:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IMPARDONNABLES
IMPARDONNABLES
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-01-15
FILM
De bekende, Franse detectiveschrijver Francis kampt met een writer’s block. Hopend dat wat rust en afzondering hem inspiratie zullen geven, trekt hij naar Venetië. Hier zoekt hij een klein appartementje waar hij zich in alle rust op zijn nieuwe boek kan storten. Maar de makelaarster, de jonge en knappe Judith, beveelt hem een villa aan op het eilandje Torcello vlakbij Venetië. In eerste instantie is Francis niet overtuigd, maar hij is toch bereid het huis te huren op één voorwaarde, namelijk dat Judith bij hem komt wonen. Het lijkt een compleet waanzinnig voorstel, maar toch beslist Judith erin toe te stemmen.


En het onwaarschijnlijke gebeurt: Judith valt voor de charmes van Francis en na heel wat relaties lijkt ze eindelijk wat stabiliteit gevonden te hebben in haar liefdesleven. Voor Francis is deze nieuwe liefde ook meer dan welkom, ware het niet dat het zijn schrijfwerk helemaal niet ten goede komt. Een jaar nadat Francis verhuist is naar Italië komen zijn dochter Alice en zijn kleindochter Vicky op bezoek. Maar al gauw loopt het mis. Alice loopt in de armen van Alvise, een jonge man die ondanks zijn adellijke afkomst aan lager wal is geraakt. Hij probeert zijn levensstijl op peil te houden door drugs te verhandelen wat de zaak voor Alice alleen maar interessanter maakt. Maar wanneer Alice niet meer bij haar vader opdaagt en hem met haar dochtertje opzadelt, is Francis allesbehalve gelukkig. Hij schakelt Anna Maria in, een ex-vriendin van Judith die vroeger ook al werkte als detective, om Alice op te sporen en te schaduwen. Francis wordt steeds wantrouwiger en voelt ook meer en meer de noodzaak om zijn vrouw Judith constant in de gaten te houden. Anna Maria's zoon Jérémie is de ideale man voor de job. Jérémie is nog maar net uit de gevangenis en zoekt een job. Francis wordt steeds dieper meegezogen in een spiraal van wantrouwen en jaloezie, dit tot grote ergernis van Judith.


Impardonnables is de nieuwste film van regisseur André Téchiné. In de rol van Francis zien we André Dussollier, een Frans acteur die al heel wat prestaties op zijn naam heeft staan. De jonge en knappe Judith wordt vertolkt door Carole Bouquet. De twee hoofdacteurs en de rest van de cast doen het niet slecht, maar hier is het dan ook zowat mee gezegd.


BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van Impardonnables is op zich niet slecht. Er zitten geen opmerkelijke fouten in het beeld. Er is wel wat ruis, maar ook dat blijft binnen de grenzen van het redelijke. Toch kunnen we niet zeggen dat Venetië mooi in beeld gebracht wordt. Door het gebruik van de kleuren krijgt de stad maar weinig aantrekkelijks mee en dat is toch wel jammer. Impardonnables is voornamelijk een praatfilm. Daardoor komt het surroundgeluid niet meteen tot zijn recht. Maar de dialogen zijn duidelijk en eigenlijk valt op het geluid niets aan te merken.

EXTRA'S
We vinden alleen wat trailers bij wijze van bonusmateriaal. Op de trailer van Impardonnables na, vinden we ook nog de trailers van Les Témoins, La Fille du RER en Les Temps qui Changent op de dvd.


CONCLUSIE

Impardonnables is geen slechte film, maar het is nu ook weer geen film die ons zal bijblijven.


cover
Studio: Lumière

Regie: André Téchiné
Met: André Dussollier, Carole Bouquet, Mélanie Thierry, Adriana Asti, Mauro Conte

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
-

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5425019005276


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij