:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JUST FRIENDS
JUST FRIENDS
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2007-01-07
FILM
Chris Brander (Ryan Reynolds) is het prototype van de “lieve jongen” op school. Tijdens zijn jaren aan de middelbare school raakt hij bevriend met de populaire Jamie Palomino (Amy Smart). De twee ontwikkelen een hechte band en, zoals dat al eens pleegt te gebeuren in zulke gevallen, voelt Chris meer dan alleen vriendschap voor zijn hartsvriendin. Hij komt er alleen nooit toe om het haar te vertellen. Chris neemt pen en papier om zijn gevoelens voor Jamie bloot te leggen, maar zijn liefdesverklaring komt in verkeerde handen terecht. Zo komt hij helemaal voor schut te staan. Tien jaar later krijgen we een andere Chris te zien. Hij is zijn overgewicht kwijt, heeft een baan bij een platenmaatschappij en is uitgegroeid tot een heuse hartendief. Zijn baas geeft hem de opdracht een contract in de wacht te slepen met de nieuwste popsensatie Samantha James (Anna Faris). Problemen met hun vliegtuig dwingen Chris om een noodstop te maken in zijn geboortedorp in Jersey. Daar wordt hij geconfronteerd met de mensen die hij destijds achter zich liet, waaronder Jamie.

Just Friends is het nieuwste vehikel in de neerwaartse spiraal van de carrière van regisseur Roger Kumble. Waar hij ons ooit aangenaam wist te verrassen met Cruel Intentions komt hij na Cruel Intentions 2 en The Sweetest Thing alweer aandraven met een volledig achterhaalde en overbodige film. De verhaallijn, een kleverig brouwsel van zeemzoeterige nostalgie en het verhaal van de onbeantwoorde liefde van de ideale schoonzoon die zijn overgewicht en persoonlijkheid kwijtspeelde, laat een bijzonder zure nasmaak. Ryan Reynolds begeeft zich na wat meer "volwassen" optredens in Blade Trinity en The Amityville Horror terug op het voor hem gekende terrein van de tienerfilm (denk bijvoorbeeld aan Van Wilder). Amy Smart, Anna Faris en Chris Klein zijn trouwens ook geen onbekende gezichten in het genre. Helaas kan geen van alleen dit débacle naar een hoger niveau tillen. Zelfs Reynolds, wiens komisch charisma een film als Van Wilder enigszins genietbaar maakte (guilty pleasure anyone?), brengt daar geen verandering in. Je moet al over behoorlijk wat doorzettingsvermogen beschikken om je op deze film te concentreren. Wat ons betreft heeft Just Friends een even hoge wegwerpfactor als papieren zakdoekjes.

BEELD EN GELUID
De 1.78:1 anamorfische beeldtransfer biedt een overwegend goede beeldkwaliteit. Het beeld is scherp en vrij van beschadigingen. Hier en daar zijn heel lichte sporen van edge enhancement, maar je moet er al goed naar op zoek gaan. Ook de kleuren komen goed tot hun recht. De Dolby Digital 5.1-geluidstrack doet niet onder voor zijn visuele tegenhanger en biedt een nette weergave van de dialogen. Spectaculaire geluidseffecten hoef je van een film niet te verwachten.

EXTRA'S
Naast een trailer van de hoofdfilm zijn er ook trailers voorzien van Waiting..., The Devil’s Rejects en Dirty Love. Niet veel soeps dus.

CONCLUSIE
Just Friends richt zijn pijlen hoofdzakelijk op de liefhebbers van onderbroekenlol. Vergeleken met meer geslaagde voorgangers zoals American Pie en Road Trip valt het geheel echter mager en te herkenbaar uit. De dvd biedt een goede beeld- en geluidskwaliteit, maar echt bonusmateriaal blijft achterwege. Niet dat we dat in dit geval bijzonder betreuren. Een huurbeurt lijkt ons bijgevolg de enige optie.


cover




Studio: Paradiso

Regie: Roger Kumble
Met: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein, Chris Marquette

Film:
2/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
6

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504071683


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaar

Andere recente releases van deze maatschappij