:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 2000 A.D.
2000 A.D.
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-04-19
FILM
Omdat in ons informatietijdperkde grootste dreiging bij het uitbreken van een oorlog niet meer de atoombom is maar de computer, wordt er een speciale organisatie opgericht met als doel computermisdaden en andere spionage op te sporen en uit te schakelen. Peter (Aaron Kwok) en Benny (Daniel Wu), twee beste vrienden, runnen samen een computerbedrijfje. Maar dit is niet zo simpel zoals ze aanvankelijk gedacht hadden, met het gevolg dat het verhoopte geld niet binnenstroomt. Het helpt ook niet echt dat Peter zichzelf en zijn vriendin Janet (Gigi Choi) regelmatig trakteert op dure geschenkjes! Het is dus ook een leuke verassing als Greg (Ray Lui), de broer van Peter, op bezoek komt uit Amerika. Greg ook werkzaam in het computerwereldje schenkt aan Peter, Benny en Janet een cheque zodat een groot deel van hun problemen opgelost zijn… totdat Greg ervan beschuldigt wordt betrokken te zijn bij computermisdaden en spionage! Hij wordt al snel opgepakt door Kelvin Wong (Andrew Lin) en politieofficier Ronald Ng (Francis Ng). Als er dan een dodelijke aanslag op Greg wordt gepleegd, neemt Peter het recht in eigen handen en gaat hij samen met Benny, Janet en Eric Ong (James Lye) van de "Information Unit" achter de moordenaars aan.


2000 A.D. is een stijlvol en origineel in beeld gebracht actiespektakel van regisseur Gordon Chan dat in Hong Kong en Singapore een box office-hit werd. Na moderne actiehits als Storm Riders, A Man Called Hero, Purple Storm, Tokyo Raiders, Hot War en Gen-X-Cops lijken de Chinezen het "commerciële" filmmaken à la Hollywood met 2000 A.D. volledig onder de knie te hebben! Met deze film hebben ze eindelijk het juiste tempo gevonden dat in sommige van de eerder genoemde films volledig ontbrak! Op de koop toe is de film verfrissend in een tijdperk waar HK-trends als de "The Matrixeffecten" en de "John Woo-stijl" bijna volledig uitgemolken zijn. Vooral de schietscènes zijn realistisch en emotioneel sterk in beeld gebracht. Ook de speciale effecten mogen er zijn! Deze werden verzorgd door Joe Viskocil die ook instond voor de effecten van Independence Day, T2, Star Wars, e.a. Gordon Chan die voorheen bekend was van de ultieme Jet li-klassieker Fist Of Legend, het Jackie Chan-vehikel Thunderbolt en de culthit Beast Cops levert met 2000 A.D. een spannende actiethriller af. Dat moeten ze in Hollywood ook gedacht hebben want Gordon Chan's volgende project is niets minder dan de big budget Highbinders met in de hoofdrollen Jackie Chan en Claire Forlani. Highbinders komt eind dit jaar uit, maar tot dan kan u verder met 2000 A.D.


BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er scherp uit met heldere en levendige kleuren. Het heeft een goed schaduwdetail en we hebben geen digitale compressiefouten kunnen vaststellen. Ook hebben we geen vuil of printbeschadigingen kunnen waarnemen. Wel was er een minimum aan filmgrain, maar daar struikelen we niet over. Weer een schitterende transfer van het Hong Kong Legends-label. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track is een actief geluidsspoor met voldoende warmte en spreiding. De achtergrondeffecten en kogels vliegen met veel richting rond je oren. Deze dynamische geluidstrack heeft echter enkele minpunten: er was regelmatig ruis te horen (niet dramatisch maar voor een film uit het jaar 2000 zou dit toch niet mogen), deze is vooral hoorbaar tijdens de "stille" momenten, en op 00:37:52 merkte wij een hapering in het geluid op. De ruis en de hapering zijn trouwens niet aanwezig op de Engelse Dolby Digital 5.1-track, maar deze klinkt dan weer onnatuurlijk en dof. Aan u de keuze!


EXTRA'S
Hong Kong cinema-expert Bey Logan levert weeral een leuke en informatieve commentaar af en krijgt deze keer de hulp van niemand minder dan regisseur Gordon Chan himself! Beide geven leuke weetjes over het maken van de film en de cast en crew. Dan krijgen we een 20 minuten durende documentaire "Making of 2000 A.D.". Deze feature geeft je een kijkje op de set en laat de cast en crew die aan de film meewerkte aan het woord. Ook komt er in deze feature een soort videoclip van Aaron Kwok aan bod en wordt deze in vooral Hong Kong populaire acteur/zanger door iedereen de hemel in geprezen, op z'n Amerikaans zeg maar! Volgende extra features zijn een hele trailerselectie! Gaande van de gewoonlijk aanwezige UK promotional trailer en de originele bioscooptrailer, maar ook de teasertrailer (ontbreekt bass in het geluid van de teasertrailer) en iets dat men "music promo" genoemd heeft maar dat eigenlijk gewoon een soort teasertrailer is! De interviewgalerij bevat interviews van regisseur Gordon Chan (15 min.) en van Andrew Lin (18 min.). Gordon Chan vertelt vlot over zijn ervaringen bij het maken van de film. Ook vertelt hij over het samenwerken met Singapore bij het maken van deze film (2000 A.D. is een coproductie tussen HK en Singapore). Andrew Lin vertelt op zijn beurt dat hij zijn carrière begonnen is als special effectmedewerker aan films als Alien III en Mimic en dat hij toen eerder toevallig in het acteer wereldje rolde en zo in de hit The Blacksheep Affair terechtkwam. Het interview bevat veel beelden en info over Blacksheep Affair en handelt pas meer op het einde over 2000 A.D. Dan krijg je nog de fotogalerij met een 25-tal foto's en de further attractions met UK promotional trailers van The Big Boss, Fist Of Fury, Way Of The Dragon, Eastern Condors, Armour Of God, In The Line Of Duty, Iron Monkey, Purple Storm, Magnificent Warriors en City Hunter.


CONCLUSIE
Spannende actiefilm met Chinees popidool Aaron Kwok, Daniel Wu (Purple Storm) en Francis Ng (die met zijn acteerprestatie van Ronald Ng aan de haal ging met de HK Film Award en de HK Critics Society Award!) in de hoofdrollen en met gerenommeerd regisseur Gordon Chan aan het roer. Dit alles met enkele waardevolle extra's, een bevredigende geluidskwaliteit en een prachtige beeldkwaliteit geven wederom een geslaagde DVD van het Hong Kong Legends-label.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Gordon Chan
Met: Aaron Kwok, Daniel Wu, Andrew Lin, Francis Ng, Gigi Choi, Phyllis Quek, James Lye, Ray Lui

Film:
8,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664005590


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Documentaire "Making of 2000 A.D.",
• Bioscooptrailer,
• UK promotional trailer,
• Hong Kong teaser,
• Hong Kong Music Promo,
• Fotogalerij,
• Interviews,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij