:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KILL POINT, THE
KILL POINT, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-06
SERIE
The Kill Point is een achtdelige miniserie over een vijftal Amerikaanse soldaten die net zijn teruggekeerd uit de nutteloze oorlog in Irak. Ze zijn getraumatiseerd, hebben geen echte plaats meer in de Amerikaanse maatschappij en zijn op de koop toe ook nog eens volledig bankroet. De vijf oorlogsveteranen  besluiten dan maar om een bankoverval te plegen. Het plan is snel toeslaan en een maximum van geld stelen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan! Deze overval verloopt namelijk helemaal niet volgens plan en al snel ontstaat er een chaotische gijzelingssituatie. Kapitein Horst Cali (Donnie Whalberg) en zijn ervaren team moeten onderhandelen voeren met de gestreste overvallers, want niet alleen de gijzelaars - waaronder de dochter van een steenrijke en vooraanstaande zakenman - maken extreem bange uren door, maar ook de overvallers beseffen dat ze als muizen in de val zitten! De gijzelaars - met kleurrijke namen zoals Mr. Wolf (John Leguizamo) -  doen er dan ook alles aan om niet alleen het gepaste psychologische weerwerk te bieden aan Horst, maar ook om uit de handen te blijven van de talrijk opgetrommelde politiemacht. Wanneer de media lucht krijgen van de gijzeling, ontstaat er een ongezien mediaspektakel...

Omdat een gedetailleerde beschrijving van de episodes teveel cruciale spoilers zou bevatten, zetten we gewoon de afleveringen op een rij:

1. Another Tour
2. Who's Afraid of Mr. Wolf?
3. No Meringue
4. Pro Patria
5. Visiting Hours
6. The Great Ape Escape
7. Rabbit At Unrest
8. The Devil's Zoo

The Kill Point had de eer om de eerste high-profile dramareeks te worden op de Amerikaanse genrezender Spike TV. Zeggen dat er kosten noch moeite zijn gespaard, zou verkeerd zijn, want daarvoor wordt het tijdens de actiescènes vaak duidelijk dat het toch nog steeds gaat om een televisiereeks. Maar buiten dit werkte er genoeg talenten mee aan The Kill Point. Zo is de regie in handen van de gerenommeerde televisieregisseur Steve Shill, bekend van zijn werk aan diverse episodes van topreeksen als The Wire, Deadwood, Rome, Dexter en The Tudors, terwijl het idee en het scenario ontsproot aan de breinen van James DeMarco (The Negotiator, Assault On Precinct 13) en Todd Harthan (Skinwalkers).

In de cast herkent u gerespecteerde filmacteurs zoals onder andere John Leguizamo (Spawn, Romeo + Juliet), Donnie Wahlberg (The Sixth Sense, Dreamcatcher) en Tobin Bell (de Saw-reeks). En dat is dan ook in één klap het echt sterke punt van de reeks: het sterke acteerwerk! Vooral Whalberg bewijst dat hij een straf acteur is en niet moet onderdoen voor zijn veel beroemdere broer Mark. De scherpe dialogen tussen Wahlberg en de al even bekwame John Leguizamo geven vaak vonken, maar tussen de dialogen zijn er vaak snedige actiescènes om het geheel genoeg afwisseling te bieden.

De scenario's zijn over de acht episodes van een standvastige kwaliteit en de mix van kleinschalige claustrofobische spanning en intense actie sluit naadloos op elkaar aan. De regie van Shill is zoals steeds vakkundig, met ondanks de tergend trage spanningsopbouw een vlot tempo. The Kill Point verveelt dan ook geen moment en hoewel de antioorlogboodschap er bij momenten nogal dik op ligt, smaakte de miniserie zeker naar meer. Jammer genoeg besloot Spike TV dat, ondanks de bovengemiddelde kijkcijfers van de reeks, het toch maar bij één seizoen zou blijven.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld ziet er meer dan behoorlijk uit, met een bevredigende scherpte en een prima contrast. De zwarte tinten ogen strak, terwijl de overige kleuren een realistische aanblik hebben. Het beeld is vrij van storende vuiltjes en filmgrain en compressiefouten blijven op het eerste zicht ook binnen de perken. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt behoorlijk, met een goede weergave van muziek, effecten en dialogen. Toch voelt de track tijdens de actiescènes nogal beperkt aan. De beslissing om enkel het 2.0-spoor over te nemen, terwijl er prima 5.1-mixen voorhanden zijn is dan ook een grove miskleun. We kunnen dan ook niets anders dan snoeien in de punten voor het geluid!

EXTRA'S
Niets, behalve wat promotionele trailers. Erg mager, RCV!, zeker als je weet dat de Amerikaanse en Britse releases interessant bonusmateriaal bevatten.

CONCLUSIE
The Kill Point is een prima miniserie die een mix vormt tussen Dog Day Afternoon en Heat. Distributeur RCV brengt een verzorgde boxset uit, bestaande uit drie dvd's met daarop de acht episodes. Het beeld is prima, maar de keuze om enkel een 2.0-track op de schijfjes te plaatsen is - samen met het ontbreken van degelijk bonusmateriaal - een misser van formaat.


cover
Studio: RCV

Regie: Steve Shill
Met: John Leguizamo, Donnie Wahlberg, Michael Hogan, Tobin Bell, Frank Grillo

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
360 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045217594


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij