:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NOT THE NINE O'CLOCK NEWS, THE BEST OF - DEEL 2
NOT THE NINE O'CLOCK NEWS, THE BEST OF - DEEL 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-11-05
SERIE
Samen met deel 1 van The Best Of Not The Nine O’Clock News brengt Warner ook een tweede deel uit in zijn Comedy Collection. Rowan Atkinson, Griff Rhys Jones, Mel Smith en Pamela Stephenson maken wederom hun opwachting voor een reeks satirische sketches. De pijlen staan vaak gericht op de toenmalige politieke wereld. Daardoor zullen een aantal grappen ongetwijfeld ontgaan aan mensen die niet thuis zijn in de Engelse geschiedenis en cultuur. Je hoeft je er echter niet door te laten ontmoedigen, want er is nog flink wat ander materiaal aanwezig dat de liefhebbers van Britse humor kan bekoren. Net zoals voor het eerste deel verzamelde men een aantal hoogtepunten in een viertal afleveringen. Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij zeggen dat de lachspieren bij dit tweede deel iets minder vaak in actie treden dan bij het eerste deel. Dat betekent echter niet dat je de zaak als een overrijpe zuurpruim hoeft te ondergaan, want het komische talent van de acteurs werpt ook nu zijn vruchten af. Een eervolle vermelding is weggelegd voor McEnroe's Breakfast waarbij men een bijzonder geslaagde indruk geeft van een doordeweeks ontbijt bij de McEnroes. Andere hoogtepunten zijn onder andere Not the Parrot Sketch, Hollywood Sallutes Solidarity, I Like Trucking, Aleebee en Deaf Telephone.

BEELD EN GELUID
De transfer van het eerste deel bood een acceptabele beeldkwaliteit en dat is met de transfer van dit tweede deel niet anders. Sketches opgenomen in de studio zien er opmerkelijk beter uit dan de buitenscènes en de archiefbeelden uit het nieuws. Bij het tweede type zijn er een stuk meer printbeschadigingen aanwezig en is het beeld ook minder scherp. Naast de tekortkomingen van het bronmateriaal doen er zich ook een aantal digitale artefacts voor met edge enhancement als grootste boosdoener. Over het algemeen is de beeldkwaliteit echter prima te aanvaarden voor een reeks van deze ouderdom. De Dolby Surround 2.0-geluidstrack is vrij van storing en beperkt zich tot een goede weergave van de dialogen. Veel hoef je er niet van te verwachten, maar net als het beeld is dit prima te aanvaarden.

EXTRA'S
Deze dvd bevat geen extra's.

CONCLUSIE
Ben je aan het twijfelen tussen de aanschaf van het eerste deel of de het tweede deel, dan raden we je eerder het eerste aan. Het tweede deel bevat namelijk wat minder geslaagde sketches, al zijn er nog steeds voldoende lachmomenten voorzien. Ben je een echte fan dan is er natuurlijk geen twijfel mogelijk en hoort dit tweede deel thuis naast het eerste op je dvd-plank. Beeld- en geluidskwaliteit zitten op hetzelfde niveau als het eerste deel; extra's zijn er helaas niet.


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Rowan Atkinson, Griff Rhys Jones, Mel Smith, Pamela Stephenson

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1979 - 1982

Leeftijd:
AL

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij