:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> POLICE STORY 2
POLICE STORY 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2002-06-19
FILM
Ka Kui (Jackie Chan) krijgt van zijn oversten te horen dat hij veel te roekeloos te werk gaat (gebeurtenissen in deel 1) en wordt gedegradeerd naar de verkeerspolitie. Komt er ook nog bij dat Ko, de crimineel uit Police Story I, al terug wordt vrijgelaten. Ko en zijn mannetjes willen natuurlijk wraak nemen en vallen dus regelmatig Ka Kui lastig. Hij laat het allemaal maar op een beloop en besluit ontslag te nemen. Maar als Ko’s mannetjes ook zijn vriendin (Maggie Cheung) beginnnen lastig te vallen en daarboven op nog een gekke bommenlegger (Benny Lai) aanslagen pleegt in Hong Kong, besluit Ka Kui zijn politiejob terug op te nemen…

Internationale actiester Jackie Chan moeten we niet meer voorstellen, zeker niet na (dikwijls overroepen) blockbusters als Rush Hour en Rush Hour 2. Er was ook nog Shanghai Noon maar die geraakte maar net uit de kosten (komt toch een sequel met Shanghai Knights). Maar de beste films van Jackie Chan zijn diegene die hij maakte in Hong Kong en vooral nog diegene waar hij zelf de regie van verzorgde. Zo was er in ’85 Police Story, een film die hij maakte naar aanleiding van zijn teleurstellend Hollywooduitstapje dat vergeten ondingen als The Protector en Battle Creek Brawl opleverde. Police Story, was zijn antwoord op het Amerikaanse filmsysteem en om te tonen dat hij het zelf beter kon! De film werd een grandioze hit en wist 2 Hong Kong Film Awards binnen te rijven (beste actiechoreografie en beste film). Een vervolg moest er dus komen en dat kwam boven water in ’88. Deze Police Story II is een degelijke actiefilm die veel mensen zal aanspreken omdat de film, zoals bij de meeste Jackie Chan-films, gekruid is met een nodige portie humor. Doordat de humor en de actie beter uitgewerkt zijn dan in deel 1, is deze sequel beter dan het origineel en het is een algemeen feit dat dat niet veel voorvalt. Police Story II werd wederom een succes dus er volgde nog 2 sequels (Supercop: Police Story III uit ’92 en First Strike: Police Story 4 uit ’96 en een spin-off met de ultieme actionbabe Michelle Yeoh in de hoofdrol (Supercop II uit ’93) waarvoor Jackie Chan de regiestoel openliet voor Stanley Tong (Mr. Magoo, Martial Law).

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is digitaal geremastered door de mensen bij Hong Kong Legends voor deze release. Het beeld heeft een goed contrast en schaduwdetail. De kleuren zijn rijk en ogen natuurlijk. Soms is er wel wat filmgrain aanwezig maar daar gaat zelfs de meest kritische DVD-kijker niet over struikelen. Ook ontstaat er soms een lichte schemering en wat beeld flikkering maar dit valt regelmatig voor bij Aziatische producties. Een pluspunt is dan weer dat we geen noemenswaardige digitale compressiefouten en/of ander vuil hebben kunnen vaststellen. Gezien de leeftijd van het gebruikte bronmateriaal een goede beeldtransfer. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt warm maar wat aan de doffere kant. Na wat controle hebben we ontdekt dat dit bij de Engelse-track net hetzelfde is, dus kunnen we constateren dat dit waarschijnlijk bij de originele geluidstrack ook al het geval was. Het geluid bevat redelijk wat punch tijdens de actiescènes en we hebben geen ruis of andere storende elementen opgemerkt. Wel klinkt de Engelse Dolby Digital-track ietsjes luider dan de Cantonese maar bij de Engelse klinken de dialogen dan weer storend onnatuurlijk. Dus zal bij veel mensen de Cantonese-track de voorkeur genieten. Wederom degelijke geluidstransfers van Hong Kong Legends.

EXTRA'S
Eerst hebben we een vrij interessante commentaartrack door stuntman/filmcriticus Jude Proyer en Hong Kong kenner Miles wood. Deze wordt voorafgegaan door een korte biografie van beide heren. De commentaartrack zelf is boeiend, het gezelschap heeft leuke anekdotes te vertellen over Jackie Chan en over de technische kanten van de film maar ze kunnen toch niet vermijden dat er meer dan eens een stilte valt. Geef ons maar Bey Logan die normaal de commentaartracks inspreekt voor HKL! Dan hebben we de meest waardevolle feature dat op deze disc te vinden is namelijk: “Jackie Chan – King Of Action”. Deze 31 minuten durende featurette laat mensen als Richard Norton (City Hunter, Mr. Nice Guy), stuntman Ridley Tsui, actie regisseur Pat Johnson, Sammo Hung (The Prodigal Son, Iron Fisted Monk) en producer NG See Yuen aan het woord om Jackie Chan de hemel in te prijzen. Dit wordt gekruid met beelden uit Jackie Chan films als: Snake In The Eagle’s Shadow, City Hunter, Rush Hour, Armour Of God, My Lucky Stars, Twinkle Twinkle Lucky Stars, Cannonball Run, Police Story I & II en Project A. Natuurlijk komt the man himself ook aan het woord. Volgende op het lijstje is een interview met de slechterik uit de film Benny Lai. De man vertelt vol trots hoe hij van stuntman stilletjes aan naar acteur aan het veranderen is en de man toont ook in een ‘talent showcase’ dat hij de kunstjes uit de film nog niet verleerd is. De man kan er wat van! De Outtake montage is dezelfde montage van outtakes als aan het einde van de film maar dan zonder de aftiteling. De bioscoop- en UK promotional trailer mogen ook niet ontbreken. Tenslotte hebben we de further attractions, dit in de vorm van UK promotional trailers van de volgende films: Ninja In The Dragon’s Denn, Mr. Vampire, Naked Killer, Police Assassins, Red Wolf, Hong Kong 1941, Once Upon A Time In China 3, City Hunter, Miracles en Iron Fisted Monk.

CONCLUSIE
Degelijke actiefilm met Jackie Chan in de hoofdrollen. Naast Jackie Chan mag knappe Maggie Cheung (Moon Warriors, In The Mood For Love) opnieuw in de huid kruipen van Ka Kui zijn vriendin. De film kreeg de uitvoering die hij verdiende van Hong Kong Legends met een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit. De DVD kan ook buigen over een pakketje interessante extra’s. Een puike DVD die vooral actiefans en fans van Jackie Chan zal aanspreken maar ook mensen die eens een avondje plezierig entertainment op hun Tv-scherm willen toveren.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Jackie Chan
Met: Jackie Chan, Maggie Cheung, Benny Lai, Bill Tung, Kwok-Hung Lam, Charlie Cho

Film:
7/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
12

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664006535


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Mandarijn Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Benny Lai interview,
• Outtake montage,
• Bioscooptrailer,
• UK promotional trailer,
• Featurette “Jackie Chan: King Of Action”,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij