:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GIRL HAPPY
GIRL HAPPY
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-09-12
FILM
Rusty Wells (Elvis Presley) en zijn band staan op het punt om Chicago te verlaten voor de jaarlijkse trip naar Fort Lauderdale wanneer maffioso Big Frank (Harold J. Stone) hun contract in zijn club voor een aantal weken verlengd. De jongens weten dat een dergelijk voorstel weigeren geen goed idee is en bergen derhalve hun tour-plannen op. Als Valerie (Shelley Fabares), de dochter van Big Frank, van haar vader spring break in Ford Lauderdale mag meemaken, krijgt het viertal toch de kans de reis te maken. Rusty en de groep moeten er immers voor zorgen dat Valerie uit de problemen blijft of er zwaait wat...

Girl Happy is een vaak gedateerde mierzoete komedie die we eigenlijk enkel aan Elvis fans kunnen aanraden. Zoals u reeds kon lezen in diverse eerdere reviews van Elvis films (Blue Hawaii, King Creole, ... ) krijgen we nu ook weer een vederlicht verhaaltje dat eigenlijk enkel als kapstok of bindmiddel dient voor de verschillende nummers die The King om de haverklap laat horen. Naast het povere verhaal en de flauwe humor wordt Girl Happy ook niet geholpen door de matige acteerprestatie van Elvis die zijn dialogen vaak overdreven zangerig afhaspelt. Zeer aandachtige kijkers zullen misschien opmerken dat Girl Happy bij momenten wat doet denken aan Where The Boys Are. Niet alleen lijkt Shelley Fabares bij momenten wat op de zeer knappe Paula Prentiss (Where The Boys Are, Man's Favorite Sport) een deel van de in Ford Lauderdale gefilmde strandscènes werd rechtstreeks overgenomen uit Where The Boys Are.

We kunnen jammer genoeg niet zeggen dat regisseur Boris Sagal (The Omega Man) met Girl Happy één van de beste films uit zijn carrière aflevert.

BEELD EN GELUID
Net zoals voor Charro! verdient Warner goede punten voor zowel de beeld- als geluidstransfer op deze dvd. De kleuren ogen fris, het detail en de scherpte zijn dik in orde zonder dat we ergens afgeleid worden door grain of andere printbeschadigingen. Ondanks het feit dat we enkel de originele (weliswaar opgefriste)Engelse 1.0.-monotrack krijgen, klinken de vele Elvis-songs goed.

EXTRA'S
De trailer voor Girl Happy.

CONCLUSIE
Girl Happy lijkt ons enkel iets voor Elvis-adepten.


cover
Studio: Warner

Regie: Boris Sagal
Met: Elvis Presley, Shelley Fabares, Gary Crosby, Nita Talbot, Joby Baker, Mary Ann Mobley

Film:
5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1965

Leeftijd:
AL

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932797527


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij