:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WORST WEEK OF MY LIFE, THE - SEIZOEN 1
WORST WEEK OF MY LIFE, THE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-04-18
SERIE
Als Mel en Howard op maandagmorgen wakken worden, dan lijkt het alsof ze een normale week tegemoet gaan. Maar niets is minder waar. Mel en Howard zijn immers nog maar enkele dagen verwijderd van hun huwelijk en dat zullen ze geweten hebben. Door een klein probleempje – er zijn verkeerde stoelen geleverd voor het trouwfeest – moet heel de tafelverdeling herbekeken worden en dat ziet Mels moeder niet zitten. Mel beslist om samen met Howard naar haar ouders te gaan om daar te helpen met de laatste voorbereidingen. Hoewel Howard niet meteen te vinden is voor het idee, vertrekt hij toch met goede moed. Het wordt al snel duidelijk dat de relatie tussen Howard en zijn toekomstige schoonouders nogal stroef verloopt. Howard, die zelf uit een minder fortuinlijk gezin komt, voelt zich niet op zijn gemak bij de steenrijke ouders van Mel en al zijn pogingen om indruk te maken op de schoonfamilie gaan glansrijk de mist in.


Door ongelukkige toevalligheden verliest Howard Mels trouwring, een erfstuk dat al 150 jaar in Mels familie is, geeft hij Mels vader condooms met smaakjes cadeau in plaats van het geplande chique polshorloge en krijgt hij het aan de stok met Sophie, de wulpse zus van Mel. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, is Howard ook nog verantwoordelijk voor de dood van Binky, de teergeliefde hond van de familie. Wie denkt dat de problemen hier ophouden voor Howard zit er mijlenver naast. Ook op zijn werk ontsnapt de sukkelaar niet aan het noodlot, hier in de bevallige vorm gegoten van zijn collega Cassie. Hoewel de onenightstand die Howard en Cassie hadden al meer dan twee jaar geleden is, is Cassie nog altijd smoorverliefd op Howard en ze is vastberaden om hem van Mel af te pakken.


De vraag is uiteraard of Mel en Howard na al deze rampzalige gebeurtenissen toch nog in het huwelijksbootje zullen stappen.

De serie The Worst Week Of My Life had geen betere titel kunnen krijgen. In zeven keer een halfuurtje volgen we het leven van Mel en Howard voornamelijk door de ogen van Howard.


De cast bestaat voornamelijk uit voor het grote publiek relatief onbekende acteurs. Voor de rol van opperpechvogel Howard werd Ben Miller uitgekozen, een Britse komiek die we eerder al aan het werk zagen in Johnny English. Sarah Alexander speelt Mel, Alison Steadman en Geoffrey Whitehead Howards toekomstige schoonouders. Hoewel de acteurs makkelijk konden vervallen in typetjes (de hysterische schoonmoeder, de strenge schoonvader, de klunzige toekomstige man,…) is dit niet gebeurd in deze serie. Hoewel het verhaal soms echt wel over the top gaat, blijft het geheel enorm grappig.


BEELD EN GELUID
Qua beeld en geluid valt er weinig speciaals te zeggen over The Worst Week Of My Life. Het geluid is stereo, maar wel degelijk. De dialogen zijn duidelijk en helder. De beeldkwaliteit is foutloos, maar niet spectaculair goed. Maar dit lijkt ons ook niet echt nodig voor een serie als The Worst Week Of My Life.

EXTRA'S
Geen.


CONCLUSIE

De zevendelige serie The Worst Week Of My Life is ons goed bevallen. Het is allemaal niet erg nieuw of onverwacht of vernieuwend. Maar dat neemt niet weg dat je geen onaangename tv-avonden kan doorbrengen met deze serie. Wij kijken alvast uit naar de tweede serie.


cover
Studio: B-Motion

Regie: Dan Zeff
Met: Ben Miller, Sarah Alexander, Alison Steadman en Geoffrey Whitehead

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6.5/10

Beeld:
6.5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
203 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717306272179


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Stereo


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij