:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FULL HOUSE - SEIZOEN 4
FULL HOUSE - SEIZOEN 4
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-01-15
SERIE
In het vierde seizoen van Full House valt er weer heel wat te beleven ten huize Tanner. Danny (Bob Saget) ervaart hoe het leven zou zijn zonder de hulp van Jesse (John Stamos) en Joey (Dave Coulier). DJ (Candace Cameron) leert de waarde van het geld kennen, wanneer ze haar eerste baantje krijgt. Stephanie (Jodie Sweetin) moet een bril dragen en Michelle (Mary-Kate en Ashley Olsen) leert dat een vis liever geen bubbelbad neemt. Joey mag optreden in Las Vegas en krijgt een rol in een nieuwe sitcom. Maar het hoogtepunt van het seizoen is zeker het chaotische huwelijk van Jesse en Becky (Lori Loughlin)!

Met het vierde seizoen gaat de humor er weer op vooruit zodat een breder publiek plezier kan beleven aan de avonturen van de Tannerfamilie. Bovendien zijn de meeste verhaallijnen origineel en eigentijds. Absoluut één van de betere seizoenen!

AFLEVERINGEN
1. Greek Week
De Tanners krijgen een paar familieleden op bezoek vanuit Griekenland. Naast Jesse’s grootouders zijn ook Silvio, Elena en Melina van de partij. Melina lijkt als twee druppels water op Michelle en wordt haar nieuwe speelkameraadje. Silvio wordt verliefd op DJ en Elena richt haar pijlen op Jesse. Dit laatste is helemaal niet naar de zin van Becky.

2. Crimes And Michelle's Demeanor
DJ en Stephanie zijn het beu dat Michelle nooit gestraft wordt als ze iets verkeerd doet. Zelfs een kussengevecht dat leidt tot een gebroken raam en nachtelijke uitstapjes naar de koelkast ziet Danny door de vingers. Nadat ze haar zwembadje in de keuken zet, beseft Danny eindelijk dat het zo niet verder kan. Ondertussen zoekt Jesse naar een geschikte verlovingsring voor Becky. Om deze te betalen moet hij echter zijn geliefde Elvisgitaar verkopen.

3. The I.Q. Man
Jesse en Joey hebben een idee voor een reclamefilmpje voor een nieuw parfum. Wanneer ze dit voorstellen aan de klant, wil die er echter van alles aan veranderen. Zo belandt Jesse als acteur in zijn eigen reclamespot met als outfit een minuscule badhanddoek. Uiteindelijk drijft hun baas hen te ver en nemen ze ontslag. Stephanie heeft een zware verkoudheid en moet thuisblijven van school. Michelle neemt de taak op zich om voor haar te zorgen. En hoe!

4. Slumber Party
Stephanie doet alsof ze niet geïnteresseerd is in het pyjamafeestje van de 'Honeybees'-jeugdbeweging. Het is namelijk een moeder-dochterfeestje en de moeder van Stephanie is al enkele jaren overleden. Dit probleem lijkt volledig van de baan te zijn wanneer Becky voorstelt om samen met Stephanie naar dat feestje te gaan. Op de bewuste avond krijgt Becky autopech en moet Stephanie met Joey naar het pyjamafeestje gaan. Ondertussen moet Danny heel wat persoonlijke spulletjes verkopen om op zolder plaats te maken voor een nieuwe productiestudio voor Jesse en Joey. Hij hecht echter veel waarde aan deze rommel.

5. Good News, Bad News
DJ is de nieuwe hoofdredactrice van de schoolkrant. Ze geeft haar beste vriendin Kimmy de taak om de sportrubriek te schrijven, maar krijgt er al snel spijt van. Na een paar oerslechte artikels moet ze Kimmy ontslaan en dit zou wel eens tot het einde van hun vriendschap kunnen leiden. Joey en Jesse krijgen de opdracht om de nieuwe reclamespot van Wake Up San Francisco te produceren en dat verloopt niet zo vlot als gedacht.

6. A Pinch For A Pinch
Joey moet dringend naar de tandarts en daarom moet Jesse zijn plaats innemen als vrijwilliger in de kleuterklas van Michelle. Hij speelt wat liedjes voor de kinderen en deelt koekjes uit. Wanneer een klasgenootje het koekje van Michelle opeet, zegt Jesse haar dat ze voor zichzelf moet opkomen en het koekje van de jongen moet afpakken. Wanneer de jongen haar vervolgens pijn doet, doet Michelle dit dan ook gewoon terug. De kleuterleidster vindt dat dit niet kan en zet de twee kinderen in de hoek. Jesse meent dat Michelle niets verkeerds heeft gedaan en haalt haar weg van de school. DJ en Kimmy halen een grap uit met Stephanie door ervoor te zorgen dat een aantal van de voorspellingen uit haar horoscoop uitkomen. Stephanie is doodsbang dat de rest van de horoscoop ook zal uitkomen.

7. Viva Las Joey
Joey krijgt de unieke kans om in Las Vegas op te treden in het voorprogramma van Wayne Newton. De hele familie gaat mee om het optreden bij te wonen. DJ en Stephanie willen Joey verrassen en nodigen zijn vader uit. Het botert echter al jarenlang niet goed tussen Joey en zijn vader.

8. Shape Up
Kimmy organiseert voor haar verjaardag een zwembadfeestje in een hotel. DJ schaamt zich over haar gewicht en zet zichzelf onmiddellijk op een streng dieet om zoveel mogelijk af te vallen voor het feestje. De rest van de familie wil haar wat helpen en ze plannen een gezamenlijk dagje sporten in de gymzaal. Wanneer Stephanie ontdekt dat DJ al een paar dagen niets gegeten heeft, moet ze van DJ beloven om dit niet door te vertellen. DJ’s geheim komt echter al snel boven water wanneer ze flauwvalt in de gymzaal.

9. One Last Kiss
Jesse is uitgenodigd voor de 10-jarige reünie van zijn middelbare school. Hij is erg nerveus nadat hij op zijn antwoordapparaat een verleidelijk berichtje hoort van Carrie – zijn vroegere vriendinnetje. Wanneer hij Carrie ziet op de reünie, krijgt hij twijfels over zijn verloving met Becky. Stephanie organiseert thuis een heus verjaardagsfeestje voor de hond Comet.

10. Terror In Tanner Town
Danny nodigt zijn vriendin Cindy uit om samen met haar zoontje Rusty te komen eten. Rusty blijkt geen heilig boontje te zijn, want hij haalt de hele tijd gemene grappen uit met iedereen. DJ en Stephanie willen hem de oorlog verklaren, maar houden de schijn hoog om de relatie van Cindy en Danny te sparen.

11. Secret Admirer
DJ heeft het zwaar te pakken voor de krantenjongen Ricky. Rusty wil haar beetnemen en schrijft een anonieme liefdesbrief. Hij vraagt aan Michelle om deze naar DJ te brengen en haar te zeggen dat de brief van Ricky komt. Michelle heeft de opdracht echter niet zo goed begrepen en geeft hem aan Stephanie met de boodschap dat hij van Rusty komt. Stephanie schrikt zich een ongeluk en laat de brief rondslingeren. Zo gaat hij de hele familie rond en staat het huis uiteindelijk helemaal op stelten. Tezelfdertijd organiseert Danny een grootse barbecue voor de hele familie.

12. Danny In Charge
Jesse en Joey gaan naar het bos om beelden te maken voor een reclamespot. Hierdoor staat Danny er voor het eerst in jaren weer helemaal alleen voor. Hij heeft het heel druk met het huishouden en de zorg voor de kinderen. In alle haast belooft hij aan DJ dat hij op woensdagnamiddag naar haar toneelstuk zal komen kijken, terwijl hij op datzelfde moment ook al naar de wetenschapsbeurs van Stephanie moet. Hij doet zijn uiterste best om van beide activiteiten een stukje mee te pikken, maar valt uiteindelijk gewoon in slaap van vermoeidheid.

13. Happy New Year
Oudejaarsavond komt eraan en Joey heeft nog geen afspraakje. Hij voelt zich eenzamer dan ooit. Jesse en Danny filmen hem stiekem en sturen de video op naar een dating service. Joey is hierover eerst boos, maar is blij wanneer hij tussen de reacties een heel toffe vrouw ontdekt. Hij belt haar onmiddellijk op en nodigt haar uit om op oudejaarsavond te komen eten. Het klikt enorm tussen de twee en ze lopen zelfs zo hard van stapel dat ze al aan trouwen denken.

14. Working Girl
DJ vraagt aan haar vader een hele som geld voor trendy sportschoenen. Danny vindt de schoenen veel te duur en weigert haar het geld te geven. DJ stelt dan voor om zelf voor het geld te gaan werken. Danny gaat akkoord op voorwaarde dat haar schoolresultaten niet achteruit gaan. De combinatie van werken en studeren valt echter minder goed mee dan DJ had gehoopt en de slechte punten blijven dan ook niet uit.

15. Ol' Brown Eyes
DJ organiseert een avondje in een club om geld in te zamelen voor de schoolkrant. Ze vraagt aan Jesse om een paar liedjes te spelen en aan Joey om wat grappen te vertellen. Danny mag de twee acts aankondigen, maar DJ vraagt hem nadrukkelijk om zo weinig mogelijk te zeggen op het podium. Danny krijgt het gevoel dat DJ hem niet cool genoeg vindt en wil er alles aan doen om haar het tegendeel te bewijzen.

16. Stephanie Gets Framed
Stephanie heeft een leesbril nodig en ze is bang dat haar klasgenoten haar gaan uitlachen. Jesse moet een getuige kiezen voor zijn huwelijk en kan maar niet kiezen tussen Danny en Joey. Wanneer hij uiteindelijk voor Joey kiest en van Danny de ceremoniemeester maakt, is Danny erg teleurgesteld.

17. A Fish Called Martin
Michelle heeft op de kermis een vis gewonnen en noemt hem Martin. Het is haar eerste eigen huisdier en ze is vast van plan om er heel goed voor te zorgen. Wanneer Joey zegt dat ze de vis schoon moet houden, begrijpt ze dit verkeerd en zet ze de vis in een bad vol badschuim. Martin overleeft het niet en Michelle voelt zich heel schuldig. Becky wil de hele familie een dans aanleren voor op het trouwfeest, maar Jesse is daar niet voor te vinden.

18. The Wedding (1)
Op de vooravond van het huwelijk van Jesse en Becky ontmoet Jesse zijn toekomstige schoonouders voor het eerst. Het klikt niet onmiddellijk tussen Jesse en Becky’s vader en Becky is er het hart van in. Becky’s vader heeft later op de avond een gesprek met Jesse waarin hij duidelijk maakt dat Jesse maar beter afscheid kan nemen van zijn avontuurlijke levenstijl. Dit gesprek laat een grote indruk na op Jesse en hij wil nog één laatste avontuur meemaken voor hij trouwt.

19. The Wedding (2)
Jesse is op de ochtend van zijn trouwdag uit een vliegtuig gesprongen en hangt met zijn parachute vast in een boom. De hele familie is ongerust omdat de bruidegom te laat is. Maar het bruidspaar krijgt nog meer pech te verduren wanneer Jesse in de gevangenis terechtkomt en Becky's auto weggesleept wordt als ze hem uit de gevangenis gaat halen. Ondertussen proberen Joey en Danny de gasten bezig te houden terwijl ze wachten op het begin van de bruiloft.

20. Fuller House
Jesse en Becky komen weer thuis van hun huwelijksreis in Bora Bora. Ze beginnen onmiddellijk met het inpakken voor de verhuis van Jesse naar Becky's appartement. Michelle is heel verdrietig als ze inziet dat Jesse vanaf nu niet meer bij haar zal wonen. Het wordt een emotioneel afscheid. Eenmaal in het appartement van Becky, kan Jesse alleen nog maar aan Michelle denken en alles wat hij moet missen nu hij niet meer bij de Tanners woont.

21. The Hole-in-the-Wall Gang
Jesse en Becky gaan weer bij de Tanners wonen en Jesse werkt er hard aan om de zolder om te toveren in een appartement. Dat vordert niet zo snel als gehoopt, maar toch weigert hij de hulp van Joey. Stephanie slaapt weer samen met DJ in de kamer en begint haar oudere zus na te apen. Zo wil ze bijvoorbeeld steeds dezelfde kleding dragen als DJ. Dit leidt tot een fikse woordenwisseling en een gat in de muur van Danny's kamer.

22. Stephanie Plays The Field
Stephanie blijkt een geweldige arm te hebben om honkbal te spelen en voegt zich bij het team dat gecoacht wordt door haar vader. Nu kan ze steeds over honkbal praten met Brett, een jongen uit een ander honkbalteam waar ze verliefd op is. Maar wanneer hun teams tegenover elkaar komen te staan, maakt Brett misbruik van Stephanies liefde. Hij vraagt haar namelijk om gemakkelijke ballen te gooien als hij aan slag is. Stephanie staat voor een moeilijke keuze: haar team of haar lief? Ondertussen is Michelle boos op Jesse en Becky omdat ze haar buitengesloten hebben. Joey probeert haar uit te leggen dat Jesse en Becky soms even alleen willen zijn.

23. Joey Goes Hollywood
Joey doet auditie voor een nieuwe sitcom met Frankie Avalon en Annette Funicello. Hij is dolblij wanneer hij verneemt dat hij de rol krijgt en hij neemt de hele familie mee naar de opname van de pilootaflevering. Vooral Danny is enthousiast, want hij is al jarenlang fan van Annette Funicello.

24. Girls Just Wanna Have Fun
Nu Becky officieel lid van de familie is, ziet DJ haar als een grote zus. Wanneer ze ondanks het verbod van Danny naar Kimmy gaat om een knappe jongen te ontmoeten, rekent ze op Becky om haar in te dekken. Becky voelt zich gebruikt en schuldig ten opzichte van Danny. Jesse daagt Danny uit voor een spelletje poolen, niet wetende dat Danny hier zeer goed in is.

25. The Graduates
Danny voelt zich oud en probeert deze vroege midlifecrisis op te lossen door een afspraakje te maken met de veel jongere Kirsten. Na het afspraakje moet hij echter toegeven dat ze niets gemeen hebben met elkaar en hij moet aanvaarden dat zijn jeugd voorbij is. Michelle beëindigt de kleuterschool en DJ gaat over naar de grote 'high school'. Stephanie voelt zich tekortgedaan omdat zij dit jaar geen diploma krijgt.

26. Rock The Cradle
Jesse en the Rippers krijgen eindelijk een platencontract en mogen op tournee gaan. Jesse is heel enthousiast en dat maakt Becky heel nerveus om hem uitgerekend nu te vertellen dat ze zwanger is.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-formaat ziet er gezien zijn leeftijd bevredigend uit. Hier en daar ogen de beelden wat aan de softe kant. Ook hebben we soms wat filmgrain opgemerkt en duiken er enkele digitale compressiefoutjes op. De kleuren zien er helder uit en ogen natuurlijk. De Engelstalige mono-track klinkt net zoals bij de vorige seizoenen weinig beperkt, maar de dialogen zijn op hun beurt goed te verstaan.

EXTRA'S
Helemaal niets!

CONCLUSIE
Deze DVD-box is vanzelfsprekend een aanrader voor de fans, want met de vele belangrijke gebeurtenissen is dit seizoen een onmisbare toevoeging. Maar daarnaast zullen ook de reguliere kijkers deze afleveringen weten te appreciëren omwille van de betere humor en de boeiende verhaallijnen. Beeld en geluid zijn voldoende, maar van extra's is er helaas geen spoor!


cover
Studio: Warner

Regie: Diversen
Met: Bob Saget, John Stamos, Dave Coulier, Candace Cameron, Jodie Sweetin, Mary-Kate Olsen, Ashley Olsen

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1990

Leeftijd:
AL

Speelduur:
598 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij