:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 6.13-24
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 6.13-24
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-06-25
SERIE
Wellicht is dit de meest onevenwichtige CSI-box tot nu toe. De afleveringen gaan van zwak (onder meer 6.16 en 6.17) over matig (onder meer 6.14 en 6.19) tot sterk (6.21, 6.23 en 6.24) en ronduit fantastisch (6.15). Sterker nog, aflevering 6.15 Pirates Of The Third Reich staat wellicht in onze all time CSI-top vijf. Het is zonder twijfel één van de meest donkere CSI-afleveringen ooit (in Amerika werd de aflevering vooraf gegaan door een Parental Advisory waarschuwing) en we krijgen de terugkeer van [spoilers]Lady Heather[/spoilers], ons favoriet nevenpersonage. Ook goeie punten voor aflevering 6.21 Rashomama die ondermeer weet te bekoren door de verwijzingen naar het film noir-genre. De aflevering die echter veruit het meest over de tongen gaat of zal gaan bij de fans is Way To Go, het tweede deel van de seizoensafsluiter. Geen betere manier om de fans te verdelen (van hoerageroep tot walging en ontgoocheling) dan een dergelijke cliffhanger. U hoort ons alvast niet klagen, tenminste als in de komende seizoenen nog teruggekomen wordt op deze ontwikkeling.

TV-serie-verslaafden en filmfans zullen tijdens het bekijken van deze CSI afleveringen heel wat bekenden de revue zien passeren, hier alvast een aantal voorbeelden: Amanda Seyfried (Big Love) in aflevering 6.21, Faye Dunaway in aflevering 6.13, William Sadler (Die Hard 2, Roswell) in aflevering 6.14, Douglas Smith (Big Love) in aflevering 6.18, Ray Wise (24, Twin Peaks) in aflevering 6.21, Judd Nelson (The Breakfast Club, New Jack City) in aflevering 6.22, Kenny Johnson (Curtis uit MU<The Shield) in aflevering 6.22, Kelly Carlson (Kimber uit Nip/Tuck) in aflevering 6.23, Julie Benz (Rita uit Dexter, Angel) in aflevering 6.22, Paul Schulze (Ryan Chappelle uit 24) in aflevering 6.23. Soms loopt het echter ook mis, zo is Travis Barker van Blink 182 compleet miscast als rapper in aflevering 6.20. What's Next Ozzy Osbourne als dirigent van een klassiek koor?

De muzikale bijdrages komen ditmaal ondermeer van Nine Inch Nails, KMFDM en Frank Sinatra.

AFLEVERINGEN
We krijgen in deze box de volgende afleveringen:

Disc 1:
6.13. Kiss-Liss, Bye-bye
Tijdens een glamourparty wordt een ober neergeschoten. Volgens de gastvrouw, een danseres op leeftijd en lid van de beau monde, probeerde hij haar op haar kamer te vermoorden. Het onderzoek wijst verschillende verdachten aan. Het onderzoek neemt echter een onverwachte wending als de danseres zelf dood wordt aangetroffen in haar achtertuin.

6.14. Killer
Karl Cooper is een ex-gevangene die zijn leven wil beteren. Maar niet voordat hij heeft afgerekend met iemand uit zijn verleden. Uit zelfbehoud neemt hij een beslissing die hem aanvankelijk uit de de handen van het gerecht houdt, maar die hem uiteindelijk voorgoed van al zijn dromen berooft.

6.15. Pirates Of The Third Reich
In de woestijn wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze heeft een kaalgeschoren hoofd, mist een hand en er is een nummer in haar arm gebrand. De CSI'ers komen erachter dat Zoe medische tests heeft ondergaan. Haar moeder is kapot van verdriet en zint op wraak...

6.16. Up In Smoke
Martin Sidely en zijn vriendin Angie hebben een romantische avond, totdat de kamer zich opeens vult met rook. Als de CSI'ers bij het huis aankomen blijkt dat een lijk door de schoorsteen is gegooid. Al snel komen de onderzoekers erachter dat de persoon niet op deze plaats is overleden.

Disc 2:
6.17. I Like To Watch
Als Sofia naar de luxueuze Omni Condos op de Strip van Vegas wordt geroepen, wacht haar een onaangename verrassing. Voor een appartement treft ze de twintiger Christina aan. De jonge vrouw is volledig over haar toeren en lijdt aan geheugenverlies. Als Catherine en Grissom aankomen, worden ze op de hielen gezeten door de camera's en de producer van een misdaadprogramma.

6.18. The Unusual Suspect
De 17-jarige Stacy wordt dood aangetroffen op het voetbalveld. Haar lichaam is gewikkeld in een met bloed besmeurd douchegordijn. Het onderzoek naar haar dood wordt bemoeilijkt doordat twee personen vlak na elkaar bekennen de scholiere te hebben vermoord...

6.19. Spellbound
Het onderzoek naar de moord op een helderziende zorgt ervoor dat Grissom, Greg en Warrick zich even in een andere wereld begeven. De CSI'ers hebben een ellenlange lijst verdachten en moeten daarvan één als dader aanwijzen.

6.20. Poppin' Tags
Drie jongeren worden doodgeschoten terwijl ze posters van hun favoriete rapper aan het ophangen zijn. Het team vermoedt dat de moorden zijn gepleegd tijdens een drive-by shooting. Nick concludeert dat het moordwapen is gestolen van een agent.

Disc 3:
6.21. Roshomama
Een schoonmoeder speelt een wel heel dramatische rol bij een huwelijk als ze aan haar panty vastgebonden achter de bruidswagen wordt gevonden. Het slachtoffer is een advocate die met zeer controversiële zaken bezig was.

6.22. Time Of Your Death
Op de stoep van het Palermo Hotel wordt Jeff Powel dood gevonden. Hij blijkt de assistent te zijn van een enertainmenttycoon in Hollywood. Als snel komen Catherine en Nick erachter dat het slachtoffer het breed liet hangen in de gokstad: mooie vrouwen, dure kleding, snelle auto's... Zou het kunnen dat de weelde hem teveel is geworden?

6.23. Bang, Bang
Grissom en Brass onderzoeken de mood op Janice Cutler. Zij werd doodgeschoten in haar huis nadat ze seks had met haar jongere tuinman. Al snel is Janice's man Willie de hoofdverdachte. Als de detectives Willie achtervolgen in een casino neemt hij een onschuldige bezoeker in gijzeling.

6.24. Way To Go
Het team krijgt te maken met twee vreemde zaken: de eerste is die van een man die onthoofd wordt gevonden bij de treinrails. Na onderzoek bleek dat hij geobsedeerd was door burgeroorlogen uit de negentiende eeuw. Ondertussen onderzoekt Catherine de dood van Manny Rupert die zich letterlijk heeft doodgefeest.

BEELD EN GELUID
Niets nieuws onder de zon: We krijgen opnieuw een transfer met niet alleen prachtige kleuren maar ook een optimale diepte, scherpte en contrastniveau. De ruimtelijke Dolby Digital 5.1 track is vrij van fouten.

EXTRA'S
Zoals steeds krijgen we een aantal commentaren, ditmaal voor aflevering 6.14 Killer (door schrijver Naren Shankar, regisseur Kenneth Fink en story editior Dustin Lee Abraham) en aflevering 6.20 Poppin' Tags (door Dustin Lee Abraham en acteur George Eads) verder krijgen we nog een aantal redelijk interessante featurette's: Apparent Cause Of Death (6.52 minuten over de special effects make up), Gadgets & Gizmos (over de apparatuur in het lab) en Season Six Trajectory waarin we gedurende 19 minuten een terugblik krijgen op het zesde seizoen.

CONCLUSIE
Globaal genomen is seizoen 6 niet het sterkste uit de CSI-geschiedenis, daarvoor telt het naast een aantal top afleveringen teveel matige episodes. Indien we het internet mogen beloven zou seizoen 7 echter het beste tot nu toe zijn, we zijn alvast benieuwd!


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Danny Cannon, Kenneth Fink, Richard J. Lewis, Duane Clark, Dean White, Terrence O'Hara
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, Georg Eads, Jorja Fox, Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Wallace Langham

Film:
8,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025509623


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Documentaires

Andere recente releases van deze maatschappij