:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRIDAY THE 13TH - PART VI - JASON LIVES
FRIDAY THE 13TH - PART VI - JASON LIVES
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-30

FILM
Tommy Jarvis (Thom Mathews) wil absoluut zeker zijn dat Jason Voorhees (C.J. Graham) dood is, dus besluit hij om het verrotte lijk van de massamoordenaar op te graven (!) en het een metalen pook door het hart te jagen. Niet alles gaat zoals gepland en door een blikseminslag wordt Jason opnieuw tot leven gewekt…

 

Nothing this evil ever dies.

Frank Mancuso Jr. en
Paramount hadden de kritiek op Friday The 13th: A New Beginning goed begrepen. Dus voor Friday The 13th Part 6: Jason Lives exit Roy en opnieuw enter Jason Voorhees! Regisseur Tom McLoughlin, bekend van televisiewerk aan Friday The 13th: The Series en natuurlijk de Stephen King verfilming Sometimes They Come Back (1991), is trouwens de eerste die een snuifje humor over de welbekende Friday The 13th-formule uitstrooit. Een 'snuifje' is eigenlijk licht uitgedrukt, want soms lijkt het dat McLoughlin de succesvolle horrorfranchise wilde parodiëren! De liefhebbers konden de lichtere toon van McLoughlin in ieder geval wel appreciëren en de film staat dan ook bij veel fans in de top van favoriete Friday The 13th-films. De Jason in Part 6, geportretteerd door stuntman C.J. Graham, is de eerste stap naar de onoverwinnelijke 'zombie'-Jason die Kane Hodder zich zo mooi eigen zal maken in de volgende sequels. Friday The 13th Part 6: Jason Lives schraapt in 1986 bijna 20 miljoen dollar bij elkaar aan de Amerikaanse bioscoopkassa's. Met een gemiddeld budget van ongeveer 5 miljoen dollar is dat een mooi bedrag, zeker als je weet dat we de internationale en de vhs/dvd-opbrengsten er niet eens bijtellen. Maar het is een feit dat de opbrengsten sinds het origineel steeds minder zijn geworden. En ook Paramount had dat al lang in de smiezen! Het duurde dan ook niet lang vooraleer de firmabazen opperden om de serie voor eens en altijd op te bergen. Maar mooi in de traditie van het hebberige Hollywood volgden er nog sequels.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is bevredigend scherp, met een prima schaduwdetail en een goed zwartniveau. De kleuren zien er goed uit en de gebruikte print is voor het grootste deel vrij van storende beschadigingen. Digitale compressiefouten blijven binnen de perken, maar er is wel hier en daar wat ruis aanwezig. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt redelijk, maar verwacht niet teveel audiogeweld. Gelukkig klinkt de muziek helder en zijn de dialogen over de hele lijn goed te verstaan. Storingen en ruis blijven binnen de grenzen van het toelaatbare.

EXTRA'S
Enkel de erg sfeervolle teasertrailer van de film.

CONCLUSIE
Friday The 13th Part VI: Jason Lives (1986) is lichter van toon en het geweld is niet zo prominent aanwezig als in de voorgaande delen. Toch is de gotische en bij momenten humoristische aanpak van regisseur Tom McLoughlin erg geslaagd! De vanilla-uitgave van Paramount is enkel door de aantrekkelijke aanschafprijs en de prima beeldkwaliteit een aanrader.



cover




Studio: Paramount

Regie: Tom McLoughlin
Met: Thom Mathews, Jennifer Cooke, David Kagen, C.J. Graham, Tony Goldwyn

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714854556764


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital Mono 2.0
Duits Dolby Digital Mono 2.0
Italiaans Dolby Digital Mono 2.0
Spaans Dolby Digital Mono 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Pools, Kroatisch, Sloveens, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Roemeens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Teaser

Andere recente releases van deze maatschappij