:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OFF THE MAP
OFF THE MAP
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-01-18
FILM
Bo Groden woont samen met haar ouders midden in de woestijn van New Mexico, ver weg van alle beschaving en afgesloten van de buitenwereld. Bo’s familie probeert zo goed mogelijk in het eigen onderhoud te voorzien. Ze verbouwen hun eigen voedsel en jagen op het plaatselijk wild. Gebruiksvoorwerpen vindt Bo’s moeder Arlene op de plaatselijke vuilnisbelt. De enige persoon waarmee de Grodens regelmatig contact hebben is George, een vriend van Bo’s vader Charley.


Als Charley om onverklaarbare redenen in een depressie sukkelt, heeft dat grote gevolgen voor het hele gezin. Arlene probeert het gezin draaiende te houden wat niet zo gemakkelijk is met een man die nog amper spreekt en zijn dagen vult met huilbuien. Aan Bo heeft ze ook niet al te veel steun, want zij wil immers zo snel mogelijk weg uit de woestijn. De eerste stap in de goede richting voor haar is het aanvragen van een kredietkaart. Maar er staat het gezin een grote verandering te wachten. De belastingdienst is erachter gekomen dat de Grodens al jaren geen belastingen meer betaald hebben, dus wordt één van hun inspecteurs, William Gibbs, op pad gestuurd om de situatie van het gezin te evalueren. Bij aankomst wordt William gestoken door een insect en belandt hij dagen op de sofa met hoge koorts. Deze moeizame start verandert heel wat voor William. Hij zal het leven anders zien en wil niet liever dan bij de Grodens blijven om er te werken aan zijn kunst. Hopelijk slaagt Charley er ook in een nieuwe draai aan zijn leven te geven en uiteindelijk zijn depressie te overwinnen.


Off the map
is een mooie, ingetogen feelgoodfilm geworden. Joan Allen en Sam Elliott leveren prachtig werk als Arlene en Charley en ook de toen vijftienjarige Valentina de Angelis doet het uitstekend als Bo. Hoewel er eigenlijk niet veel gebeurt in deze film, zal deze prent toch geen moment vervelen. Er wordt dan ook voldoende aandacht besteed aan de verschillende personages en hun onderlinge relaties. En of het nu gaat over de hechte vriendschap tussen George en Charley, de verliefdheid van Bo op William Gibbs of de diepe liefde tussen Charley en Arlene, alle relaties worden op dezelfde levensechte, sobere manier getoond. Geen grote drama’s en overdrijvingen in deze film, wat af en toe een aangename afwisseling kan zijn met een groot deel van de films tegenwoordig.


BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van Off the map is degelijk, want er zitten geen fouten in het beeld en de contrasten zijn voldoende scherp. Wat wel opvalt,is de bijzonder mooie gele gloed die de beelden typeert. New Mexico wordt op deze manier op prachtige wijze in beeld gebracht. De dvd bevat alleen een stereogeluidstrack en eigenlijk vraagt deze film ook niet meer. De dialogen zijn helder en goed verstaanbaar.

EXTRA'S
Geen.


CONCLUSIE

Off the Map is een erg mooie, ingetogen film over menselijke relaties. Wie zich verwacht aan een opeenvolging van acties of grote drama’s zal van een koude kermis thuiskomen. Off the Map biedt op een simpele manier dat waar het in het leven allemaal om gaat. Een aanrader.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Campbell Scott
Met: Joan Allen, Sam Elliott, Valentina de Angelis

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
AL

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5414937032044


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij