:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ART OF THE DEVIL
ART OF THE DEVIL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-09-19
FILM
Een rijke architect begint een passionele, doch geheime affaire met de jongere Boom (Supakson Chaimongkol). Wanneer ze zwanger geraakt eist Boom een fikse schadevergoeding. Ze krijgt het geld op haar rekening, maar dan vindt de architect wel dat hij even met Boom mag doen wat hij wilt. Het perverse seksspelletje loopt uit de hand en de totaal vernederde Boom zint op wraak! Maar de bloedige dood van de architect is voor Boom nog niet genoeg en ze is vastbesloten om zijn familie volledig uit te roeien...

Art Of The Devil (originele titel: Khon Len Khong) is het eerste genreuitstapje van cineast Tanit Jitnukul, die hoge ogen gooide met grootse spektakelprenten als Bang Rajan (2000) en Kunpan: Legend Of The Warlord (2002). Tanit Jitnukul probeerde met Art Of The Devil duidelijk af te wijken van het platgereden pad dat elke aziatische horrorprent lijkt te volgen, en alleen al daarvoor verdient de regisseur een luid applaus! Zo konden we de occulte horror wel smaken en bovendien lijkt men deze keer eens niet vies te zijn van bloed. Oh ja, het karakteristieke bleke meisje en/of jongetje met de zwarte haren heeft hier trouwens plaats moeten ruimen voor een albino meisje!

Tot zover het positieve, want het verhaal is uitermate rommelig verteld en bovendien is het acteerwerk niet echt geslaagd te noemen. Regisseur Jitnukul doet wellicht zijn uiterste best, maar slaagt er nergens in om Art Of The Devil te voorzien van de onontbeerlijke spanning. Het scenario is niet echt boeiend, dus het duurt dan ook niet lang voor je verveeld achterblijft.

Art Of The Devil werd blijkbaar toch een succes, aangezien er amper een jaar later al een sequel volgde. Deze werd ingeblikt door maar liefst zeven (!) andere regisseurs, terwijl Tanit Jitnukul volop bezig was met zijn volgende horrorfilm Hell.

BEELD EN GELUID
Het anamofische 1.78:1 ziet er, door de aanwezigheid van filmgrain en het toepassen van edge enhancement, soms behoorlijk onscherp uit. De kleuren zien er op hun beurt prima uit en ogen natuurlijk. De gebruikte print bevat voor een recente productie als dit redelijk veel beschadigingen en vuiltjes! De Thaise Dolby Digital 5.1-track klinkt helder en dynamisch. De muziek en de geluidseffecten komen goed tot hun recht en zorgen op hun beurt voor wat ruimtelijkheid. De subwoofer doet ook zijn duit in het zakje en zorgt voor wat laag. De heldere dialogen zijn steeds verstaanbaar, maar doordat deze later zijn ingesproken lijken de lipbewegingen niet altijd even lipsynchroon.

EXTRA'S
We hebben de originele bioscooptrailer, maar ook promotietrailers van Art Of The Devil II, The Unborn en The River King.

CONCLUSIE
Art Of The Devil heeft alles in huis wat een goeie griezelfilm zou moeten hebben, maar spijtig genoeg slaagt de regisseur er nergens in om ook maar enige spanning op te wekken. De geluidskwaliteit is prima, maar de beeldkwaliteit stelt teleur!


cover
Studio: Paradiso

Regie: Tanit Jitnukul
Met: Supakson Chaimongkol, Arisa Will, Somchai Sathutham, Somchai Satuthum

Film:
4,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504071270


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Thais Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij