:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AGES OF LOVE, THE
AGES OF LOVE, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-11-08
FILM
Wie zei daar alweer dat het soms beter is om geen helden in het leven te hebben? Neem nu bijv. Robert De Niro. Jaren geleden was de naam van deze acteur steevast synoniem voor een niet te missen klassieker, maar de laatste decennia is dat jammer genoeg te mijden troep geworden. Dit jaar zagen we hem niet alleen aan de zijde van Jason Statham in The Killer Elite , maar ook naast Sarah Jessica Parker in het vehikel New Year's Eve. En het kan nog erger, men heeft De Niro zelfs kunnen overhalen om in een lichtvoetige Italiaanse romantische komedie te spelen. Jawel, u leest het goed, een lichtvoetige Italiaanse romantische komedie! Omdat mijn cinefiel geheugen zich voor eeuwig memorabele scènes uit Casino, Cape Fear, Taxi Driver of Raging Bull zal herinneren, besloot ik om de New Yorker nog maar eens een kans te gunnen. Een mens zou echter beter moeten weten, want The Ages Of Love is nog maar eens een uitglijder van jewelste geworden. Meer zelfs, de meest ergerlijke acteur uit dit niemendalletje is zowaar De Niro zelf.


Of het nu aan mij ligt of niet, laat ik wijselijk in het midden, doch voel ik het vaak kriebelen als ik de term romantische komedie hoor. Talrijke Hollywoodfilms hebben immers de liefde voorgesteld als een debiel, onrealistisch en onvolwassen gegeven. En dat is in The Ages Of Love niet anders. Regisseur Giovanni Veronesi die in eigen land succes had met een miskleun als The Manual Of Love (die titel alleen al!) wilde in The Ages Of Love de liefde in drie categorieën onderverdelen: die van de jeugd, de volwassenen en de oudjes (en hier vinden we De Niro terug, ofschoon zijn partner de veel jongere Monica Belucci is).

Cupido is in deze film niet alleen een irriterend ventje, hij is ook de taxichauffeur van de liefde (we hebben je vanaf het begin verwittigd dat de inhoud van deze film nonsens is, niet?). Met behulp van zijn taxi en boog toont de schutter ons drie liefdesverhalen. De moraal van alle verhalen is dat het er niet toe doet of de liefde oud, jong, kort of lang is. Het voornaamste is dat je in de liefde de tintelingen moet voelen. In het eerste verhaaltje zijn die nog enigszins aanwezig en daarmee is het eerste halfuurtje meteen het beste deel van deze twee uur durende film.  Een jonge advocaat Roberto (Riccardo Scamarcio) wordt naar Toscanië gestuurd om een bejaard echtpaar te onteigenen. Na deze zware klus wil de jurist met zijn liefje in het huwelijksbootje stappen, maar al gauw slaan de liefdesvonken over naar de nymfomane van het dorp Micol (Laura Chiatti).


In het tweede liefdesverhaal ontmoeten we de nieuwslezer Fabio (Carlo Verdone) wiens gezinsleventje overhoop wordt gehaald door een stalkster. En dan is er ten slotte nog de oude brombeer Adrian (Robert De Niro) die zweert dat hij nooit meer verliefd wil worden, maar uiteraard heeft hij geen rekening gehouden met de mooie ogen van Belucci.

Barslecht is The Ages Of Love nooit, alleen voelt deze film net iets te veel aan als een ordinair Meg Ryan-gedrocht dat is overgoten met een Italiaans sausje. De film is zelfs genietbaar tot op het moment (begrijpe wie begrijpe kan) dat De Niro zijn intrede doet. Niet alleen is het vreemd voor de filmliefhebber om deze gewezen klasbak Italiaans te horen spreken, ook zit geen mens te wachten om de zeventigjarige De Niro een stripteasenummertje te zien opvoeren. En als je daar wel zin in hebt, dan raden we je meteen een bezoek aan de psychiater aan. Jawel, wie dacht dat hij met Meet The Fockers alles had gezien, is dus behoorlijk mis!


BEELD EN GELUID
Als er al iets positiefs te vertellen valt over dit verwaarloosbaar lichtgewicht, dan is het de verzorgde beeld- en geluidskwaliteit. Geen filmgrain, wazige beelden of storingen in het geluid, wel een afschuwelijke verzameling ballades. Of had je nu echt een soundtrack met metalnummers verwacht?

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze schijf, ofschoon De Niro zich verplicht zou moeten voelen om tegen zijn fans uit te leggen wat hem de laatste jaren heeft bezield, of is het antwoord gewoon geld?

CONCLUSIE
Wie graag wegdroomt bij Hollywoodiaanse romantische komedies met Jennifer Lopez of godbetert Sarah Jessica Parker zal The Ages Of Love misschien appreciëren.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Giovanni Veronesi
Met: Robert De Niro, Monica Bellucci, Carlo Verdone, Riccardio Scamarcio, Michele Placido, Laura Chiatti, Valeria Solarino

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
AL

Speelduur:
127 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461870926


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij