:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DUKES OF HAZZARD, THE - SEIZOEN 7
DUKES OF HAZZARD, THE - SEIZOEN 7
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2007-01-15
SERIE
Aan alle mooie liedjes komt een einde. Zo ook aan dat van The Dukes Of Hazzard voor wie het zevende seizoen ook het laatste betekende. De reeks kende heel wat ups en downs met het vijfde seizoen als meest opmerkelijke down. Hoofdrolspelers John Schneider en Tom Wopat verdwenen tijdelijk van het toneel, maar keerden gelukkig terug om nog een aantal geslaagde afleveringen in te blikken. Ondertussen ondernamen de makers een aantal minder geslaagde pogingen om de reeks van de ondergang te redden, maar zelfs als je die in rekening brengt, overheerst het goede het minder goede. Was je van tevoren al een fan van de reeks, dan zal dit zevende seizoen daar weinig verandering in brengen, want je krijgt nog steeds een stevige portie actie en eenvoudige humor op je bord.

Op vlak van originaliteit en karakterontwikkeling hoef je niet te veel te verwachten van dit laatste seizoen, maar eerlijk gezegd doet dat er op dit moment niet meer toe. Net zoals de voorgaande seizoenen zijn er hier en daar wat vreemde verhaallijnen alsook een aantal gastrollen. Met momenten komt dat wat wanhopig over, maar gelukkig schaadt het de charme van de reeks niet. In zekere zin draagt het er zelfs nog toe bij. De verschillende acteurs zouden nog enkele pogingen ondernemen om zich op andere projecten te storten, maar geen van allen slaagde erin om zich uit de schaduw van de reeks te werken. Als je een aantal extra's op de vorige uitgaven hebt gezien, dan zul je ook gezien hebben, dat geen van allen dat bijzonder erg vindt en dat ze genoegen nemen met een optreden bij de vele evenementen rond de reeks.

AFLEVERINGEN
1. Happy Birthday, General Lee
Het is ondertussen 8 jaar geleden dat de Dukes voor de eerste keer door het raampje van de General Lee sprongen en in deze aflevering zien we hoe het allemaal begon. General Lee werd oorspronkelijk gebruikt als vluchtwagen bij overvallen. Bo en Luke redden hem van de ondergang op de schroothoop.

2. Welcome, Waylon Jennings
Waylon Jennings, een oude vriend van de Dukes, komt naar Hazzard. Hij heeft een mobiel museum met zich mee dat hij gebruikt als een tentoonstelling voor het goede doel. Boss huurt twee dieven in om het museum te stelen zodat hij het kan terug verkopen voor losgeld.

3. Dr. Jekyll And Mr. Duke
Luke drinkt water uit een vijver waarin een vrachtwagen per ongeluk genetische drugs heeft gelekt. Daardoor verandert zijn persoonlijkheid dramatisch. Luke is plotsklaps een enorme eikel en begint ruzie te maken met Bo, Daisy en Jesse. Alsof dat niet genoeg is, valt hij elk meisje lastig in het Boar's Nest en plant hij een overval op de bank van Boss.

4. Robot P. Coltrane
Een stel dieven brengt een geavanceerde robot naar Hazzard. Ze hebben de robot gestolen om hem te verkopen voor losgeld. Boss besluit het ding te kopen en Rosco te ontslaan. Vervolgens stelt hij de robot aan als nieuwe sheriff: Robot P. Coltrane.

5. No More Mr. Nice Guy
Boss overtuigt de Dukes ervan dat ze een heleboel prijzen gewonnen hebben bij de Capitol City Department Store. Die zogenaamde prijzen blijken allemaal gestolen goed te zijn. Niet veel later stoot Boss zijn hoofd. Daarbij verliest hij zijn geheugen en verandert hij tijdelijk in een vriendelijke gentleman.

6. The Dukes In Hollywood
Tijdens opnames voor een hollywoodproductie in Hazzard, raakt de hoofdrolspeler bijna betrokken bij een auto-ongeval. De Dukes slagen erin om hem te redden en wanneer de producers zien hoe ze dat gedaan hebben, bieden ze de Dukes een filmrol aan. Ze mogen naar Hollywood op voorwaarde dat Boss en Rosco met hen meegaan.

7. Cool Hands, Luke & Bo
Tijdens een rit doorheen Osage, de meest gevreesde county die geregeerd wordt door de gemene Colonel Claiborne, belanden Bo en Luke in een chain gang van de plaatselijke gevangenis. Het blijkt de eerste stap in het plan van Claiborne om Boss naar Osage te lokken en hem van zijn volledige bezit te ontdoen.

8. Go West, Young Dukes
Boss Hogg ontdekt een stuk papier van zijn overgrootvader Thaddeus. Op het papier staat dat Jeremiah, de overgrootvader van Jesse, de boerderij van de Dukes aan hem heeft geschonken. Helemaal van hun melk, ontdekken de Dukes het dagboek van hun overgrootmoeder. Daarin staat het volledige verhaal.

9. Cale Yarborough Comes To Hazzard
Cale Yarborough komt naar Hazzard voor een bezoek aan een zieke jongen die voor een belangrijke operatie staat. Samen met de Dukes wordt hij echter aanzien als een bankovervaller.

10. Danger On The Hazzard Express
Boss Hogg bedenkt een plan om een aanhangwagen met waardevolle goederen van een trein te stelen. Hij huurt drie bandieten in om een afstandbediening op een wagen te monteren zodat ze de aanhangwagen van de trein kunnen rijden. Hun wagen wordt in de prak gereden en de bandieten vinden er niets beter op dan de General Lee als vervanger te gebruiken.

11. Sittin' Dukes
Een aantal ontsnapte gevangenen komt naar Hazzard. Eén van hen heeft nog een eitje te pellen met Luke omdat hij door Luke in gevangenis belandde. Sheriff Little neemt het onderzoek voor zijn rekening en de gevangenen dwingen de Dukes om hen te laten ontsnappen.

12. Sky Bandits Over Hazzard
Een groep overvallers steelt een gepantserde wagen door hem met een helikopter op te tillen. De Dukes krijgen de schuld voor de overval, maar terwijl ze worden aangehouden, heeft er een nieuwe overval plaats. Boss en Rosco beseffen dat de Dukes onschuldig zijn en laten hen vrij om hun vuile werk op te knappen.

13. The Haunting Of J.D. Hogg
Silas Hogg, een grootoom van Boss, laat hem een grote som geld na om te schenken aan het goede doel. De Dukes weten als geen ander dat Boss het geld nooit aan het goede doel zal schenken. Daarom ontwerpen ze een aantal gadgets om Boss ervan te overtuigen dat de geest van Silas hem achtervolgt om het geld weg te geven.

14. When You Wish Upon A Hogg
Hughie Hogg keert terug naar Hazzard met het ultieme plan om Boss Hogg van al zijn bezittingen te bestelen. Hughie vertelt Boss over een magische lamp met een geest die al zijn wensen in vervulling zal laten gaan.

15. Strange Visitor To Hazzard
De laatste tijd worden er heel wat UFO's gespot in de omgeving van Hazzard. Bo en Luke denken er het zijne van totdat een alien zich verbergt in de General Lee. Wanneer Boss daar achterkomt, wil hij er natuurlijk munt uit slaan.

16. Enos And Daisy's Wedding
Een stel bandieten overvalt de bank van Boss en laat Enos ervoor opdraaien. Daisy denkt dat ze Enos herkent heeft en zal moeten getuigen. Hoewel ze beseft dat Enos zoiets nooit zou doen, kan ze niet weigeren. Daarom besluit ze om met Enos te trouwen. Op die manier kan ze niet verplicht worden te getuigen.

17. Opening Night At The Boar's Nest
Boss en Lulu organiseren een talentenjacht in het Boar's Nest. Rosco voert een grote verdwijntruc uit met Boss. Op hetzelfde moment arriveren twee criminelen in Hazzard. Zij hebben het gemunt op Boss, maar besluiten uiteindelijk om hem vast te houden voor losgeld.

BEELD EN GELUID
De uitgave van het 7de en laatste seizoen brengt ons weinig technische vernieuwing. De 17 afleveringen staan gespreid over 6 discs en worden gepresenteerd in het oorspronkelijke 1.33:1 formaat. De transfers bieden een wisselende beeldkwaliteit met soms betere en soms mindere afleveringen. Gezien de ouderdom zijn er behoorlijk wat printbeschadigingen aanwezig, maar de voornaamste tekortkomingen zijn edge enhancement en aliasing. Een ramp is het echter niet, want over het algemeen is het een vrij goede presentatie met aantrekkelijke kleuren en een vrij stabiel zwartniveau. Over de Dolby Digital Mono-geluidstrack valt, gezien de omstandigheden, weinig te klagen. Op een enkele kleine beschadiging na, krijg we over het algemeen een vrij nette geluidskwaliteit voorgeschoteld.

EXTRA'S
Het bonusmateriaal is beperkt en draait rond één thema. Remembering the Outlaw: Tribute to Waylon Jennings (16 min. 36) is een ode aan de countryzanger die optrad als verteller tijdens de serie. Bovendien was hij ook verantwoordelijk voor de titelsong. In deze korte featurette heeft zijn weduwe het over zijn liefde voor de serie en hoe hij erbij betrokken raakte. Ook de drie sterren John Schneider, Tom Wopat en Catherine Bach doen hun duit in het zakje en vertellen hoe fijn het was om met Jennings samen te werken. Tussendoor krijgen we nog wat clips en foto's van hem te zien. Vervolgens is er een muziekvideo van de titelsong Good Ol' Boys (4 min.). Het gaat om een cover uit 2006 door John Schneider, Tom Wopat en Catherine Bach. In de making-of van de muziekvideo (19 min.) komen de sterren nogmaals aan het woord. Ze vertellen hoe dit eerbetoon tot stand kwam. Alles behalve de muziekvideo is voorzien van Nederlandse ondertitels.

CONCLUSIE
Oogjes dicht en snaveltjes toe voor onze geliefde Dukes Of Hazzard aan het einde van het zevende seizoen. De serie had er een mooie tijd opzitten en wist, ondanks de ups en downs, zijn charme overeind te houden. Mits wat meer bonusmateriaal had Warner ons een mooiere afsluiter kunnen bezorgen, maar over het algemeen bieden ze ons weer een nette uitgave.


coverStudio: Warner

Regie: Tom Wopat, Robert Sweeney, Michael Caffey, Ralph Riskin, George Bowers, Don McDougall, James Best, Sorrell Booke, John Schneider
Met: Tom Wopat, John Schneider, Catherine Bach, Denver Pyle, James Best, Sorrell Brooke

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
6

Speelduur:
752 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931825771


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Engels CC, Duits CC, Italiaans CC
Extra's:
• Remembering the Outlaw: Tribute to Waylon Jennings
• Muziekvideo: "Good ol' Boys"
• Making-of van de muziekvideo

Andere recente releases van deze maatschappij