:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CONAN THE DESTROYER
CONAN THE DESTROYER
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-03-19
FILM
Twee jaar na Conan The Barbarian mag Schwarzenegger opnieuw opdraven in dit vervolg. Deze keer valt Conan in de gunst van koningin Taramis die hem een opdracht oplegt: Conan moet een edelsteen weten te bemachtigen waarmee zogezegd een oude schat kan worden geopend. Als beloning zal de koningin haar krachten gebruiken om Conan's geliefde Valeria terug tot leven te wekken. Alleen de maagdelijke prinses Jehnna kan het juweel aanraken. Samen met Bombaata, een reus van een vent, vergezelt Conan het meisje naar de plaats van bestemming. Tijdens dit avontuur voegen de vrouwelijke krijgster Zula (Grace Jones) en magiër Akiro (Mako) zich bij de groep.

BEELD EN GELUID
Wat we over Conan The Barbarian geschreven hebben, geldt ook voor deze release. De kwaliteit is zeker niet slecht, maar het oogt wat gedateerd. Filmgrain en lichte beschadigingen maken deel uit van deze transfer, de print is niet geheel gevrijwaard van deze oneffenheden. Af en toe zijn de kleuren niet stabiel en ogen deze wat flets en mat. Het moet ook gezegd worden dat een aantal scènes er echt wel goed uitzien. En ook hier werd de Engelse Dolby Digital 5.1 geluidstrack (384 kbps) uit de originele monotrack geremixed. Het bereik is eerder beperkt, de actie is voornamelijk in de voorste speakers geplaatst waarbij de surrounds weinig in werking treden. Dialogen blijven helder en verstaanbaar, en klinken nergens scherp of ruw. De geluidstrack gaat tevens redelijk diep door in de lage tonen. Beide transfers zijn rekening houdend met de ouderdom van het materiaal bevredigend te noemen.

EXTRA'S
De tweede film Conan The Destroyer bevat één audiocommentaar van regisseur Richard Fleischer, en ééntje van actrice Olivia d'Abo en acteur Tracey Walter. In beide tracks komen specifieke elementen aan bod waarbij de personen in kwestie hun ervaringen en bevindingen delen. De soundtrack is van de hand van componist Basil Pouledouris waaraan een hele documentaire (17 min.) gewijd wordt. Hij vertelt honderduit over de productie van de soundtrack en hoe hij te werk is gegaan. De comic, waar dit verhaal op gebaseerd is, en de omvorming naar het witte doek ervan, komen eveneens aan bod in een documentaire (17 min.) met interviews van Roy Thomas en Gerry Conway, beiden werkzaam bij Marvel Comics. In een fotogalerij krijgen we een reeks covers van comics te zien. Tevens wordt ons een blik achter de schermen gegund via een fotogalerij. De originele bioscooptrailer sluit het rijtje af.

CONCLUSIE
Wat avontuur en aktie betreft, put Conan The Destroyer uit hetzelfde vaatje als zijn voorganger: veel gevechtscènes en brutaal geweld. Je hebt het allemaal wel al eens gezien. Op technisch vlak reikt deze release met veel gemak boven de middelmaat uit, echt overdonderd zal je wel niet raken. Rekening houdend met de ouderdom van het materiaal is dit zeker een prima schijf.


cover
Studio: MGM

Regie: Richard Fleischer
Met: Arnold Schwarzenegger, Mako, Olivia D'Abo, Tracey Walter, Grace Jones, Wilt Chamberlain, Sarah Doughlas

Film:
6,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626010814


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans , Duits CC
Extra's:
• Originele bioscooptrailer,
• Documentaire "Basil Pouledouris",
• Documentaire "Comic Book",
• Fotogalerij "Behind the Scenes",
• Fotogalerij "Comic Book",
• Audiocommentaar van regisseur
Richard Fleischer,
• Audiocommentaar van Olivia d'Abo en
Tracey Walter

Andere recente releases van deze maatschappij