:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SPACE BUDDIES
SPACE BUDDIES (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-13
FILM
Een vijftal nieuwsgierige puppies komen terecht in een ruimteschip dat net  zijn eerste testvlucht maakt met als bestemming de maan. Samen met hun nieuwe vrienden de Russische viervoeter Spudnick en de fret Gravity moeten de dappere honden al hun moed, wilskracht en vindingrijkheid verzamelen om een maanlanding tot een goed einde te brengen en nadien een vlucht naar de aarde te plannen. Het wordt een race tegen de klok om veilig en wel terug op aarde te geraken…

"One Small Step For Dog. One Giant Leap For Dogkind."

Space Buddies
is ondertussen al de zevende (!) sequel op de sympathieke en succesvolle familiefilm Air Bud uit ‘97. Van de originele cast is zoals verwacht niemand meer te bespeuren, maar de originele producent Robert Vince promoveerde zichzelf tot regisseur en scenarist van dienst voor deze Space Buddies.

Terwijl het origineel een erg leuke familiefilm was, gericht op het hele gezin, richt Space Buddies zijn pijlen duidelijk op de allerkleinsten. Dit vertaalt zich dan ook in een onrealistisch scenario met een boel clichés, bakken naïviteit en uiteraard behoorlijk wat kinderlijke (lees: infantiele) fratsen en grollen.

De kids zullen hun pret uiteraard niet op kunnen met de ontegensprekelijke schattige viervoeters die ploeteren in de modder en allerlei kattenkwaad uit halen, maar voor volwassenen valt er jammer genoeg weinig te beleven. Regisseur Robert Vince probeert om zijn film toch toegankelijk te maken voor de ouders met allerlei verwijzingen naar popcultuur en sciencefictionklassiekers zoals The Right Stuff, maar echt lukken doet dat niet. 

Filmtechnisch gezien is Space Buddies prima in orde met een aantal bevredigende speciale effecten, behoorlijk production design, een vlotte regie van Robert Vince en een prima montage. Disney heeft duidelijk het volle vertrouwen in de dolle ruimteavonturen van de "Buddies", want de volgende direct-to-dvd-sequel - Santa Buddies - is op dit eigenste moment zo goed als in the can en zal in de loop van het jaar verschijnen.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 HD-beeld ziet er gelikt uit met een prima scherpte en een uitstekend contrast. Door het hoge niveau van diepte en detail worden sommige computereffecten wel duidelijker en minder realistisch. De felle kleuren ogen levendig en natuurlijk met een solide zwartniveau. Vuiltjes, beschadigingen en andere onvolmaaktheden zijn niet aan de orde. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima, met een voldoende dynamisch geluidsbeeld en een goede plaatsing van de geluidseffecten. De dialogen klinken helder en verstaanbaar en de filmmuziek komt goed tot haar recht. De subwoofer doet af en toe zijn ding, zonder uit zijn voegen te barsten.

EXTRA'S
De uitgave bevat eveneens een handjevol beknopte bonus features. Bij het opstarten worden we vergast op een collectie promospots en trailers en ook in de bonussectie laat Disney de kans niet voorbijgaan om hun producten aan de man te brengen in nog een verzameling promotionele trailers. Voorts is er een leuk clipje met bloopers aanwezig (3 min.), terwijl de feature “Encyclopedisney: Het Puppy Handboek voor Ruimtereizen” ons meeneemt in het filmproces van de prent. Ook aanwezig is een videoclip (3 min.) van een nummer van de film, een spelletje en de optie om de hoofdfilm te bekijken vergezeld van allerlei “Buddy Weetjes”.

CONCLUSIE
Space Buddies (ofte Air Bud VIII) is een technisch goed gemaakte kinderfilm die verschenen is op een prima Blu-ray van distributeur Disney. Beeld en geluid zijn dik in orde met daarbovenop een klein aantal extra's. Kortom, vertier voor de kleintjes!


coverStudio: Disney

Regie: Robert Vince
Met: Field Cate, Josh Flitter, Skyler Gisondo, Nico Ghisi, Jason Earles, Nolan Gould

Film:
5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2009

Leeftijd:
AL

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418199500


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:

Engels DTS-HD MA 5.1
Nederlands DTS 5.1
Frans DTS 5.1
Deens Dolby Digital 5.1
Fins Dolby Digital 5.1
Noors Dolby Digital 5.1
Zweeds Dolby Digital 5.1
Arabisch Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Promotrailers
• Bloopers
• Enclyclopedisney
• Videoclip
• Spelletje
• Buddy Weetjes

Andere recente releases van deze maatschappij