:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SEX AND THE CITY - SEIZOEN 2
SEX AND THE CITY - SEIZOEN 2
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-08-24
SERIE
Na onze eerste kennismaking met de serie een aantal jaren geleden, waren we niet echt overtuigd van de kracht ervan. Het was wel leuk, maar alles bleef een beetje braaf en oppervlakkig. Het tweede seizoen daarentegen heeft deze groeipijnen overwonnen en is duidelijk volwassener geworden. De vier vrouwen Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (een prachtrol van Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon) praten nu ronduit over relaties, mannen, overspel, dating, seks. Zelfs het mannelijk geslachtsdeel wordt uitvoerig besproken, eerst te klein dan weer te groot ("It was like a wall of flesh coming at me", zegt Samantha). Elke aflevering komen er wel één of meerdere onderwerpen aan bod waar de dames een antwoord op trachten te zoeken. Brutaal en gewaagd, maar grappig en misschien zelfs leerzaam. En zo word je 18 afleveringen (telkens 25 min.) lang aan het scherm gekluisterd, je verveelt je gegarandeerd geen minuut.

BEELD EN GELUID
Voor een TV-serie scoort de beeldkwaliteit boven het gemiddelde. Het formaat is uiteraard 4:3 en toont mooie en volle kleuren, en voldoende detail en scherpte. Grain is wel zichtbaar met momenten en bij donkere scènes mochten de zwarttinten iets dieper en solider. De Dolby Digital Surround track klinkt levendig en fris waarbij de surrounds mooi worden aangesproken om achtergrondgeluiden en muziek weer te geven. Dialogen blijven constant helder en verstaanbaar.

EXTRA’S
Een tien minuten durende featurette is de enige vermeldingswaardige extra op deze dvd. Hierin vertellen de leden van de cast over hun personage in de serie. Voorts heb je een overzichtelijke seizoensindex die van elke aflevering een korte aaneenschakeling van de gebeurtenissen toont, een opsomming van awards en nominaties, en enkele uitgebreide pagina’s met cast en crew informatie.

CONCLUSIE
Sex And The City heeft met dit tweede seizoen de groeipijnen overwonnen. Onze aarzeling na het bekijken van enkele afleveringen van seizoen 1 is nu volledig verdwenen. Technisch scoort deze release behoorlijk goed voor een TV-serie. Wat extra’s betreft, blijven we wat op onze honger zitten, maar laat dit zeker de pret niet bederven, de grappige afleveringen en discussies van de vier dames maken alles goed.


coverStudio: Paramount

Regie: Allen Coulter, John David Coles, Victoria Hochberg, Alan Taylor, Allison Anders, Pam Thomas, Michael Spiller, Dan Algrant, Darren Star, Michael Patrick King
Met: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth

Film:
9/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
12

Speelduur:
461 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865556641


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Portugees ,Deens, Noors, Zweeds, Grieks,
Extra's:
• Featurette
• Cast en crew info
• Seizoensindex
• Awards en nominaties

Andere recente releases van deze maatschappij