:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SHREDDERMAN RULES!
SHREDDERMAN RULES!
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2008-04-02
FILM
Nolan Byrd (Devon Werkheiser) is het kneusje van de klas en geliefd slachtoffer van Bubba Bixby (Andrew Caldwell), een dikke pestkop met héél weinig verzachtende omstandigheden in zijn dossier. Nolan is zijn pestgedrag beu en besluit een website te openen waarop hij met behulp van een verborgen camera en de valse identiteit Shredderman, de pesterijen van de niet al te snuggere Alvin aan de kaak stelt. Shredderman wordt een hype op de school, alhoewel niemand weet wie er achter de website zit. Zijn website wordt echter gehackt, net op het moment dat hij te weten komt dat Alvins vader, de "rioolkoning" Bob Bixby (Daniel Robuck), van plan is om het lokale meertje te gaan gebruiken als overloop voor zijn rioleringsnetwerk.

Nickelodeon is het kinderkanaal van de Amerikaanse mediagigant Viacom. Een nickelodeon was vroeger een theatertje waarin kinderen voor een nickel een film konden bekijken. De overeenkomst tussen beide: ook bij Nickelodeon mag het allemaal niet te veel kosten, zij het niet nog minder dan hun hyperkinetische tekenfilms die er onveranderlijk uitzien alsof ze in een Aziatische sweatshop worden geproduceerd en hun jeugdfilms die ook niet veel meer zijn dan slappe en voorspelbare kost, weliswaar een stuk minder hyperkinetisch dan we gevreesd hadden, maar het begrip 'begeestering' kunnen we in deze bespreking niet gebruiken. Geen enkele van de acteurs laat een blijvende indruk na, de jongeren zijn blijkbaar eerder gecast met als criterium hoe 'n rare bekken ze kunnen trekken, het verhaaltje is extreem voorspelbaar en de belerende promilieuboodschap dito. Shredderman Rules is niet aartsslecht, maar ik zal maar snel deze bespreking aanvullen want volgende week ben ik gegarandeerd vergeten waar de film nu weer over ging.

BEELD EN GELUID
Het mag geen verbazing wekken dat Shredderman Rules naar de normen van een moderne film anamorfisch gepresenteerd wordt met een goede beeldkwaliteit, duidelijke en niet té veel pijn aan de ogen veroorzakende kleuren, een goed verzadigingsniveau en weinig ruis. Compressieproblemen zijn er niet, mede door de beperkte lengte van de film. Naast een niet te vreten Nederlandse 2.0-dub is gelukkig ook gekozen om de Engelse originele audiotrack in 5.1 op de disk te zetten. De audiotrack is braaf en conservatief, zonder echte uitschieters naar boven of naar beneden, af en toe wat surroundontwikkeling als Nolan met zijn telegeleide vliegtuigjes speelt, maar dat is het dan ongeveer.

EXTRA'S
Een tiental minuten worden we door de acteur die Nolan speelt (sorry, ik ben de naam al vergeten en ik ben te lui om naar boven in mijn bespreking te scrollen, doe het zelf!) mee achter de schermen genomen. Daarnaast krijgen we een lading bloopers, een muziekclip en een paar cross-promotionele trailers te zien. Ook de extra's hebben niet bijzonder veel om het lijf, maar zijn wel duidelijk op hetzelfde doelpubliek gericht als de film zelf.

CONCLUSIE
Absoluut voer voor minderjarigen. We pleiten nog eens warm om naast een minimumleeftijdslabel ook een maximumlabel in te voeren.


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Savage Steve Holland
Met: Devon Werkheiser, Dave Coulier, Mindy Sterling, Daniel Robuck, Tim Meadows

Film:
3,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Jeugdfilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609672015


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Surround 2.0
Arabisch Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Arabisch
Extra's:
• Documentaire "Kijkje achter de schermen"
• Bloopers
• Videoclip
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij