:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BANGKOK DANGEROUS
BANGKOK DANGEROUS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-04-27
FILM
Joe (Nicholas Cage) is een huurmoordenaar met strikte regels. Hij wordt gezien als één van de beste in zijn vak, maar toch snakt Joe stillaan naar een gewoon leven. Zeker wanneer hij oprechte gevoelens koestert voor de mooie, maar doofstomme Fon (Charlie Young). De meedogenloze maffiabaas Surat (Nirattisai Kaljaruek) doet een beroep op Joe en die doet wat van hem wordt verwacht, ook al zegt zijn buikgevoel hem dat er iets niet klopt aan de hele zaak...

"It's all in the execution."

De originele Bangkok Dangerous, een prima Thaise actiefilm van de gebroeders Pang, stamt ondertussen al van '99. Hoewel de film nooit de klassieke status zal krijgen van pakweg The Killerveroorzaakte de prent internationaal toch de nodige golven. Toch leek een Amerikaanse remake ons niet het beste idee. Het verhaal is immers al prima verteld en de meeste remakes zijn maar verwaterde versies van het origineel. De mededeling dat opnieuw Danny en Oxide Pang (The Eye-trilogie, Re-cycle) de regie zouden voeren, deed ons toch de nodige hoop krijgen, wat nog toenam met de casting van Nicholas Cage! Toegegeven, de licht excentrieke acteur rijgt tegenwoordig miskleunen zoals Ghost Rider en The Wicker Man aan elkaar. Maar één van zijn beste rollen ooit speelde de acteur in het vergelijkbare actiefestijn Face/Off van John Woo, dus als de film zelfs maar half zo goed zou zijn als die bewuste film dan zat het wel snor met Bangkok Dangerous.

De eerste reviews beloofden echter weinig goeds en de film scoorde ook bitter slecht aan de bioscoopkassa's. Zo wist de 45 miljoen dollar kostende actieprent wereldwijd niet eens 41 miljoen dollar binnen te halen. Toch hebben we ons uiteindelijk nog stevig vermaakt met de nieuwe Bangkok Dangerous. De remake schiet inhoudelijk minder met scherp dan het origineel en de personages hebben bitter weinig uitdieping, maar Nicholas Cage doet zijn ding goed, zonder echt te verrassen en ook de rest van de cast leveren degelijk werk af. De Pang brothers leveren voorts een snedige actieprent af met enkele lekker spectaculaire actiescènes en sloten geweld. De kogels en het bloed vliegen lustig in het rond en de lijken stapelen zich al snel op. De meeste actiefans zullen zich - mits niet teveel verwachtingen - dan ook niet vervelen met deze Amerikaanse Bangkok Dangerous.   

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp met een prima contrast en een goed schaduwdetail. De kleuren zijn stillistisch aangepast, maar ogen toch natuurlijk. Het zwartniveau is solide en de gebruikte print is vrij van vuiltjes. Digitale compressiefoutjes zijn geheel afwezig, maar er is wel vaak wat minimale filmgrain te zien. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de middelste speaker komen. De filmmuziek komt goed tot haar recht en de geluidseffecten zijn uitstekend geplaatst, met een prima ondersteuning van de subwoofer. De eveneens aanwezig Engelstalige DTS-track klinkt wat warmer en breder dan de Dolby Digital-tegenhanger. Ruis en andere storingen zijn bij beide niet aanwezig.

EXTRA'S
Kunnen we héél kort over zijn: NIKS! Tenzij je de automatische promotionele trailers beschouwd als extra's. 

CONCLUSIE
De remake van Bangkok Dangerous kan niet tippen aan het origineel en de steeds verder achteruitschuivende haarlijn van Nicholas Cage begint angstwekkende vormen aan te nemen. Toch is dit een erg vlotte en entertainende actiefilm geworden. Het beeld- en geluid van de dvd zijn dik in orde.


cover
Studio: RCV

Regie: Danny en Oxide Pang
Met: Nicholas Cage, Charlie Yeung, Nirattisai Kaljaruek, Shahkrit Yamnarm

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045214920


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij