:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JERSEY SHORE - SEIZOEN 3
JERSEY SHORE - SEIZOEN 3
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-04-29
REEKS
Gelukkig hebben we de ergerlijke Big Brother-rage in onze contreien achter de rug en zijn de Vlamingen niet langer verknocht aan de onnozele avonturen van Betty, doch staan de afkooksels van dergelijke programma's in de VS nog steeds garant voor hoge kijkcijfers. MTV haalde met Jersey Shore moeiteloos 4,8 miljoen kijkers en dat was meteen de meest succesvolle reeks die de jongerenzender uitzond. In de VS werd dit onding één van de meest besproken programma's aller tijden en zelfs de universiteiten van Chicago en Oklahoma gingen dieper op dit fenomeen in. Sinds december 2009 zijn er reeds vijf seizoenen ingeblikt en onlangs bevestigde MTV dat een zesde seizoen eveneens in de maak is. Onlangs bracht Universal bij ons het derde seizoen van deze realitysoap op de markt en omdat we wel eens wilden weten naar wat de Amerikaanse jeugd van vandaag kijkt, verdiepten wij ons zo’n dikke tien uur in het leven van de acht studenten die de hoofdrol vertolken in dit gedrocht. Na veel gegeeuw haalden we niet meer dan onze schouders op, want het veelbesproken Jersey Shore is gewoon infantiele vuilbekkerij zonder enige inhoud of stijl.
 

Het concept van Jersey Shore is te vergelijken met dat van Big Brother, want acht studenten worden in een huis gestopt alwaar 35 verstopte camera’s (behalve in de douches en de toiletten) hun doen en laten volgen. De deelnemers mogen wel het huis verlaten, doch wordt elke handeling gefilmd en is het verboden om via het internet met de buitenwereld contact te hebben. De bewoners van het huis zijn allemaal Guido’s en Guidettes, dit zijn benamingen die aanduiden dat de jongeren van Italiaans-Amerikaanse origine zijn. Of ze echt veel met het traditionele Italië te maken hebben, is maar de vraag, want de jongens zijn gorilla’s wier leven om fuiven, zuipen en meiden versieren draait. Iedere zin die ze uitspreken getuigt niet alleen van weinig intelligentie, op de koop toe wordt zowat alles wat uit hun mond komt vergezeld door het bekende F-woord. Met de meiden is het al even erg gesteld, want op winkelen en roddelen na, zijn ze enkel geïnteresseerd in hoe ze een hengst in bed kunnen krijgen en ze schamen zich geenszins om hun bedgeheimen op zeer vulgaire wijze te onthullen. 
 
De acht personages zijn Jenni "JWoww" Farley, Michael "The Situation" Sorrentino, Nicole "Snooki" Polizzi, Paul "DJ Pauly D" DelVecchio, Ronnie Ortiz-Magro, Sammi Giancola Sweetheart, Vincent "Vinny" Guadagnino en Deena Nicole Cortese. Het zijn acht oppervlakkige mensen die nooit één seconde over de zin van het leven hebben nagedacht, zo heb je bijv. de "filosoof"  Michael Sorrentino die zich The Situation noemt omdat hij zogezegd voor alles en nog wat een oplossing heeft. Af en toe moeten de bewoners een taak uitvoeren, maar zelfs Walter Grootaerts zou het destijds beter hebben bedacht. Zo is één van de uit te voeren opdrachten het beramen van een grappenoorlog en als we u vertellen dat het bijv. gaat om uitwerpselen die in een hoofdkussen worden gedraaid, dan weet u meteen veel over het trieste niveau van dit programma. 
 
 
Wat krijgt u eigenlijk te zien gedurende die dertien afleveringen? Onzinnige onderwerpen zoals de perikelen van een verstopt toilet, een etentje in een Italiaans restaurant dat uit de hand loopt en vooral zeer veel taferelen waarin de hoofdrolspelers stomdronken rondlopen. De rode draad die door het verhaal (nou ja) loopt is de wankele relatie tussen Sammi en Ronnie en omdat de twee tortelduifjes af en toe met een andere partner het bed induiken, leidt dit tot heel wat scheldtirades. De meest prangende vraag uit het derde seizoen van Jersey Shore luidt dan ook of Sammi en Ronnie een koppel zullen blijven of niet en hiermee hebben we meteen de 600 minuten van het derde seizoen in een notendop verteld.
 
BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van Jersey Shore stelt niet veel voor en dat komt niet alleen doordat de serie grotendeels met 35 verborgen camera’s is opgenomen, ook hanteren de regisseurs een zenuwachtige, videoclipachtige filmtechniek die het oog geen seconde rust gunt. Het geluid is vrij behoorlijk, tenminste als je de oren sluit voor het irritante gekibbel. De soundtrack bestaat uit inspiratieloze, stompzinnige housenummers en daarmee zal Snooki tevreden zijn, want het onnozele wicht verklaarde in een interview dat zij ervoor zou zorgen dat de Amerikaanse radio enkel house draait, indien zij ooit de president van Amerika wordt. Over levenswijsheden gesproken.
 
 
EXTRA’S
Als je alles bij elkaar optelt, telt deze dvd zo’n twee uur extra materiaal waarvan het leeuwenaandeel wordt gevormd door een Amerikaanse talkshow De Reünie waarin de personages nog eens hun zegje mogen doen over wat er zich in het huis afspeelde. Na dertien afleveringen geruzie, kunnen de liefhebbers van de serie opnieuw hun hart ophalen aan hetzelfde gekwebbel. Ook al hoor je in 45 minuten geen enkel zinnig woord, toch is het uitzinnige publiek gek van deze verschrikkelijke personages. Begrijpe wie begrijpen kan. Voor de rest heb je nog wat extra lange scènes en een fotoreportage waarin de mannelijke personages ruim de tijd krijgen om hun bicepsen te tonen. Ten slotte is er nog De Bekentenissen waarin de deelnemers hun hart mogen luchten. Als toemaatje krijg je nog de pilootaflevering van Geordie Shore, een nieuw MTV-vehikel dat als twee druppels water lijkt op Jersey Shore en jawel, na drie minuten wisten we meteen dat deze nieuwe reeks even onnozel is als de moederserie.
 
CONCLUSIE
Jersey Shore raden we geen mens aan, maar toch is het terzelfder tijd een bizar bewijs van hoe verloederd en oppervlakkig de Amerikaanse jeugd van vandaag is geworden en van de stompzinnigheid die daar heerst.cover
Studio: Paramount

Regie: SallyAnn Salsano, Anthony Beltempo
Met: Jenni Farley, Michael Sorrentino, Nicole Polizzi, Paul DelVecchio, Ronnie Ortiz-Magro, Sammi Giancola Sweetheart, Vincent Guadagnino, Deena Nicole Cortese

Film:
1/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Soap

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
536 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582875355


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Jersey Shore: De Reünie
• Wat Er Later Gebeurde
• Foto's Achter De Schermen
• Extra Lange Scènes
• De Stelletjes
• Bekentenissen

Andere recente releases van deze maatschappij