:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CRIMINAL MINDS - SEIZOEN 5
CRIMINAL MINDS - SEIZOEN 5
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-12-18
SERIE
Jammer genoeg is het vijfde Criminal Minds-seizoen het minst leuke tot nu toe en nadat we uiteindelijk reeds meer dan 100 afleveringen van de serie zagen lijkt de serie meer dan ons lief is in herhaling te vallen. Zoals we in de besprekingen van de eerdere seizoenen al aangaven ligt de “production value” lager dan bij de concurrentie. De locaties waar de afleveringen zich afspelen zijn vaak weinig indrukwekkend en derhalve minder interessant dan in de series die zich afspelen in steden als New York, Boston, Miami etc. Mogen we u in deze context trouwens The Beast aanraden? Deze serie met Patrick Swayze in de hoofdrol maakt in verschillende afleveringen puik gebruik van Chicago, een stad die niet vaak in politieseries aan bod komt. Het grootste probleem bij Criminal Minds zijn de vaak kleurloze personages die echt verbleken bij die van gelijksoortige series. Na het vertrek van Mandy Patinkin en zijn Jason Gideon-personage wordt de eer nog een beetje gered door de Spencer Reid- en David Rossi-personages. Tijdens het vijfde seizoen vroegen we ons geregeld af of het Hotchner-personage nog saaier kon worden, we durven het erg te betwijfelen. Gelukkig konden we ons bij momenten opwarmen aan de gastrollen van acteurs als Tim Curry (The Rocky Horror Picture Show) en Forest Whitaker.
 

Echt slecht is dit vijfde seizoen nooit, maar Criminal Minds is geen serie (meer) waarvan we 3 of 4 afleveringen na elkaar willen bekijken, geen serie waarvoor we later gaan slapen.
 
AFLEVERINGEN
Disk 1:
1.1. Nameless, Faceless
Iemand bedreigt een eerstehulparts en zijn zoontje. De aartsvijand van Hotch keert terug.
 
1.2. Haunted
Tijdens een bezoek aan een apotheek wordt een man overspoeld door traumatische herinneringen en richt vervolgens een bloedbad aan. Hotch meldt zich weer op het werk.
 
1.3. Reckoner
Rossi keert terug naar zijn geboortestad. Iets zit hem dwars, de moorden die daar zijn gepleegd zouden wel eens het werk kunnen zijn van een huurmoordenaar.
 
1.4. Hopeless
In eerste instantie maken drie bouwvakkers zich alleen schuldig aan het plunderen van een nette buurt in Washington D.C., maar na verloop van tijd maken ze zich ook schuldig aan moord...


Disk 2:
1.5. Cradle To Grave
Hotch treedt terug als teamleader en Derek neemt de leiding over. Ondertussen ontvoert een echtpaar jonge vrouwen met het doel ze zwanger te laten worden.
 
1.6. The Eyes Have It
In Oklahoma City is een jager aan het moorden geslagen. Om onduidelijke redenen neemt hij altijd de ogen van zijn slachtoffers mee. JJ en Garcia hebben een verrassing in petto voor Derek.
 
1.7. The Performer
Een rocker wordt de hoofdverdachte in een zaak waarbij lijken worden gevonden die geheel ontdaan zijn van hun bloed.
 
1.8. Outfoxed
Na een moord op twee gezinnen vermoedt het team dat de moordenaar een bekende seriemoordenaar imiteert.


Disk 3:
1.9. 100
Hotchs aartsvijand The Reaper ontdekt waar het gezin van Hotch zich schuilhoudt. Er begint een race tegen de klok.
 
1.10. The Slave Of Duty
Een persoonlijk drama zorgt ervoor dat Hotch zijn toekomst bij de BAU heroverweegt.
 
1.11. Retaliation
Het team wordt gedwongen om de oude carrière van een ex-veroordeelde onder de loep te nemen.
 
1.12. The Uncanny Valley
Het team reist af naar Atlantic City als een verdachte met een ongewone obsessie op zoek gaat gaat naar een bepaald type vrouwen.

 
Disk 4:
1.13. Risky Business
De lokale autoriteiten op het platteland van Wyoming roepen de hulp in van het BAU-team als er dode tieners worden gevonden.
 
1.14. Parasite
Een FBI-agent die zich bezighoudt met witteboordencriminaliteit zit al jaren achter een oplichter aan.
 
1.15. Public Enemy
Het team reist naar Rhode Island om een moordenaar op te sporen die zijn slachtoffers op publieke plaatsen vermoordt. 
 
1.16. Mosley Lane
Na de ontvoering van een klein meisje tijdens een winterfestival krijgt het BAU-team bezoek van een radeloze vrouw. Ze denkt dat het om de kidnapper gaat die haar zoon acht jaar geleden heeft ontvoerd.

 
Disk 5:
1.17. Solitary Man
Een eenzame vrachtwagenchauffeur die probeert om de voogdij over zijn dochtertje te krijgen , kidnapt vrouwen die zijn pad kruisen.
 
1.18. The Fight
In San Francisco zijn vaders en hun dochters het doelwit van een wraakzuchtige ex-veroordeelde.
 
1.19. A Rite Of Passage
Iemand is bezig illegalen te vermoorden terwijl ze proberen de grens bij Texas over te steken.
 
1.20. ... A Thousand Words
Een seriemoordenaar heeft zelfmoord gepleegd, maar volgens het team heeft hij aanwijzingen achtergelaten over de verblijfplaats van zijn laatste slachtoffer.

 
Disk 6:
1.21. Exit Wounds
Technisch analist Penelope wordt gevraagd om met het team naar Alaska af te reizen waar meerdere mensen zijn vermoord in een klein stadje.
 
1.22. The Internet Is Forever
Het BAU-team reist af naar Idaho. Daar ontdekt het dat een seriemoordenaar gebruik maakt van sociale netwerken op het internet om slachtoffers te vinden.
 
1.23. Our Darkest Hour
Het team is terug in Los Angeles waar een aantal stroomstoringen ervoor zorgt dat een seriemoordenaar uit zijn schuilplaats komt en in de duisterenis weer aan het moorden slaat.

 
BEELD EN GELUID
Zowel voor het beeld als het geluid werd de lijn van de vorige seizoenen volledig doorgetrokken met transfers die nergens opvallen. U hoort ons dus helemaal niet klagen want dit is zondermeer een nette release.
  
EXTRA'S
Op alles zes schijfjes zijn een aantal extra's te vinden:
• Disk 1: dossier: psychose (3.34 minuten). De dossiers zijn kleine featurettes over een aflevering. 
• Disk 2: dossier: dante (4.36 minuten)
• Disk 3: de 100ste aflevering (3.34 minuten) met een blik op het feestje naar aanleiding van de 100ste aflevering en de featurette vrees de reaper (9.22 minuten)
• Disk 4: Gubler aan het roer (5.04 minuten). De producenten en Matthew Gray Gubler vertellen over zijn regiedebuut bij Criminal Minds en dossier: Grimmy (5.15 minuten)
• Disk 5: dossier: verdachte personen (4.24 minuten) en dossier: woest (3.02 minuten)
• Disk 6: dossier: duisternis (3.51 minuten) over de laatste aflevering van het seizoen; de featurette Kroongetuige (19.54) en ten slotte bloopers en trailers.

 
CONCLUSIE
Op het moment van schrijven ligt het zesde seizoen van Criminal Minds net in de winkel; we kunnen enkel hopen dat het inmiddels weer de goeie kant uitgaat met de serie.cover
Studio: Disney

Regie: Karen Gaviola, Rob Spera, Glenn Kershaw, John Badham, Charles Haid, Anna Foerster
Met: Joe Mantegna, Thomas Gibson, Paget Brewster, Shemar Moore, Matthew Gray Gubler, A.J. Cook, Kirsten Vangsness

Film:
6,5/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
960 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418300159


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers
• Featurettes
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij