:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PROOF OF LIFE
PROOF OF LIFE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-11-08
FILM
Ingenieur Peter Bowman (David Morse) tracht in een (fictief) Zuid-Amerikaans land zijn droom waar te maken: een dam bouwen om de plaatselijke bevolking in hun behoeften te voorzien. Desondanks dat zijn vrouw Alice (Meg Ryan) een recent trauma verwerkt, blijft Peter zeer gedreven zijn werk voltooien. Op een dag wordt hij echter ontvoerd door guerillastrijders die hem verkeerdelijk aanzien als een medewerker aan de bouw van de oliepijpen. Onderhandelaar Terry Thorne (Russell Crowe), gespecialiseerd in kindappingen en losgeld, neemt de taak op zich maar wanneer blijkt dat de firma waar Peter werkzaam is niet verzekerd is, wordt hij verplicht af te haken. Terry echter heeft een oogje laten vallen op de knappe Alice en overmeesterd door schuldgevoelens keert hij terug en vat hij de onderhandelingen aan. Die verlopen moeizaam en het feit dat hij steeds meer verliefd wordt op Alice maakt het er al niet makkelijker op. Proof Of Life bevat aan de basis een veelbelovend verhaal maar de uitwerking ervan laat wel te wensen over. Regisseur Taylor Hackford mengt verschillende genres door elkaar en kan blijkbaar nergens de knoop doorhakken welke richting hij uitwil. De begin en finale scènes zijn wel best spannend maar het middenstuk duurt toch iets te lang. Meg Ryan's prestatie is toch iets te licht om dergelijke rol te dragen, en Russell Crowe mag dan al heel wat uitstraling hebben, ook hij kan niet over de hele lijn overtuigen.

BEELD EN GELUID
Proof Of Life wordt gepresenteerd in een anamorf 2.35:1 beeldformaat met een zeer goede beeldkwaliteit. Het beeld bevat veel scherpte en diepte, en de kleuren ogen mooi en warm. Vuiltjes, krassen of andere printbeschadigingen zijn nergens te bespeuren, net als compressiefoutjes of edge enhancement. Prima transfer. De Dolby Digital 5.1 track scoort eveneens hoge toppen. Alle kanalen worden optimaal benut, zij het niet echt agressief, maar wel subtiel. De surrounds worden slechts nu en dan aangesproken terwijl de voorste kanalen uiteraard het meeste werk te verzetten hebben.

EXTRA'S
Geen hele resem aan bonusmateriaal bij deze release, slechts een handvol extra's. De audiocommentaar met regisseur Taylor Hackford is redelijk informatief waarbij hij de nodige uitleg verschaft bij de scènes die we op het scherm te zien krijgen. Een vijftien minuten durende Making Of behandelt naast de problematiek van het kidnappen allerlei andere aspecten van de productie. Korte interviewclips met cast en crew zijn hierbij inbegrepen. De bioscooptrailer is eveneens aanwezig. Tenslotte krijgen we nog een kort opsomming welke rollen de acteurs voor hun rekening namen.

CONCLUSIE
Het uitgangspunt van Proof Of Life is niet slecht maar het scenario is nogal rommelig en de prent kan ook nooit 130 minuten boeien. De presentatie op DVD daarentegen slaagt wel over de hele lijn al hadden de extra's wel wat uitgebreider gemogen.


cover
Studio: Warner

Regie: Taylor Hackford
Met: Meg Ryan, Russell Crowe, David Morse, Pamela Reed, David Caruso

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
130 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931190527


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Kroatisch, Hebreeuws, Turks, Italiaans CC
Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur
• Making Of
• Trailer
• Cast en crew lijstje

Andere recente releases van deze maatschappij