken.

10. The Bells Of St. Marys
Het A-Team doet zijn intrede in de muziekindustrie wanneer een oude vriend van Face hen om hulp vraagt. Hoewel de vergoeding niet meteen tot de verbeelding spreekt, kan Face de noodkreet van zijn vriend niet naast zich neerleggen.

11. Hot Styles
De laatste nieuwe vriendin van Face wordt ontvoerend door een stel gangsters. Wanneer het team haar uit haar benarde situatie weet te redden, blijkt de jongedame hen dat niet in dank af te nemen. Face begrijpt maar niet waarom ze zo ondankbaar is. Ondertussen krijgen we te maken met niet één B.A., maar wel twee!

12. Breakout!
Wanneer Murdock en B.A. gegijzeld worden bij een bankoverval, worden ze bestempeld als handlangers van de bende. Ze belanden achter de tralies en het is niet ondenkbaar dat Kolonel Decker een bezoekje zal brengen aan de gevangenis. Hannibal en Face zoeken een manier om hen te bevrijden terwijl Murdock en B.A. in leven proberen te blijven.

13. Cup A' Joe
Het A-Team neemt de leiding over het bescheiden wegrestaurant Cup A' Joe wanneer een grotere rivaal het boeltje probeert op te doeken. Ze zijn er immers de mannen niet naar om een goed bakje koffie af te wijzen. Murdock haalt zelfs zijn beste schort boven.

14. The Big Squeeze
De redding van Cup A' Joe is nog maar net achter de rug of het team opent zijn eigen bistro wanneer een lokale schurk onder de naam Jack Lane de restaurateurs begint te bedreigen. De inzet is hoog en het lijkt erop dat het A-Team een waardige tegenstander heeft gevonden. Het lijkt er althans op wanneer ze een begrafenis organiseren voor Hannibal.

15. Champ!
B.A. gaat undercover als boxer om een omkopingszaak binnen de bokswereld te onderzoeken. Wanneer hij erachter komt dat het geld gebruikt wordt om drugs te smokkelen, roept hij zijn makkers erbij om orde op zaken te stellen.

16. Skins
Hoeveel slaappillen zijn er niet nodig om BA buiten westen te krijgen voor een vlucht naar Kenia? Het A-Team heeft niet veel tijd om dat te weten te komen wanneer ze de opdracht krijgen de dood van een bewaker van een Keniaans nationaal park te onderzoeken. Ze komen er al snel op uit dat de lokale stropers verantwoordelijk zijn.

17. Road Games
Een gokverslaving brengt niets anders dan problemen met zich mee. Dat stelt een man vast wanneer de schuldeisers komen aankloppen en hij zijn weeshuis dreigt te moeten sluiten. Om ervoor te zorgen dat de kinderen niet op straat belanden, gaat Face undercover in de hoop het gokcircuit op te kunnen rollen.

18. Moving Targets
B.A. wil het niet geweten hebben, maar het A-Team heeft een vliegtuigreis naar het Midden-Oosten voor de boeg. Daar moeten ze een prinses beschermen kort voor haar huwelijk. Een groep terroristen is namelijk vastberaden om de pret te bederven, maar misschien vormen de charmes van Face wel een grotere bedreiging voor de prinses.

19. Knights Of The Road
Onze helden schieten een mecanicien ter hulp wanneer die bedreigd wordt door een rivaal die er niet voor terugdeinst om vuil spel te spelen. Niet veel later ontdekt het team de ware toedracht. De concurrentie blijkt autowrakken te gebruiken om zijn drugs te smokkelen.

20. Waste 'Em!
Na jaren crimineel afval te dumpen, raakt het A-Team verwikkeld in een zaak waarbij ze het dumpen van toxisch afval moeten zien te verhinderen. Het afval wordt gestort op het eigendom van een jongeman en zijn blinde zus.

21. Bounty
Het Amerikaanse leger slaagt er maar niet in om het A-Team bij de lurven te vatten en dus laten ze het vuile werk maar over aan een stel premiejagers. Ze slagen erin om Murdock te ontvoeren en gebruiken hem als lokaas. Wanneer Hannibal en de zijnen Murdock bevrijden, richten de premiejagers hun pijlen op de prille liefde in Murdock's leven. Met kolonel Decker op de hielen, moet het A-Team een manier vinden om het meisje te redden en het leger te slim af te zijn.

22. Beverly Hills Assault
Het team begeeft zich in de hogere kringen van de kunstwereld. Ze hebben het gemunt op een dealer die originele schilderijen vervangt door vervalsingen. Welke excentriekeling kan er zich beter voordoen als schilder dan Murdock? Juist! Niemand.

23. Trouble Brewing
Twee zussen schakelen het A-Team in om zich te verlossen van een brouwerij die ermee dreigt hun frisdrankfabriekje om te zullen bouwen tot een brouwerij. Met Face als frontman trekt het team ten strijde tegen katers, dronkenschap en smakeloos Amerikaans bier.

24. Incident At Crystal Lake
Na een druk jaar vol explosies en dat soort dingen, heeft het A-Team een weekendje vissen bij het Crystal Lake op het programma staan. Niets lijkt hun welverdiende rust in de weg te staan. Alhoewel, kolonel Decker ligt nog steeds op de loer en dat blijkt nog maar het begin van wat hen allemaal te wachten staat.

BEELD EN GELUID
Wie de vorige seizoensboxen reeds in zijn/haar bezit heeft, weet waaraan hij/zij zich kan verwachten qua beeld- en geluidskwaliteit. De 1.33:1 biedt een acceptabel plaatje, maar maakt geen noemenswaardige indruk. De kleuren zijn over het algemeen vrij goed, maar er zijn toch behoorlijk wat printbeschadigingen aanwezig. Daarnaast stellen we ook een stevige dosis grain vast. Natuurlijk kunnen we de ouderdom van de reeks niet zomaar negeren. We gaan ruim 20 jaar terug in de tijd en het merendeel van het budget werd ongetwijfeld gespendeerd aan de talloze explosies. De Dolby Surround 2.0-geluidstrack zorgt voor een goede weergave van gierende banden, kletterende machinegeweren, explosies en niet te vergeten ook de dialogen. Het geluid had wel wat meer body kunnen gebruiken, maar over het algemeen hebben we niet te klagen.

EXTRA'S
We pity the fool who doesn't put extra's on dvd's! We pity the fool!

CONCLUSIE
We beschouwen The A-Team, Seizoen 3 als een aanrader, niet zozeer omwille van de presentatie of het bonusmateriaal – dat laatste is er namelijk niet - maar eerder omwille van de nostalgische waarde voor velen onder ons. Deze serie is trouwens niet weg te denken uit de televisiegeschiedenis.

OPMERKING
We stellen het niet graag vast, maar bij de aflevering Waste 'Em op disk 5 merkten we een vreemde fout op. Tijdens de 12de minuut blijft het beeld plots stilstaan en loopt de tijd op de dvd speler gewoon voort. Probeer je de aflevering door te spoelen, dan loopt de speler vast. Sla je het chapter in kwestie over, dan springt de tijd een vijftal minuten vooruit. Ook bij de Amerikaanse uitgave zijn er meldingen van gelijkaardige problemen, maar daar gaat het om een aantal andere afleveringen. De Amerikaanse uitgave bestaat uit 3 dubbelzijdige schijfjes in tegenstelling tot de 6 schijfjes van onze Benelux-uitgave. Een officiële verklaring van Universal hebben we nog niet, maar we hopen natuurlijk dat men de fans een oplossing kan bieden voor dit probleem.


coverStudio: Universal

Regie: Dennis Donnelly, Michael O'Herlihy, Tony Mordente, Craig R. Baxley, James Fargo, Arnold Laven, Sydney Hayers
Met: George Peppard, Mr. T, Dirk Benedict, Dwight Schultz

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
6

Speelduur:
1090 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582366266


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij