:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PERVERT!
PERVERT!
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-01-03
FILM
De stadsjongen James (Sean Andrews) wil de band met zijn vader Hezekiah (Darrell Sandeen) opnieuw nieuw leven inblazen door de zomer op diens boerderij door te brengen. Wat hij echter niet weet is dat de stokoude Hezekiah samen is met de rondborstige en véél jongere Cheryl (Mary Carey). Al snel beginnen er vreemde dingen te gebeuren op het platte land en wie is de dader? James vreest dat zijn vader compleet gek geworden is, maar heeft hij het bij het rechte eind of is de dader een ander 'onderdeel' van de familie?

"Seks! Moord! Vrijheid!"

Fervente lezers zullen weten dat ondergetekende niet vies is van films in de 'so bad it's good'-categorie. "Hoe vettiger, hoe prettiger" is dan ook een veelgebruikt motto op onze redactie wanneer we de onderste rekken van de videotheek afdweilen naar exploitatieve terror and mayhem! Diverse cineasten hebben al tig keren geprobeerd om die authentieke feel uit de groezelige jaren zeventig en tachtig te recreëren, maar helaas waren de resultaten niet altijd even positief (Death Proof iemand?). Regisseur Jonathan Yudis en schrijver Mike Davis hebben ook een poging gedaan met hun lowbudget werkstukje, toepasselijk getiteld: Pervert!. Alles schreeuwt amateurisme, maar voor één keer is dat eens geen probleem. De rondborstige pornoster annex would-be gouverneur van California (I kid you not!) Mary Carey speelt de hoofdrol in deze openlijke liefdesbrief aan de legendarische cineast van grote borstenfilms Russ Meyer. Het verhaal is te onnozel voor woorden en hetzelfde valt te zeggen van het acteerwerk. De speciale effecten en make-up lijken op hun beurt weggelopen uit een film van Troma of van 'Huis, Tuin & Keuken Gore-meister' Herschell Gordon Lewis. We hebben dus véél bloot, dikke borsten, een onnozel verhaal dat zichzelf nergens ook maar even serieus neemt en cheap-ass bloedeffecten, dus dit kan niet mislopen, nietwaar? Dat dacht uw dienaar ook, maar toch zakt de film in de helft als een kaartenhuisje in elkaar. Yudis werkt vreemd genoeg zijn voornaamste troef (lees: Carey) uit het beeld en komt dan met een hoop infantiele plotwendingen aanzetten. Aanvankelijk valt er nog wel wat te lachen, maar na een tijdje is de grap er wel af. Tegen dan heb je het ook helemaal gehad met de belachelijke sound-effects onder elke beweging! Dus spijtig voor Yudis en Davis - aangezien ze hun genrehart zeer zeker op de juiste plaats hebben zitten - maar Pervert! geraakt helaas niet verder dan een behoorlijk amusante eerste helft om dan de blijven steken in een hoop goede bedoelingen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld ziet er behoorlijk goed uit, maar je merkt soms toch wel dat het om een lowbudget film gaat. De scherpte is bevredigend, alsook het contrast. De heldere kleuren zijn kleurrijk en ogen natuurlijk. Er zijn hier en daar wel kleine oneffenheden te bemerken, maar echt dramatisch wordt het nergens. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt degelijk en over over het algemeen helder, met goed verstaanbare dialogen en heldere geluidseffecten.

EXTRA’S
De originele bioscooptrailer, een scan van de voor en achterkant van de dvdcover, een fotogalerij met al de actrices uit de film in hun bloterik, een fotogalerij met wat production stills en dan nog eentje met een resem setfoto’s, de speciale make-upeffecten, de regisseur en tenslotte de stop-motion effecten. Dus concluderend een trailer en een heleboel fotogalerieën. Driewerf geeuw!

CONCLUSIE
Pervert! zal zeker zijn euhm... aftrek vinden bij puisterige tieners, maar voor de echte genreliefhebber is er buiten de amusante eerste helft helaas iets te weinig te beleven. De technische specificaties zijn bevredigend gezien het bronmateriaal.


cover




Studio: Paradiso

Regie: Jonathan Yudis
Met: Mary Carey, Sean Andrews, Darrell Sandeen, Juliette Clarke, Sally Jean

Film:
5,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806041799


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• 7 fotogalerijen

Andere recente releases van deze maatschappij