:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DRIVEN
DRIVEN
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2002-04-17
FILM
Als CART-veteraan heeft Joe Tanto (Sylvester Stallone) in het verleden zelf nooit grote successen bereikt, maar onverwacht zal de ex-coureur alsnog al zijn talenten - als mens en als racer - moeten aanspreken. Reden? Omdat een onbezonnen jonge coureur (Kip Pardue) met zijn destructief gedrag op en naast het circuit er een potje van maakt. De ouwe rot moet de overmoedige pupil, die meer oog heeft voor het liefje van zijn aartsrivaal dan voor zijn carrière, in goede banen leiden. Driven is een spectaculaire actiefilm (als je cart zo kan omschrijven …) vol grandioze special effects, maar met een mager, zéér mager verhaal. Als je een avondje entertainment wil van de bovenste plank, dan zal deze Driven zeker niet vervelen, maar wil je échte cinema zien, dan is dit de foute filmkeuze. Stallone is vrij goed in zijn rol, maar ook hij kan het arme scenario niet naar een hoger niveau tillen.

BEELD EN GELUID
Vroeger hielden we af en toe ons hart vast als het om een dvd-release van Warner ging, maar de laatste twee jaar levert het bedrijf vakkundig werk! Ook deze Driven is een puike release geworden. Het beeld is ronduit verbazingwekkend mooi met haarscherpe en heldere kleuren en nergens een contrastfout of artifact te bespeuren. Eén van de beste dvd's die we al gezien hebben!
Het geluid is ook van een aparte klasse. Je hebt het gevoel de races persoonlijk bij te wonen, zo goed is alles gemixt! Misschien wel wat over the top, maar toch genoten we met volle teugen van de soundeffecten. Alle speakers komen ruimschoots aan bod, voornamelijk de linker- en rechterfrontspeaker, maar natuurlijk ook de surroundkanalen, en niet het minst de subwoofer. Kortom: als je je homecinema-installatie eens aan je vrienden wil tonen, dan is dit een ideale demo!

EXTRA'S
Audiocommentaar van regisseur Renny Harlin (boeiend, maar vrij technisch); The Making of Driven (een 15 min. durende special van HBO); Conquering Speed Through Live Action and Visual Effects (tijdens een 10 min. durende reportage wordt o.a. getoond dat men aan een scène van amper 9 seconden maar liefst 2 maanden werk had); Extra scènes met of zonder commentaar van Sylvester Stallone (12 stuks met een duurtijd van maar liefst 50 min., maar dan wel in rough cut-kwaliteit); Bioscooptrailer; Driven Game Trailer.

CONCLUSIE
Alhoewel de film genadeloos tenonder ging aan de kassa's, krijgt hij beslist een tweede kans op dvd en terecht, want de film is bijlange zo slecht niet als sommigen beweren. In de extra's komt u meer te weten over het ontstaan van sommige scènes met nuttige achtergrondinformatie. Kortom: toch een interessante dvd!


cover
Studio: Warner

Regie: Renny Harlin
Met: Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
MG6

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931210133


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Featurette
• Extra scènes
• Bioscooptrailer
• Game trailer

Andere recente releases van deze maatschappij