:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT
I DON'T KNOW HOW SHE DOES IT (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-03-11
FILM
Kate Reddy is een werkende moeder die normaal gezien de touwtjes stevig in handen heeft. Ze is gewoon haar drukke en veeleisende job perfect te combineren met de zorg voor haar twee kinderen en het levendig houden van haar huwelijk. Maar een taartenverkoop op de school van haar dochtertje Emily zal daar verandering in brengen. Nadat Kate een perfecte zelf gekochte taart heeft afgeleverd, spurt ze naar kantoor waar haar een grote verrassing te wachten staat: ze mag haar firma vertegenwoordigen in New York bij de grote potentiële klant Jack Abelhammer. Uiteraard is Kate erg tevreden met deze opdracht, des te meer omdat ze haar verwaande collega Chris Bunce ermee de loef af kan steken. Maar Kate is nog maar goed en wel aangekomen bij Abelhammer of ze ontdekt dat haar dochter luizen heeft waardoor het gesprek net iets minder vlot verloopt. Bovendien haalt haar man Richard een groot contract binnen als zelfstandig bouwaannemer en Kate beseft maar al te goed dat dit haar dagindeling - die nu al onder grote druk staat - catastrofaal kan laten mislukken. Toch probeert ze haar afspraken met Jack in New York te combineren met zoveel mogelijk quality time met haar kinderen. Ze wordt meer en meer verscheurd door de keuze tussen haar gezin en haar werk. Het feit dat ze ook gevoelens heeft voor Jack maakt het voor haar niet gemakkelijker. Kate moet dringend nadenken over haar prioriteiten als ze haar gezin samen wil houden.

Voor I Don't Know How She Does It wist regisseur Douglas McGrath enkele grote namen te strikken zoals Sarah Jessica Parker (Sex And The City) en Pierce Brosnan. Hoewel de cast het niet slecht doet, weet deze film niet boven de doorsneekomedie uit te stijgen. Bovendien slaagt McGrath er perfect in om zowat alle clichés over werkende moeders door onze strot te rammen. Daadoor is het eindresultaat allesbehalve vernieuwend of verrassend.

BEELD EN GELUID
Hoewel het hier om een Blu-ray gaat, stelt de beeldkwaliteit eerder teleur. Er zat wat ruis in het beeld en zeker in grote kleuroppervlakken wordt dat erg duidelijk. De contrasten daarentegen zijn wel scherp en de kleuren ogen ook allemaal mooi helder. Het geluid is wel in orde. De dialogen zijn helder en komen mooi tot uiting. Uiteraard is I Don't Know How She Does It geen film die bol staat van de spectaculaire geluidseffecten, maar dat hoeft ook niet. Het geluid is meer dan degelijk genoeg.

EXTRA'S
Voor we het hoofdmenu bereiken, krijgen we al drie trailers gepresenteerd van andere typische vrouwenfilms zoals Something Borrowed, Sex And The City en He's Just Not That Into You. In het hoofdmenu kunnen we ook nog de trailer van I Don't Know How She Does It bekijken.

CONCLUSIE
I Don't Know How She Does It is geen slechte film en hoewel hij niet verrassend noch vernieuwend is, verveelt hij toch ook weer niet. De hoofdacteurs doen het goed, maar of dat volstaat om deze prent memorabel te maken of om er gewoon maar voor te zorgen dat ze er uitspringt tussen de rest van het ruime aanbod, is weer iets anders.


coverStudio: Paradiso

Regie: Douglas McGrath
Met: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Olivia Munn

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
AL

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5414937042289


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij