:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FREEWAY KILLER
FREEWAY KILLER
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-02-03
FILM
Freeway Killer vertelt het op waar gebeurde feiten gebaseerde verhaal van de seriemoordenaar The Freeway Killer. Eind jaren zeventig worden er geregeld lijken teruggevonden in Californië en het lijkt erop dat er een seriemoordenaar aan het werk is. In maart 1980 krijgt hij de naam Freeway Killer aangezien hij het voornamelijk gemunt heeft op lifters of mensen die hij een lift kan aanbieden. William Bonin is een vreemde en humeurige kerel die nogal snel uit zijn sloffen schiet. Hij werk als vrachtwagenchauffeur en ’s nachts schuimt hij de wegen af op zoek naar lifters. Maar Bonin is niet enkel uit op een goede babbel onderweg. Hij neemt ze immers alleen mee om ze nadien te vermoorden achterin de bestelwagen. William Bonin heeft maar één vriend, Vernon Butt, die wel mee mag genieten van de handelingen van Bonin, maar die het zelf niet aandurft om een eigenlijke moord te plegen. Lange tijd gaat alles goed, maar Bonin weet van geen ophouden. Hij zoekt steeds vaker en sneller naar slachtoffers en wil ook graag anderen betrekken bij zijn plannen. Zo wil hij Kyle, die aanvankelijk een slachtoffer moest worden, graag zelf aan het moorden krijgen. Vernon vindt dat allemaal geen goed idee, maar hij kan William niet tegenhouden.


John Murlowski heeft met Scott Anthony Leet (William Bonin), Dusty Sorg (Vernon) en Cole Williams (Kyle) gekozen voor een vrij onbekende cast. En we vrezen (lees: hopen) dat door de acteerprestaties die we in deze film te zien krijgen, deze acteurs ook onbekend zullen blijven. Het hele zootje komt zo gestoord over dat het een mirakel is dat ze gewoon over straat kunnen lopen zonder te worden opgepakt. De rest van de film valt eigenlijk op dezelfde manier samen te vatten. Het is allemaal te overdreven, te nep, te doorzichtig. Daardoor krijg je het gevoel dat, ondanks het thema, er geen spanning wordt opgebouwd. Terwijl andere thrillers je ertoe kunnen brengen toch nog maar eens achter de deur of onder het bed te kijken voor het slapengaan, is dit absoluut niet het geval voor Freeway Killer. Het risico dat je tijdens de film in slaap valt, is daarentegen een stuk groter.


 
BEELD EN GELUID
Beeld en geluid zijn zeker gaan van beide slecht, maar ook niet direct om over naar huis te schrijven. Anderzijds moeten we wel zeggen dat, vergeleken met de film, het beeld en het geluid nog vrij goed scoren. Maar jammer genoeg kan dat het niveau van het verhaal en de acteerprestaties niet naar een hoger niveau brengen.

EXTRA'S
De trailer van Freeway Killer die eigenlijk de film perfect samenvat. Voor de rest was er helemaal niets en dat vonden we nu niet bijzonder erg.
 

CONCLUSIE

Er zijn heel wat thrillers op de markt en er zijn er heel wat die de moeite zijn om te bekijken. Freeway Killer is daar jammer genoeg niet bij.


cover
Studio: Paradiso

Regie: John Murlowski
Met: Scott Anthony Leet, Michael Rooker en Dusty Sorg

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937031573


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer Freeway Killer

Andere recente releases van deze maatschappij