:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STAR TREK VII - GENERATIONS
STAR TREK VII - GENERATIONS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-10-25
FILM
Deze zevende Star Trek film zal de geschiedenis ingaan als de film waarin de legendarische kapitein James T. Kirk de fakkel overdraagt aan Jean-Luc Picard (Next Generation series) en zijn team. De film opent wanneer Kirk, Chekov en Scotty te gast zijn wanneer een nieuwe Enterprise wordt gedoopt. Tijdens de eerste vlucht ontvangen ze een noodsignaal van een ruimteschip dat dreigt vernietigd te worden door een tijdsnexus. In de Nexus staat de tijd stil en iedereen die zich hierin bevindt, ervaart het leven als een paradijs. Scotty slaagt erin om slechts een deel van de bemanning over te stralen net op het moment dat het tuig ontploft. Maar de Nexus heeft eveneens de Enterprise geraakt en daarin is Kirk meegesleurd. We maken dan een sprong voorwaarts van 78 jaar en komen in het tijdperk terecht van Picard en zijn team. Dr. Soran, die de tijdsnexus al jaren bestudeert, tracht deze al 78 jaar opniew te betreden en daarvoor wil hij tot het uiterste gaan. Picard moet hem koste wat het kost stoppen maar heeft daarvoor de hulp nodig van Kirk, die al die tijd in de Nexus verbleven heeft.

BEELD EN GELUID
De film krijgt een anamorf 2.35:1 beeldformaat waar we eerlijk gezegd op het eerste zicht niet echt van onder de indruk waren, na een tweede viewing trouwens nog niet. Het beeld is dan wel anamorf maar toch merk je veel ruis, en is het contrast niet goed geregeld. Jammer.

Het geluid is nog het enige waarover we echt positief kunnen zijn. De audiotrack is een Dolby Digital 5.1 mix die voortreffelijk maar niet zo krachtig klinkt als bij Insurrection. Desondanks wordt er perfect gebruik gemaakt van alle kanalen, vooral de actiescènes klinken bijzonder goed.

EXTRA'S
Paramount slaagt er eens te meer in om een schijfje zonder extra's af te leveren. Bewust of onbewust? Wie zal het zeggen.

Van de drie Star Trek films die Paramount in de Benelux reeds op DVD heeft gereleased (First Contact, Insurrection), is deze Generations op het vlak van beeldkwaliteit iets minder dan de andere releases. Desondanks zal de echte fan deze release wel weten te appreciëren en het kleinood in huis halen. Laat ons nu alleen hopen dat Paramount hun beleid wat extra's betreft niet te lang meer doortrekt. Vond je op de vorige releases nog een trailer en korte Making Of terug, valt er bij Generations op het vlak van extra's helemaal niets te beleven, en dat is jammer. Hopelijk komt hier in de toekomst snel verandering in.


cover
Studio: Paramount

Regie: David Carson
Met: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Levar Burton, Michael Dorn, Gates McFadden, Marina Sirtis, Malcolm McDowell, James Doohan, Walter Koenig, William Shatner

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
12

Speelduur:
113 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865555255


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Bulgaars, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij