:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ASHURA
ASHURA
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-12-12
FILM
Wakuraba Izumo (Somegoro Ichikawa), staat bekend als de grootmeester der demonendoders. Sinds hij op per ongeluk een onschuldig kind om het leven heeft gebracht, heeft Izumo gezworen nooit meer het zwaard ter hand te nemen. Maar het kwaad is in aantocht! Enkele booswichten hebben namelijk het plan opgevat om de machtige demon - koningin Ashura - tot leven te wekken, wat het einde zou betekenen van de mensheid. Izuma beseft dan ook al vlug dat hij geen andere keus heeft dan zijn wapen weer ter hand te nemen...

We gaan er hier eens snel korte metten mee maken: Ashura, de filmadaptatie van een bekend en populair Japans toneelstuk is een enorme teleurstelling. Het acteerwerk van de volledige cast is welsiwaar prima, maar de pijnlijk slechte speciale effecten en de weinig verassende regie van cineast Yojiro Takita maakten het iets te folkloristische verhaal er zeker niet boeiender op. Dit soort materie schreeuwt om de hyperkinetische aanpak van Japans 'wunderkind' Ryuhei Kitamura (Versus, Azumi). Een keer of twee doet Takita een poging om de meubelen te redden en de prent een welverdiende adrenalinestoot toe te dienen, maar dan komen de beperkingen van de effects-crew weer bovendrijven. Kortom, hier zat véél meer in!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld ziet er prima uit, met een goede scherpte en een bevredigend contrast. Het zwartniveau is solide en de felle kleuren ogen op hun beurt natuurlijk. De gebruikte print is zoals te verwachten proper, maar ook voor de rest is het beeld vrij van storende oneffenheden. Zowel de Japanse Dolby Digital 5.1-track, als de DTS-mix klinken levendig, met verstaanbare dialogen. De muziek en de geluidseffecten komen bij beiden goed tot hun recht en storingen hebben we op het eerste zicht niet bemerkt. In direct vergelijk biedt de DTS-track een tikkeltje meer detail.

EXTRA'S
We starten met twee originele bioscooptrailers en een drietal promotionele trailers voor andere Aziatische producties die bij A-Film zijn uitgebracht. Verder zijn er nog twee featurettes, te weten "Visual Effects of Ashura" (15 min.) en "The Making of Ashura" (25 min.), met telkens een kijkje op de set en wat interviews met cast- en crewleden.

CONCLUSIE
Deze teleurstellende filmversie van een bekend en geliefd Japans toneelstuk wordt door A-film netjes uitgebracht. De beeld- en geluidskwaliteit zijn zoals gewoonlijk dik in orde, met daarbovenop enkele toffe extra's.


cover
Studio: A-Film

Regie: Yojiro Takita
Met: Somegoro Ichikawa, Rie Miyazawa, Kanako Higuchi

Film:
5,5/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
119 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777057930


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans DTS 5.1
Japans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Making of,
• Featurette "Visual Effects",
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij