:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THREE MEN AND A BABY
THREE MEN AND A BABY
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-09
FILM
Peter Mitchell, Michael Kellam en Jack Holden zijn drie vrijgezellen uit Manhattan. Ze delen samen een ruim en luxueus appartement. Hoewel de drie mannen heel andere interesses hebben – Peter is architect, Michael is cartoonist en Jack is acteur – zijn ze het op één belangrijk punt altijd met elkaar eens: er gaat niets boven feestjes en veel mooie vrouwen. En op dat laatste punt hebben de drie mannen niet te klagen. Ze liggen goed in de markt bij de vrouwen en ze hebben dan ook elk een hele lijst van veroveringen op hun naam staan. Peter is de enige die een min of meer vaste LAT-relatie heeft met Rebecca, maar ook dat belet hem noch haar om er ook nog andere partners op na te houden.


Na het grootse feestje voor Peters veertigste verjaardag, vertrekt Jack tijdelijk naar Turkije voor filmopnames. Een goede vriend van hem, de regisseur Paul Milner, heeft hem gevraagd een pakje in ontvangst te nemen dat een paar dagen later zal worden opgehaald. Jack ziet hier geen graten in en speelt de instructie door aan zijn nog minder vermoedende flatgenoten. Groot is dan ook de verbazing als Peter na het joggen het bewust “pakje” voor de deur vindt: in een mooi roze en wit wiegje ligt een baby rustig te slapen. Er zit zelfs een briefje bij het pakket. De baby in kwestie – Mary – is het dochtertje van Jack. Haar moeder Sylvia kan het niet meer alleen aan en ziet geen andere mogelijkheid dan haar kindje bij Jack achter te laten.


Michael en Peter zijn allesbehalve gelukkig met hun aanwinst. Zeker wanneer Mary ook nog haar keel wagenwijd openzet en een vuile luier produceert, zien ze het niet meer zitten. Peter trekt naar de supermarkt waar, in de zoektocht naar babyvoedsel, een hele nieuwe wereld voor hem opengaat. Michael krijgt ondertussen de zware taak om Mary te entertainen. Dat zorgt voor zoveel afleiding dat Michael zonder erbij na te denken een tweede en veel kleiner pakketje aanneemt dat voor Jack geleverd is.


Met Mary in huis staan Michael en Peter voor de grootste uitdaging uit hun leven. Flesjes geven, luiers verversen, nachtelijke huilbuien,… het hoort er allemaal bij. Het kleine meisje zet het leven van de twee vrijgezellen helemaal op zijn kop en vaak zijn ze de wanhoop nabij. Over één ding zijn Peter en Michael het helemaal eens: wanneer Jack thuiskomt, zal hij ervan lusten! Als enkele dagen later een paar mannen voor de deur staan om het geleverde pakketje op te halen, geven Michael en Peter aanvankelijk zonder aarzeling Mary mee. Een extra doos melkpoeder geven ze er graag bovenop om eindelijk van de last verlost te zijn. Maar dan begint het toch te dagen dat er iets niet klopt en Michael realiseert zich plots dat er nog een tweede pakje voor Jack was toegekomen. Peter loopt naar beneden om Mary terug te halen en het juiste doosje af te geven tot hij zich realiseert dat het gaat om drugshandel. Hij slaagt erin Mary terug te krijgen, maar zit vanaf dat moment in het vizier van de narcoticabrigade. Wanneer Jack, vroeger dan verwacht, terugkeert uit Turkije, dringt de ernst van de situatie pas echt door. Niet alleen zitten de drie ondertussen ex-rokkenjagers opgezadeld met een nieuwe huisgenoot, bovendien moeten ze een uitweg zoeken voor hun drugsprobleem. Paul Milner, die de drugs eigenlijk in ontvangst moest nemen, is ondertussen door een paar zware jongens onder handen genomen en ligt in het ziekenhuis. Gelukkig zijn ze creatief genoeg om een plan te bedenken om de drugshandelaars in de val te lokken.


Ondertussen zijn de mannen – zonder het zelfs te beseffen – uitgegroeid tot volleerde papa’s. Mary is erin geslaagd de flierefluiters rond haar vingertje te winden. De verbazing is dan ook groot wanneer ineens Mary’s moeder Sylvia weer opduikt.

Three Men And A Baby dateert al van 1987 en is uitgegroeid tot een echte klassieker. Regisseur Leonard Nimoy – die we voornamelijk kennen als Spock uit Star Trek en William Bell uit Fringe – levert met deze film een prachtige komedie af. Tom Selleck (Magnum, P.I.), Steve Guttenberg (Police Academy) en Ted Danson (Cheers) vormen het perfecte komische trio. De grappen uit Three Men and a Baby zijn tijdloos en er zit genoeg variatie in de film om zowat elke kijker tevreden te stellen.


BEELD EN GELUID
Zoals we verwachtten laat de beeldkwaliteit van Three Men And A Baby duidelijk blijken dat het hier om een iets oudere film gaat. Er zit af en toe een klein vlekje in het beeld en er is ook wel heel wat ruis te bemerken. Die valt voornamelijk op in beelden met grote, effen kleurvlakken. Op andere momenten is het dan weer beter. Voor het geluid kan er gekozen worden voor een Engelse 5.1-geluidstrack. Hoewel deze geluidstrack niet slecht is, is het maar zeer de vraag wat hier juist de meerwaarde is van het surroundgeluid.


EXTRA'S

Geen.

CONCLUSIE
Three Men And A Baby is een oudere film, maar toch blijft hij leuk. Eigenlijk maakt het niet uit hoe vaak je de film al gezien hebt en of je de dialogen bijna uit het hoofd kan opzeggen, deze film zal je toch weer lekker onderuit laten zakken in je stoel en je laten genieten van een gezellige tv-avond. Een film die echt iedereen moet zien!


 cover
Studio: Disney

Regie: Leonard Nimoy
Met: Tom Selleck, Steve Guttenberg, Ted Danson

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711875961816


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, IJslands, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij