:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ART OF THE DEVIL 3
ART OF THE DEVIL 3
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-12-10
FILM
In een wanhopige poging om hun vergiftigde moeder terug uit het dodenrijk te halen, plant een Thaise familie een luguber ritueel met zwarte magie en allerhande folteringen. De knappe lerares Panor wordt daar het slachtoffer van. Maar hoewel de ziel van de moeder is overgegaan in het jonge, vruchtbare lichaam van Panor, is er ergens iets misgelopen tijdens de griezelige ceremonie, want al snel beginnen er spookachtige dingen te gebeuren... 

Een dikke drie jaar na Long Khong, ofte Art Of The Devil II (2005) komt het zevenkoppige "Ronin Team", bestaande uit Pasith Buranajan, Kongkiat Khomsiri, Isara Nadee, Seree Phongnithi, Yosapong Polsap, Putipong Saisikaew, en Art Thamthrakul op de proppen met een sequel. Het is te zeggen, want eigenlijk is Art Of The Devil 3 ofte Long Khong 2 (!) een prequel op de horrorprent uit 2005. Buiten de materie hebben zowel Art Of The Devil II als Art Of The Devil 3 geen lap te maken met het origineel Khon Len Khong van cineast Tanit Jitnukul. De maakt het er niet makkelijker op voor de kenners of fans en wat dan voor de andere kijkers? Het geheel is rommerlig verteld en het scenario hangt met haken en ogen aan elkaar . Zelfs na een half uur subplots en allerhande flashbacks is er nog geen touw aan Art Of The Devil 3 vast te knopen. Het geheel is overigens ook niet echt snedig ingeblikt en met zeven regisseurs verwacht je toch tminstens een beetje dynamiek of intensiteit.

Maar net als je je interesse lijkt te verliezen, trekt het cineastenteam net als in de voorganger de kaart van de bloederige effecten en gore folteringen. De make-upeffecten zijn trouwens ongezien realistisch, extreem pijnlijk en zelfs voor een geharde horrorfanaat niet altijd even makkelijk te slikken. Of wat dacht u van foetussen die hardhandig uit de bloedige baarmoeder worden getrokken, hoofden die worden bewerkt met een cirkelzaag, detailopnamen van vingernagels die worden uitgetrokken en onze persoonlijke favoriet: ogen die bewerkt worden met een resem veiligheidsspelden! Als je hiervan houdt, valt er nog het één en ander te beleven aan deze horrorfilm.

Maar voorts is er helaas geen fluit aan de derde Art Of The Devil. Want hoewel het acteerwerk degelijk is, wordt het geheel nergens ook maar even spannend, angstaanjagend of sfeervol. De folterliefhebbers weten weer waar naartoe, maar de rest van het horrorpubliek laat deze Thaise sequel beter aan zich voorbijgaan. 

BEELD EN GELUID
Het anamofische 1.85:1-beeld is ziet er over het algemeen scherp uit, met heldere kleuren. Het zwartniveau en het contrast stelden hier en daar echter wat teleur en er is behoorlijk wat grain aanwezig. Overdreven vee lvuiltjes en beschadigingen hebben we dan weer niet kunnen waarnemen. De Thaise Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een goede dynamiek en zuivere, steevast verstaanbare dialogen. De aanwezige filmmuziek en de geluidseffecten komen goed tot hun recht en zorgen voor het nodige gevoel van ruimte. De subwoofer zorgt op zijn beurt voor de nodige ambiance. Ruis of andere storingen hebben we niet waargenomen. De Thaise DTS 5.1-track biedt iets meer detail en warmte, maar de verschillen zijn niet wereldschokkend.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer van de hoofdfilm, maar ook promotietrailers van de twee voorgangers Art Of The Devil en Art Of The Devil II en een andere Aziatische griezelfilm: Black Night.

CONCLUSIE
Art Of The Devil 3 is extreem bloederig en goor, maar helaas houdt het daar op voor deze door het "Ronin Team" ingeblikte Thaise horrorsequel/prequel. Distributeur Paradiso brengt deze warrige prent uit op een verzorgde dvd, met goede technische specificaties, maar zo goed als geen bonusmateriaal. Enkel voor de liefhebbers van bloedige toestanden, zonder enig kader.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Pasith Buranajan, Kongkiat Khomsiri, Isara Nadee, Seree Phongnithi, Yosapong Polsap, Putipong Saisikaew, Art Thamthrakul
Met: Napakpapah Nakprasit, Suppakorn Kitsuwan, Namo Tonggumnerd

Film:
4,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504072451


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Thais DTS 5.1
Thais Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij