:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 7.13-24
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 7.13-24
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-03-17
SERIE
Na het iets mindere zesde seizoen kregen we bij de eerste box van het zevende seizoen terug 12 leuke episodes. We zijn blij om u te kunnen melden dat de positieve lijn volledig werd doorgetrokken, meer nog, deze tweede box is nog sterker dan de vorige. De 12 afleveringen werden op twee dagen bekeken door ondergetekende, toch een kwaliteitsindicatie als u het ons vraagt, en de cliffhanger op het einde van de laatste aflevering doet ons alvast heel erg uitkijken naar seizoen 8.

Net als bij het eerste deel van seizoen 7 gaan de meest interessante afleveringen over de miniature killer. Zo kunnen we de drie afleveringen waarin deze verhaallijn het meest aan bod komt (7.16. Monster In The Box, 7.20.Lab Rats en 7.24. Living Doll) invullen in onze all-time CSI top 20. Vooral de Lab Rats-aflevering is zeer goed en we zouden het dan ook fijn vinden mocht het Hodges-personage meer op de voorgrond treden tijdens de komende seizoenen.

Zoals u reeds kon lezen in onze bespreking van de vorige box zou het Kessler-personage slechts te zien zijn in vier afleveringen. De drie afleveringen op deze box (7.13. Redrum, 7.14. Meet Market en 7.15. Law Of Gravity) bewijzen dat het personage zeker een meerwaarde heeft, het is dan ook jammer dat het slechts bij 4 afleveringen bleef. Tot onze tevredenheid komt de Grissom–Sarah-verhaallijn geregeld aan bod. Zo zien we ondermeer hoe er een zekere spanning hangt wanneer Grissom Lady Heather opnieuw ontmoet in aflevering 7.23. The Good, The Bad & The Dominatrix. De drie afleveringen waarin Lady Heather reeds te zien was (2.8. Slaves Of Las Vegas, 3.15. Lady Heather's Box en zeker 6.15. Pirates Of The Third Reich) behoren tot de beste ooit, iets wat jammer genoeg niet kan worden gezegd van deze aflevering. Tv junkies zullen onder de gastacteurs wellicht weer een pak bekende gezichten herkennen zoals Walton Goggins (Shane uit The Shield), Gordon Clapp (Medavoy uit NYPD Blue), John Hensley (Matt uit Nip/Tuck), Ashley Johnson (Chrissy uit Growing Pains), Joe Penny (Jake uit Jake And The Fatman) en Peter Stormare (John Abruzzi uit Prison Break).

AFLEVERINGEN
Deze box bevat de volgende afleveringen:
Disc 1:
7.13. Redrum
Catherine moet haar teamgenoten misleiden wanneer zij instemt met een geheim en omstreden plan van detective Keppler om de moordenaar van een politicus op te pakken. Hoofdverdachte is de grootste drugsleverancier van de westkust. Catherine is van mening dat het een goed plan is maar vindt het heel moeilijk om te liegen tegen haar collega's. Deze krijgen al snel in de gaten dat er iets niet klopt.

7.14. Meet Market
Wanneer een verkoold lijk wordt gevonden, gaat het CSI-team op onderzoek uit. Ze komen terecht in de wereld van de illegale organenhandel. Ondertussen onderzoeken Sarah en Warrick de dood van een vrouw die thuis is gevonden na een nachtje feesten in een soort escortclub.

7.15. Law Of Gravity
Keppler komt in een moeilijk parket terecht wanneer hij geconfronteerd wordt met demonen uit zijn verleden. Grissom komt terug van zijn onderwijsopdracht.

7.16. Monster In The Box
Bij zijn terugkeer vindt Grissom een miniatuur van een misdaad op zijn bureau, de "miniature killer" loopt dus nog vrij rond! Deze keer staat de dood van een vrouw en haar kat gepland voor de volgende dag...

Disc 2:
7.17. Fallen Idols
Meagan en haar vriend Ryan zijn vermist. Als Grissom en Nick bloedsporen aantreffen op een football-veld twijfelen ze of he tweetal nog wel in leven is. Het team komt bewijsmateriaal op het spoor dat leidt naar hun vrienden en een fotografielerares die geobsedeerd lijkt te zijn door Ryan.

7.18. Empty Eyes
Vijf showgirls worden dood aangetroffen in hun huis in Green Valley. Allen zijn vastgebonden en doodgestoken. Als Sara het bloedbad aantreft, is een zesde slachtoffer er zeer slecht aan toe. Het duurt niet lang voor ook zij sterft.

7.19. Big Shots
Na een schietpartij ramt een limousine een nachtclub. in de met kogels doorzeefde limo vinden Grissom en Greg het lijk van een muziekpromotor. Catherine en Warrick onderzoeken elders in de stad het lichaam van een vrouw die klaarblijkelijk uit een auto werd gegooid.

7.20. Lab Rats
Terwijl het team van Grissom op pad is om diverse moorden op te lossen, is Hodges uit op persoonlijke eer en glorie. Onder het mom van een geheim onderzoek weet hij ondermeer Archie en Wendy te overtuigen om hem te helpen bij het zoeken naar verbanden tussen de verschillende miniaturen.

Disc 3:
7.21. Ending Happy
De uitgerangeerde bokser Lorenzo "Happy" Morales dobbert dood rond in het zwembad van een bordeel. Hij heeft bizarre verwondingen aan zijn schedel, nek, benen en genitaliën. De CSI'ers moeten erachter zien te komen welke van de bedreigingen die tegen hem geuit waren hem uiteindelijk fataal zijn geworden.

7.22. Leapin' Lizards
Een blackjack-dealer wordt onthoofd gevonden na een gewelddadige inval in een ranch net buiten Las Vegas. Verschillende verdachten van de moorden blijken aangesloten te zijn bij een bizarre ufoclub.

7.23. The Good, The Bad & The Dominatrix
Grissom en Lady Heather komen elkaar opnieuw tegen als Heather bijna dood wordt gevonden na een rendez-vous met een sadistische klant. Ondertussen vinden Nick en Warrick een dode vrouw op straat. Ze heeft stukjes gele verf in haar gebroken schedel, wat erop zou kunnen wijzen dat ze werd aangereden door een taxi.

7.24. Living Doll
Tijdens de laatste aflevering van het zevende seizoen slaat de "miniature killer" opnieuw toe. Alles wijst erop dat de moordenaar wraak wil nemen op Grissom...

BEELD EN GELUID
We krijgen zoals bij de vorige CSI boxen een transfer met niet alleen prachtige kleuren maar ook een optimale diepte, scherpte en contrastniveau. De ruimtelijke Dolby Digital 5.1-track is vrij van fouten.

EXTRA'S
Zoals bij de meeste CSI-releases krijgen we ook nu weer een aantal redelijk interessante commentaartracks (bij de afleveringen Law Of Gravity, Lab Rats en Living Doll) en een aantal documentaires. Vooral de documentaires zijn interessanter en langer dan gewoonlijk. Op disk 1 maken we tijdens Real Crime Solvers (18.24 minuten) kennis met het echte crime labo in Las Vegas. Zoals te verwachten viel zien het labo en de staf er heel wat minder flashy uit dan in de serie. Smoke & Mirror: Direction (16.30 minuten, disk 2) heeft het over de evolutie die CSI doorgemaakte sinds het ontstaan 7 jaar geleden. Ook Evolution Of CSI Season 7 (25.46 minuten) gaat verder in de zelfde richting. We vernemen onder andere meer over het tijdelijke verdwijnen van het Grissom-personage en de verhaallijn over Grissom en Sarah. Tenslotte krijgen we ook nog de documentaire Miniature Murders (13.48 minuten)

CONCLUSIE
Wederom een zeer fijne CSI-box. De cliffhanger op het einde van aflevering 24 zal er ongetwijfeld voor zorgen dat u bijna niet meer kan wachten op seizoen 8.cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Christopher Leitch, Brad Tanenbauw, Jeff Woolnough, Richard J. Lewis, Alec Smight
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox
Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Louise Lombard

Film:
9/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
625 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025510124


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaar
• Documentaires

Andere recente releases van deze maatschappij