:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EXTRAS - DE COMPLETE SERIE 1
EXTRAS - DE COMPLETE SERIE 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-09-25
SERIE
Andy Millman (Ricky Gervais) probeert het zonder veel succes te maken in de filmbranche. Ondanks het feit dat hij nog nooit een rol met dialogen wist te bemachtigen laat hij de moed niet zakken, integendeel. Ook Maggie, zijn beste vriendin en collega, geeft de moed niet op om ooit als actrice aan de bak te kunnen komen.

Wie onze besprekingen las van The Office kan zich wellicht voorstellen hoe wij uitkeken naar Extras, de tweede serie van de Britse lolbroeken Ricky Gervais en Stephen Merchant. Ook het feit dat deze nieuwe serie zich afspeelde in de filmbranche en de cameo's van diverse sterren zorgden ervoor dat wij razend benieuwd waren naar het uiteindelijke resultaat. Om maar met de deur in huis te vallen: Extras weet de hooggespannen verwachtingen om diverse redenen niet in te lossen. Het grote probleem bij Extras is dat de sterkte en de charme van de afleveringen voor een groot stuk afhangen van de gastrollen. Zo worden bepaalde afleveringen zowat helemaal opgehangen aan acteurs die bij de gemiddelde Europeaan (lees niet-Brit) erg weinig zullen teweeg brengen. Ook de vaste personages (Andy, Maggie en Darren) ogen best wel mager in vergelijking met deze uit The Office. Vooral het Maggie personage is vaak uitermate irritant en ongeloofwaardig door haar verregaande stupiditeit. We krijgen op deze release 6 afleveringen (van telkens 30 minuten) waarbij er twee zowat het niveau van The Office benaderen (1.2 en 1.3), er twee redelijk zijn (1.5 en 1.6) en twee eerder zwak (1.1 en 1.4). Ondanks dit eerder matige eerste seizoen zijn we toch benieuwd naar het tweede seizoen, het lijstje met gastrollen oogt in ieder geval mooi met Jonathan Ross, David Bowie, Orlando Bloom, Ian Mckellen, Chris Martin en Daniel Radcliffe.

AFLEVERINGEN
Vreemd genoeg staan de afleveringen op deze dvd niet in de volgorde waarin ze werden uitgezonden door de BBC. Dit is de volgorde op de dvd:

1.1 Ross Kemp
1.2 Ben Stiller
1.3 Kate Winslet
1.4 Les Dennis
1.5 Samuel L. Jackson
1.6 Patrick Stewart


BEELD EN GELUID
Zowel op het vlak van de beeld- en de geluidskwaliteit kunnen we (zoals bijna altijd) tevreden zijn over het door Warner geleverde werk. De transfer oogt helder met slechts een minimale hoeveelheid grain. De Engelse Dolby Surround 2.0 is vergelijkbaar met die van zovele andere Britse comedyseries die het moeten hebben van de dialogen.

EXTRA'S
Op het tweede schijfje krijgen we een mooi aantal extra's. Naast bloopers (19.29 min) zijn verschillende weggelaten scènes te bekijken per aflevering, sommige zijn dermate grappig dat het moeilijk te begrijpen valt waarom ze werden verwijderd. In het erg grappige filmpje Finding Leo (9.50) zien we hoe Ricky Gervais, nadat Jude Law heeft laten weten dat hij niet kan meespelen, vanuit zijn hotelkamer probeert om Leonardo Di Caprio te contacteren. In Taping Nigel (7.58) zien we hoe Gervais Nigel, de editor, plaagt. In The difficult second album (21.08) krijgen we een blik achter de schermen met diverse interviews

CONCLUSIE
Jammer maar helaas: Extras• weegt (voorlopig?) te licht om de strijd aan te gaan met instant comedy klassiekers als The Office, Bottom of The League Of Gentlemen.


cover
Studio: Warner

Regie: Ricky Gervais & Stephen Merchant
Met: Ricky Gervais, Stephen Merchant, Ashley Jensen


Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
AL

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Achter de schermen,
• Featurette,
• Documentaire,
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij