:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHITE NOISE 2 - THE LIGHT
WHITE NOISE 2 - THE LIGHT
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-01-17
FILM
Abe Dale (Nathan Fillion) heeft alles mee: goede vrienden, een pracht van een vrouw en een kerngezonde zoon. Maar zijn perfecte leventje wordt abrupt overhoop gegooid wanneer zijn vrouw en kind voor zijn ogen vermoord worden door Henry Caine (Craig Fairbrass). Daarna pleegt Caine zelfmoord. Abe blijft verbijsterd achter en wentelt zich in ellende. Zijn beste vriend Marty (Adrian Holmes) maakt zich dan ook enorm zorgen! Na enkele dagen kan Abe het niet meer aan en hij probeert zelfmoord te plegen. De dokters kunnen hem echter net op tijd reanimeren. Vanaf dan bemerkt Abe een vreemd licht rond sommige mensen en al vlug ontdekt hij dat het om mensen gaat die gaan sterven. De man ontdekt nieuwe levensvreugde in zijn 'gave', wanneer hij mensen kan redden van de naderende dood. Maar dan beginnen er angstaanjagende dingen te gebeuren...

In 2005 groeide de erg middelmatige horrorprent White Noise, met in de hoofdrollen Michael Keaton en Deborah Kara Unger, tegen alle verwachtingen in uit tot een solide kassucces. Een vervolg was dus onvermijdelijk en twee jaar later is dat een feit met White Noise 2: The Light. De sequel is een regie van direct-to-video veteraan Patrick Lussier, maar gelukkig is de prent géén goedkoop doorslagje van het origineel. Lussier bouwt welliswaar verder op het fenomeen "EVP" ofte "Electronic Voice Phenomenon" en het speelt zich allemaal af in het universum van de eerste film, maar uiteindelijk slaat hij een welgekomen andere weg in. Vanaf dan volgt de regisseur het prima scenario van Matt Venne over "NDE" ofte "Near Death Experience". Regisseur Lussier houdt het tempo er goed in met voldoende sfeer en spanning. Alleen spijtig dat men in Hollywood zo blijft vertrouwen op de bekende 'fake scares'! White Noise 2: The Light ziet er voorts visueel erg strak uit met uitstekend camerawerk en prima speciale effecten. Hoofdrolspelers Nathan Fillion, uit het uitstekende Slither en de guitige Katee "Battlestar Galactica" Sackhoff zijn goed gecast en leveren elk geloofwaardig werk af. Fillion is wat ons betreft overigens een betere leading man dan de droge Keaton! White Noise 2: The Light is nog steeds geen raketwetenschap, maar wel een vermakelijke griezelprent en een aanzienlijke verbetering tegenover het origineel.

BEELD EN GELUID
Het originele beeldformaat van White Noise 2 is geschaald op 2.35:1, maar helaas opteerde distributeur DFW voor een Open Matte 1.78:1 formaat. De kwaliteit van het beeld is voorts prima met een goede scherpte, bevredigend contrast en heldere kleuren. Hier en daar duikt wat minieme filmgrain op en een lichte vorm van edge enhancement. Beschadigingen en vuiltjes vormen geen probleem. Zoals eerder al gezegd is de kwaliteit van het beeld goed, maar verknipte beeldformaten kunnen we niet goedkeuren. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt voldoende ruimtelijk met goed verstaanbare dialogen en een mooie spreiding. De subwoofer zorgt waar nodig voor de nodige ondersteuning. Er is ook een Engelse DTS 5.1-track aanwezig, maar het verschil is marginaal.

EXTRA'S
Helaas blijft DFW wat in herhaling vallen en dan hebben we het niet alleen over de ondertussen cliché geworden steelbooks! Op het tweede schijfje ontdekken we de gewoonlijke EPK-brol zoals de originele bioscooptrailer, enkele pagina's Nederlandse notities, een nutteloze photo gallery, wat promotionele interviews (24 min.), beelden van op de set (15 min.) en een resem cross-promotional trailers.

CONCLUSIE
White Noise 2: The Light is een prima sequel op de platte gelijknamige horrorhit uit 2005. De dvd van DFW stelt helaas teleur op het gebied van beeld (1.78:1 in plaats van 2.35:1) en bevat enkele zwakke extra features.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Patrick Lussier
Met: Nathan Fillion, Katee Sackhoff, Craig Fairbrass, Adrian Holmes

Film:
7/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664049983


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Liner Notes
• Photo Gallery
• Interviews
• B-Roll
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij