:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PRODIGY, THE
PRODIGY, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-05-31
FILM
Hebt u ooit al gehoord van William Kaufman? We onderschatten geenszins de filmkennis van onze lezers, doch is de kans eerder gering omdat deze Amerikaan op eigen houtje allerlei kleine producties regisseert die regelrecht (en met weinig succes) op dvd worden uitgebracht. Het mag Paradiso dan wel sieren dat de firma in de Benelux dergelijke films uitbrengt, toch is Kaufmans debuutfilm uit 2005 een zware ontgoocheling en moet dit gedrocht zowat de slechtste film zijn die de laatste maanden op onze pagina's werd besproken. En jawel, we zijn het concept ondertussen beu als koude pap, maar The Prodigy is nog maar eens een goedkope (en vooral inferieure) kopie van (zucht) Saw.

Truman Fisher (Holt Boggs) is reeds van kindsbeen af betrokken bij allerlei misdaden. zo sloeg hij als jonge snotaap iemands gezicht tot moes met een biljartbal. Wanneer hij als undercoveragent een drugbende probeert te belazeren, gebeurt er echter iets vreemds. Plotseling duikt een in zwarte kleding gehulde huurmoordenaar op die iedereen zonder omzien aan flarden schiet, doch laat de moordende gek om onbekende redenen Truman in leven. Dit "geluk" is meer dan louter toeval, want wanneer het neefje van de misdaadkoning JT Baker (Marc Jeffreys) wordt ontvoerd, daagt de mysterieuze beul opnieuw op. De raadselachtige bruut blijkt ene Claude Raines te zijn, een pseudoniem dat ontleend is aan de legendarische acteur die de hoofdrol in de horrorklassieker The Invisible Man vertolkte. Wanneer ook Trumans vriendinnetje Ash (Diana Lee Inosanto) wordt ontvoerd, weet de man dat hij is betrokken in een uiterst gevaarlijk, pervers spelletje.
 
Een beperkt budget is nog geen excuus om de kijker met een absurd verhaal op te zadelen. Je moet helemaal geen doorgewinterde cinefiel zijn om na een vijftal minuten door te hebben dat The Prodigy de grootste rommel is die het kleinste kind kan bedenken en om het allemaal nog iets pijnlijker te maken duurt dit afgrijselijk gedrocht zo'n kleine twee uur. Film kan wel kunst zijn, doch is dat niet noodzakelijk om de stempel van een goede film te dragen, maar wees eerlijk: wie heeft er baat bij een inspiratieloze vechtpartij van vijfentwintig minuten die bovendien nog slecht is geregisseerd? Niet alleen zijn in The Prodigy zowel de acteerprestaties als het regiewerk van bedenkelijk allooi, ook pikt deze film schaamteloos de hoofdingrediënten uit Saw en neen, we kunnen deze goedkope afkooksels echt niet meer zien!
 
BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit kan niet slechter zijn: tonnen filmgrain, vale kleuren en veel onscherpe beelden. Waarom men het woord "widescreen" op de cover vermeldt, weten we ook niet, want deze transfer bezit een verschrikkelijk verknipt beeld dat oogt als een versleten videoband.
  
EXTRA’S
Er staat geen enkele extra op deze dvd en geen mens die daar een traan voor zal laten.
 
CONCLUSIE
Het uitbrengen van goedkopere filmproducties op dvd juichen we alleen maar toe, daar het bekijken van pulp soms kan leiden tot cinefiele orgasmes. Helaas is The Prodigy een onnozel gedrocht zonder verhaal en debiele dialogen dat wederom als twee druppels water op Saw  lijkt, maar dan wel vertolkt door een stelletje amateurs. Afschuwelijke rommel die niks met film te maken heeft.cover
Studio: Paradiso

Regie: William Kaufman
Met: Holt Boggs, Glen Vorhis, Matt Beckham, Diana Lee Inosanto, Mirelly Taylor

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
2,5/10

Beeld:
1/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
119 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032150


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij