:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI NEW YORK, SEIZOEN 4.1-12
CSI NEW YORK, SEIZOEN 4.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-11-13
SERIE
Het vierde seizoen van CSI New York begint niet echt in schoonheid met een aantal afleveringen die we gerust als zeer matig Durven omschrijven. Vooral tijdens de episodes 4.3. You Only Die Once en 4.4. Time's Up lijkt het of de scenarioschrijvers ietwat de pedalen verloren zijn. Wil er hen trouwens iemand vertellen dat de relationele perikelen van Stella een beetje ridicuul beginnen te worden?

De interessante en relatief goed uitgewerkte rode draad (omtrent Mac Taylor) in een aantal afleveringen zorgt ervoor dat we deze box toch een 7,5 op 10 kunnen geven, anders was de score een pak lager geweest. De drie meest interessante afleveringen (4.9. One Wedding And A Funeral, 4.10. The Thing About Heroes en 4.11. Childs Play) , die allen op het vierde schijfje staan, doen ons alvast hopen dat er op dit elan voort kan worden gegaan tijdens het tweede deel van dit vierde seizoen. We moeten zeker ook aflevering 4.6. Boo vermelden die geregisseerd werd door niemand minder dan cultregisseur Joe Dante (Gremlins, The Howling). Trouwe kijkers van Dawson's creek zullen ongetwijfeld acteur Kerr Smith (Jack McPhee in de serie) herkennen, die hier een aantal keer opduikt als Drew Bedford.

Fans van CSI New York zullen wellicht onmiddellijk de nieuwe generiek opmerken. De theme song is nog steeds Baba O'Reilly van The Who (weliswaar in een iets andere versie) en we krijgen nieuwe beelden te zien van de protagonisten en van New York City.

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende afleveringen:
Disk 1:
4.1. Can You Hear Me Now
Als Mac terugkomt van een vakantie uit Londe, wordt hij verwelkomd door een bizar zicht: er komt bloed uit de kroon van het vrijheidsbeeld. Het lichaam van een beveiligingsbeambte wordt gevonden met een doorgesneden keel, haar collega wordt vermist...

4.2. The Deep
Tijdens een bootrace wordt het lichaam van duikinstructeur Doug Holden gevonden. Tot verbazing van de CSI'ers blijkt dat hij gestikt is terwijl hij een gevulde zuurstoffles bij zich had. Tijdens hun onderzoek komen Mac en Stella erachter dat de duikers werden gebruikt bij een plan om een diplomaat van de Verenigde Naties om zeep te helpen. De klok tikt om de daders te vinden.

4.3. You Only Die Once
De elite van Manhattan wordt opgeschrikt door een serie bluetooth burglaries. Juwelendieven die zich bedienen van de modernste snufjes en coole gadgets proberen niet alleen kostbare stenen te bemachtigen, ze breken ook in in persoonlijke computers en andere elektronica. Er doen verraderlijke mails de ronde waarin chief Sinclair beschuldigd wordt van seksuele intimidatie.

4.4. Time's Up
Een bloedende man rent naakt een politiebureau binnen met de mededeling dat hij de volgende dag ene Kevin Murray gaat vermoorden. De man overlijdt ter plekke en Flack haast zich naar Murray, maar die zegt van niets te weten. Ondertussen onderzoeken Stella en Danny de dood van een studente die letterlijk overlijdt aan een orgasme tijdens een diner.

Disk 2:
4.5. Down The Rabbit Hole
Het lijk van een jonge vrouw in een leren outfit en met een felgroene pruik op wordt gevonden in een pakhuis. Tijdens het onderzoek naar de oorzaak van haar dood vindt Adam een match van de vrouw in de virtuele wereld Second Life: Venus. Om de moordenaar te vinden moeten de CSI'ers in een andere wereld duiken en die verbinden met de werkelijke wereld.

4.6. Boo
Het is de nacht van Halloween. Danny en Lindsay gaan naar Amityville waar de familie Duncan dood is gevonden in hun huis. Mac en Stella staan Flack bij als een zombie het leven heeft gelaten tijdens een zombie flashmob.

4.7. Commuted Sentences
Voor een appartement waar een vrouw zou zijn verkracht, wordt een man dood gevonden. Hij is vier keer gestoken. De desbetreffende vrouw zit onder het bloed. Aan de andere kant van de stad onderzoeken Danny, Lindsay en Hawkes de dood van een vrouw die van dichtbij is doodgeschoten op de trappen van een museum.

4.8. Buzzkill
Mac en zijn team blijven zich verbazen als ze supermodel Jenna Donovan dood aantreffen in een enorm martini-glas voor een billboard op Times Square. Haar dood lijkt allesbehalve toeval te zijn. Ondertussen zit Danny in een ziekenwagen op weg naar het ziekenhuis met Brandi Parsons. Zij is in haar hoofd geschoten tijdens een overval in Club Prowl waar ze achter de bar werkt.

Disk 3:
4.9. One Wedding And A Funeral
Brett en Emma zijn helemaal klaar voor het huwelijk van het jaar in Central Park. Maar dan worden ze getroffen door het noodlot: Mac vindt het levenloze lichaam van de bruidegom gewikkeld in plastic. Stella vindt een mysterieus pakje op haar auto. Later wordt nog een doos gevonden. Stella ziet geen link met zichzelf en staat derhalve voor een raadsel.

4.10. The Thing About Heroes
De CSI'ers onderzoeken de dood van een machinist in de metro van New York. De trein waarin ze zitten begint plots opnieuw te rijden...

4.11. Child's Play
Een klapsigaar betekent het einde van een internetondernemer. Als de CSI'ers op zoek gaan naar de herkomst van het moordwapen, komen ze terecht bij Laughing Larry, die dat soort artikelen verkoopt. Ondertussen voltrekt zich een drama als de tienjarige Ruben om het leven komt als gevolg van een overval op een bodega.

4.12. Happily Never After
De gehate eigenares van het Dorothea hotel wordt dood gevonden in een tuin met ijssculpturen. Onderzoek wijst uit dat zij zowel gestoken als verbrand is. De lijst met verdachten is lang... Mac en Danny onderzoeken de dood van een jonge vrouw wier lichaam van het dak van een schoolbus is gegooid.

BEELD EN GELUID
We krijgen wederom een meer dan fatsoenlijke, anamorfe 1.78.1-transfer. CSI New York bevat nogal wat donkere scènes, gelukkig biedt deze dvd een erg goed zwart- en contrastniveau. Ook bij projectie blijft de beeldkwaliteit moeiteloos overeind. De Dolby Digital 5.1-track slaagt er ondermeer door de omgevingsgeluiden uit de achterkanalen goed in om de kijker mee te slepen bij de verschillende soorten sfeer die worden opgeroepen. Kortom niets nieuws in vergelijking met de vorige boxen.

EXTRA'S
We moeten het stellen zonder extra's. Het audiocommentaar dat te vinden is op de regio 1-release bij aflevering 4.5. Down The Rabbit Hole, ontbreekt hier.

CONCLUSIE
Net als bij de vorige box van CSI New York (seizoen 3 deel 1, seizoen 3 deel 2 is nog niet besproken) zijn we ook nu weer niet helemaal overtuigd door een aantal zwakke (lees bij het haar getrokken) afleveringen. Dat kan beter!


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: David Von Ancken, Rob Bailey, Joe Dante, Marshall Adams, Jeffrey G. Hunt, Anthony Hemingway; Oz Scott
Met: Gary Sinise, Melina Kanakaredes, Eddie Cahill, Carmine Giovinazzo, Hill Harper, Anna Belknap

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025511350


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij