:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AMERICAN PIE PRESENTS - THE NAKED MILE
AMERICAN PIE PRESENTS - THE NAKED MILE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-12-29
FILM
Als Erik Stifler (John White) beseft dat hij als enige lid van de legendarische Stifler-familie als maagd van de middelbare school af zou kunnen komen, sluit hij een deal met zijn vriendinnetje. Omdat zij nog niet klaar is voor de grote stap, is zij het ermee eens dat hij zich een weekend lang volledig uit mag leven zonder schuldgevoel. Na wijs advies van Jims vader (Eugene Levy) besluit Erik zijn geluk te beproeven op de beruchte jaarlijkse Naked Mile-race...

We waren er bij de bespreking van American Pie: Band Camp hier op de redactie wel van overtuigd dat de koe ondertussen was uitgemolken. Maar zoals u onderhand al weet kruipt het bloed in Hollywood waar het niet gaan kan en ontdekte men bij Universal aals gevolg van de onverwacht sterke verhuur- en verkoopcijfers van de 'direct-to-video'-sequel, dat er duidelijk een markt was voor goedkoop gfabriceerde videovervolgen. Vandaar American Pie 5: The Naked Mile! Van de originele cast is behalve Eugene Levy uiteraard niemand meer te bespeuren. We zijn blij dat de jonge knapen en grieten hun eigen ding doen in plaats van de personages uit de drie vorige films te kopiëren. De humor is bovendien heerlijk platvloers en lekker onnozel in tegenstelling tot de 'willen maar niet durven'-aanpak waarmee het vierde deel geplaagd werd! Wij hebben ons in elk geval prima vermaakt met dit vijfde American Pie-avontuur en de fans zullen hier zonder twijfel eveneens het nodige plezier aan beleven waardoor ondergetekende zich al mentaal kan beginnen voor te bereiden op een recensie van American Pie 6: The Horny Adventures Of Jim's Dad.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld oogt bevredigend qua scherpte, maar bevat soms wel wat filmgrain zodat er hier en daar softe momenten zijn. De heldere kleuren zijn warm en natuurlijk en zoals te verwachten vormen vuiltjes of beschadigingen geen enkel probleem. Dramatische digitale compressiefouten hebben we niet direct bemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk met goed verstaanbare dialogen. De muziek zorgt voor wat ruimte, maar verwacht geen overdonderend geluidsspektakel.

EXTRA'S
Waar het vorige 'direct-to-video'-deel nog behoorlijk wat extra features meekreeg is het bij dit deel huilen met de pet op. Een gemiste kans, zeker wanneer je weet dat de Amerikaanse uitgave goed voorzien is van bonusmateriaal!

CONCLUSIE
Een behoorlijk amusant vijfde deel uit de schijnbaar onuitputtelijke American Pie-franchise. Universal voorziet het schijfje van een prima technische kwaliteit, maar de stoutere unrated versie zien we wéér aan onze neus voorbijgaan. Van extra's is al helemaal geen spoor te bekennen. Eerder een huurtip!


cover
Studio: Universal

Regie: Joe Nussbaum
Met: John White, Steve Talley, Candace Kroslak, Jake Siegel, Jessy Schram, Eugene Levy, Christopher McDonald

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582456202


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij