:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONCE UPON A TIME IN CHINA 3
ONCE UPON A TIME IN CHINA 3
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-04-04
FILM
Kungfumeester Wong Fei Hung (Jet Li) heeft zijn vader een belangrijke mededeling te doen en besluit hem te gaan bezoeken. Zijn trouwe leerling Foon (Sui Chung Mok) en nichtje Yee (Rosamund Kwan) vergezellen hem naar Peking. Aangekomen in Peking kondigt de keizerin aan dat er een prestigieus leeuwendans-toernooi georganiseerd word om aan te tonen dat China zich niet zomaar westerse culturen laat opdringen. Wong Fei Hung heeft het te druk met zijn vader de belangrijke aankondiging proberen te vertellen maar er komt altijd iets tussen. En als Yee daarbovenop iets te veel aandacht van een Russische jongeman (John Wakefield) krijgt dan doet "jaloerse" Wong Fei Hung alle moeite van de wereld om de man uit haar buurt te houden. Maar als blijkt dat niet alle deelnemers zuiver op de graat zijn en dat er iets teveel concurrentie snel uitgeschakeld wordt dan voelt Wong Fei Hung zich geroepen om mee in het toernooi te stappen om wederom China te redden want er staat meer op het spel dan eerst blijkt…


Na de fenomenale successen van voorgaande delen kon een derde deel niet lang uitblijven. Een jaar na de release van deel 2 kwam Tsui Hark met Once Upon A Time In China 3 op de proppen. De hoofdrol wordt nog steeds gespeeld door Chinese superster Jet Li die nog steeds flink zijn best doet om iedereen te overtuigen dat hij werelds beste martial arts ster is. En het lukt hem! Hij slaagt er nog steeds in om ons te verbazen met al zijn kunst en vliegwerk! Hoewel Tsui Hark geprobeerd heeft om enkele vernieuwingen door te voeren (meer humor, meer romantiek, andere personages meer op de voorgrond laten treden, minder serieus) slaagt Hark er niet in om een even geslaagd deel tevoorschijn te toveren als voorgaande delen. Pas op, begrijp ons niet verkeerd! Dit is een sterke film, maar na het ijzersterke eerste uur lijkt de film bepaalde dingen niet in te lossen en zakt hij een beetje in elkaar. Once Upon A Time In China 3 werd toch zoals verwacht een groot succes en delen 4 en 5 volgden snel! De hoofdrol werd daarin niet meer door Jet Li vertolkt (die bedankte voor de eer wegens een meningsverschil met Tsui Hark) maar door Chui Man Chuk (Blacksheep Affair, The Blade). Of dat Chui Man Chuk het even goed doet als Jet Li in de rol van Wong Fei Hung daar zal je nog even moeten op wachten, maar tot dan kunt u nog genieten van Jet Li in Once Upon A Time In China 3.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 anamorfische beeld is prachtig. De kleuren zijn helder en fris en lijken te leven. Ook heb ik bijna nooit vuil of printbeschadiging kunnen waarnemen. Digitale compressiefouten ontbreken totaal (enkel tijdens de extra's valt er hier en daar een compressiefoutje waar te nemen). Wel is er een enkele keer filmgrain te zien en is er soms sprake edge enhancement, maar neemt nooit dramatische proporties aan. Eén van de betere beeldtransfers van HKL! De Cantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en vrij natuurlijk. De track heeft een beperkte maar voldoende spreiding en is vrij van ruis en gekraak. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt weer onnatuurlijk en zéér schel! De Cantonese geluidstrack is gezien het bronmateriaal bevredigend, maar de Engelse slaat voor de zoveelste keer tegen.


EXTRA'S
De audiocommentaar van Hong Kong cinema-expert Bey Logan is zoals altijd informatief en amusant. Er vallen geen stiltes en de man weet leuke weetjes mee te delen over de film en zijn cast. De biography showcase is deze keer een stilstaande tekst over de carrière en het leven van Jet Li. De tekst is net hetzelfde als de biography showcases op de DVD van de eerste twee films, maar blijkt op het einde toch aangepast te zijn want er wordt over Kiss Of The Dragon en The One gesproken en er is info verdwenen van projecten die afgeblazen zijn. In de interviewgalerij krijg je een informatief interview met Tui Hark (23 min.) die vertelt over het maken van het derde deel in de immens populaire Once Upon A Time In China-reeks. Ook krijg je een interview met acteur John Wakefield (11 min.). Hij vertelt hoe hij in deze productie verzeild raakte, en ook hoe hij in de Hong Kong filmbusiness terecht kwam. In de trailergalerij krijgen we de originele trailer en de UK promotional trailer van Once Upon A Time In China 3 en de UK promotional trailers van Once Upon A Time In China 1 en 2. Ook is er een hidden feature (in de interviewsectie op de naam Tsui Hark gaan staan, dan naar links duwen tot de schaduw van Wong Fei Hung oplicht en dan "play" drukken) op deze DVD aanwezig dat bestaat uit enkele minuten behind the scènes materiaal van op de set van Once Upon A Time In China 1. De overbodige fotogalerij mag ook niet ontbreken in het rijtje van de extra's. Tot slot de further attractions met UK promotional trailers van: Miracles, Battle Creek Brawl, Game Of Death, Armour Of God, Hong Kong 1941, Iron Monkey, Magnificent Butcher, Magnificent Warriors, City Hunter en Cannonball Run.


CONCLUSIE
Eén van de mindere delen uit de populaire Once Upon A Time In China-reeks maar nog steeds een héél sterke kungfu-film! Een must voor de actie- en Jet Li-liefhebbers onder ons! En met een schitterende beeldkwaliteit, een bevredigende geluidskwaliteit en een aantal interessante extra's is dit wederom een geslaagde DVD uit de gerenommeerde HKL-stal. Interessant weetje: uit de film zijn enkele seconden door de BBFC (British Board Of Film Classification) geknipt, het betreft hier om beeldmateriaal waar de eigenlijke dood van een paard te zien is. Elke normale mens die gewoon wil genieten van een kwalitatieve kungfufilm, is niet op zoek naar dit soort zieke taferelen.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Tsui Hark
Met: Jet Li, Rosamund Kwan, Sui Chung Mok, John Wakefield, Xin Xin Xiong

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
12

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664005583


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Biografie,
• Bioscooptrailer,
• UK promotional trailers,
• Fotogalerij,
• Interviews,
• Cross-promotional trailers,
• Easter egg

Andere recente releases van deze maatschappij