:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FALCON BEACH - SEIZOEN 2
FALCON BEACH - SEIZOEN 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2009-01-15
SERIE
Zon, zee en … het liedje van heel wat tienersoaps klinkt ons ondertussen overbekend in de oren en waar dat een aantal voorgangers geen windeieren legde, blijkt het voor Falcon Beach geen succesformule, want de reeks verdween na het tweede seizoen van het scherm.
 
Tijdens het eerste seizoen maakten we kennis met de happy few van het zonovergoten Falcon Beach. Jason Tanner mag het er dan wel aardig vanaf brengen op zijn waveboard, maar van zaken doen heeft hij duidelijk geen kaas gegeten, want samen met zijn moeder heeft hij het bijzonder moeilijk om zijn jachthaven draaiende te houden. Problemen zijn er ook bij de familie Bradshaw. Het huwelijk van Trevor en Ginny komt onder zware druk te staan. Trevor houdt van een bedenkelijke manier van zaken doen en zoon Lane eigent zich niet zonder enige trots het stempel van lokale eikel van dienst toe. Het enige lichtpunt lijkt dochter Paige te zijn die op het punt staat om naar Boston te trekken voor een stage. Ondertussen probeert probleemgeval Tanya Shedden af te rekenen met haar verslavingsverleden. Erin en Danny zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje.
 
Het tweede seizoen omvat 13 afleveringen en gaat hoofdzakelijk over de strijd tussen Jason Tanner en de familie Bradshaw. Trevor Bradshaw werkt namelijk aan een groot ontwikkelingsproject dat heel wat inwoners van Falcon Beach als een bedreiging ervaren. Om het project rond te krijgen, moet Trevor de jachthaven van Jason in handen krijgen. Hij en zijn zoon zijn dan ook tot alles in staat om hun zin door te zetten. Ondertussen gaan Tanya en Danny de strijd met zichzelf aan. Met de komst van twee nieuwe bewoners (een niet onaantrekkelijke jongedame en een jonge advocaat) krijgt de plot ook een onmisbare injectie van liefde en jaloezie.
 
Om van reeksen als Falcon Beach te kunnen genieten, moet je als kijker de kans krijgen om jezelf te verplaatsen naar die omgeving en jezelf in te leven in de gebeurtenissen. Daar loopt het wat ons betreft al mis met Falcon Beach. De makers proberen ons net als bij heel wat andere tienersoaps mee te nemen naar een luxueuze omgeving waar we ons moeten inleven in het oh zo problematische leven van een stel verwende en natuurlijk ook aantrekkelijke rijkelui. Jason Tanner vormt in dit geval de noodzakelijke tegenpool. Om een of andere reden komt die traditionele aanpak in het geval van Falcon Beach niet over. De hele omgeving oogt helemaal niet zo aantrekkelijk als we verwachten en de verhaallijn slaagt er niet in om dat te verdoezelen. Kregen we een sterke verhaallijn voorgezet, dan konden we heel wat door de vingers zijn, maar zowat alle situaties en dialogen hebben we al eerder gezien en gehoord. Over het acteerwerk kunnen we ook beter zwijgen. De hoofdrolspelers zien er goed uit in badpak en daar houdt het zowat bij op.
 
BEELD EN GELUID
De anamorfische 1.85:1-beeldtransfer levert een redelijke kwaliteit al zijn we niet bijzonder onder de indruk. Het beeld is overwegend scherp en de kleuren ogen helder en natuurlijk, maar de transfer vertoont regelmatig compressieproblemen en grain. Het Dolby Digital 2.0-Surroundgeluid brengt het er vrij aardig vanaf en is perfect geschikt voor een serie als deze. Helaas treden er wat problemen op met de ondertiteling bij twee afleveringen. Eén keer gaat de synchronisatie fout tussen de ondertiteling en het beeld, en een andere keer staat er een verkeerd ondertitelingspoor bij de afleveringen. De menu’s ogen trouwens vrij amateuristisch. Al bij al laat deze uitgave een wat snel in elkaar geknutselde indruk.
 
EXTRA’S
Deze uitgave bevat geen bonusmateriaal.
 
CONCLUSIE
Een wat inspiratieloze poging tot tienersoap met een zwakke verhaallijn en al even zwak acteerwerk. Veel meer kunnen we over Falcon Beach niet zeggen. Het verbaast ons dan ook niet dat de serie na het tweede seizoen in de vuilnisbak verdween. Ondanks een redelijke beeld- en geluidskwaliteit maakt deze uitgave, net als de serie zelf, een wat amateuristische indruk.
 cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Bill Corcoran, Norma Bailey, Kristoffer Tabori
Met: Steve Byers, Jennifer Kydd, Ephraim Ellis, Morgan Kelly, Devon Weigel

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
585 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609661170


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij