:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PUBLIC ENEMY NUMBER ONE: PART 2
PUBLIC ENEMY NUMBER ONE: PART 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-08-17
FILM
Na zijn gewelddadige misdaadavonturen in het vorige deel pikt Public Enemy Number One Part II netjes de draad weer op. Jacques Mesrine (Vincent Cassel) zet zijn baldadige strooptocht langs de grote Franse banken voort en is ondertussen een ware doorn in het oog van het gerechtelijke systeem geworden. Wanneer de politie Mesrine ondanks zijn gewiekste vermommingen eindelijk bij de lurven vat, slaagt de charismatische misdadiger erin om keer op keer te ontsnappen. Met de hulp van de gevreesde crimineel Francois Besse (Mathieu Amalric) lukt Jacques er zelfs in om uit één van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Frankrijk te ontsnappen. Vanaf dan begint hij ook de Franse regering tegen de borst te stoten. De politie krijgt dan ook de opdracht om de crimineel koste wat kost te pakken...    

"The fall of a legendary gangster..."

Hoewel de vorige film met een serieuze klap wist te eindigen, slaagt Jean-Francois Richet er in om deel twee vanaf de eerste fragmenten opnieuw op het juiste spoor te zetten. Er worden veel nieuwe personages voorgesteld en het is soms wel een beetje jammer dat er nog minder uitwerking geboden wordt dan in de vorige film. Gelukkig wist de regisseur zo mogelijk nog een indrukwekkendere selectie topacteurs bij elkaar te krijgen dan voordien. Ondanks het jammerlijke ontbreken van een fatsoenlijk biografie bij sommige personages, speelt de volledige  cast de sterren van de hemel. Cassel is uiteraard weer de rots in de branding met zijn verbluffende vertolking van de legendarische gangster, maar het valt op dat hij dit keer even straf weerwerk krijgt van klassebakken zoals onder andere Mathieu Amalric (Munich, Quantum Of Solace), Samuel Le Bihan (Brotherhood Of The Wolf, Frontiere(s)), Olivier Gourmet (Rosetta, Le Fils) en Ludivine Sagnier (Swimming Pool, Paris, Je T'Aime).

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld heeft een goede scherpte met een prima contrast en een positief schaduwdetail.  Het zwartniveau is op zijn beurt solide. De overige kleuren ogen helder en natuurlijk. De filmprint is op zijn beurt proper en wordt gespaard van noemenswaardige problemen. De Franse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met heldere en over de hele lijn goed verstaanbare dialogen. De soundtrack heeft een goede spreiding en de aanwezige filmmuziek komt prima tot haar recht. De actiescènes worden netjes onderlijnt door de subwoofer. Ruis en andere noemenswaardige storingen hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Net als bij het eerste deel is er naast de originele bioscooptrailer en een drietal promotionele trailers ook nog een 9 minuten durende featurette aanwezig. In deze extra worden de voornaamste acteurs aan de tand gevoeld, maar echt diepgaand is het jammer genoeg niet.

CONCLUSIE
Public Enemy Number One Part II ofte L'Ennemi Public N°1 is een waardig vervolg op het succesvolle en veel geprezen eerste deel. Hoewel sommige onderdelen iets te lang uitgesponnen zijn, is Vincent Cassel opnieuw erg memorabel als de beruchte crimineel Jacques Mesrine. Een aanrader, net als het eerste deel, voor de liefhebbers van goed gemaakte misdaadfilms!


cover
Studio: A-Film

Regie: Jean-Francois Richet
Met: Vincent Cassel, Mathieu Amalric, Gérard Lanvin, Ludivine Sagnier

Film:
8/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
128 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Achter de schermen
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij