:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JAMES BOND - FOR YOUR EYES ONLY
JAMES BOND - FOR YOUR EYES ONLY
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-06-28
FILM
Als een Brits schip vlakbij Griekenland tot zinken wordt gebracht, beginnen de wereldmachten een koortsachtige zoektocht naar de supergeheime lading ervan: het supergesofisticeerde ATAC-controlesysteem. Op Agent 007 (Roger Moore) rust de bijna onmogelijke taak om samen met de mysterieuze Melina (Carole Bouquet) het wrak als eerste op te sporen en te voorkomen dat het toestel in verkeerde handen valt. Daarbij krijgen ze hulp uit een onverwachte hoek.

BEELD EN GELUID
Het anamorfe 2.35:1-beeldformaat overstijgt de verwachtingen en oogt scherp met mooie en warme kleuren. Het contrastniveau blijft gedurende de hele film constant en biedt een voldoende detail tijdens de avond- of nachtscènes. Heel af en toe merk je wat ruis en minieme beschadigingen, maar afgezien daarvan is de print zuiver en doen zich nergens compressiefoutjes voor.
De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) klinkt goed zonder meer. Je kan natuurlijk niet vergelijken met een recente actiefilm, desondanks klinkt het geheel zeer levendig. De beschikbare kanalen worden optimaal benut, met als enige minputje misschien dat de track niet zo heel diep doorgaat in de lage tonen. Kort samengevat: een film van 20 jaar oud, die een correcte behandeling krijgt op dvd.

EXTRA'S
Net als op de andere James Bond-dvd's uit de reeks bevat For Your Eyes Only een rijk gevuld hoofdstuk extra's. Die worden gepresenteerd in geanimeerde menu's; alle extra's behalve de audiocommentaren hebben Engelse, Franse en Italiaanse ondertitels. De standaarddocumentaires op de Bond-dvd's hebben een goede reputatie en dat is hier niet anders. De documentaire "Inside For Your Eyes Only" (30 min.) bevat alweer een schat aan informatie betreffende de productie van de film, casting van de acteurs, de opnames, etc. Gedurende een half uur krijg je talloze interviews en een blik achter de schermen.

De schijf biedt tevens twee audiocommentaren: de eerste met regisseur John Glen en enkele castleden, de tweede met scenarist/uitvoerend producent Michael G. Wilson en enkele crewleden. Die geven informatie over de film, echter in de vorm van gemonteerde interviews, aan elkaar gepraat door een gastheer en daardoor heb je het gevoel alsof de commentaartracks niet echt verbonden zijn met de film. Twee geanimeerde storyboards tonen de kijker hoe de scènes met de sneeuwscooters en het bemachtigen van de ATAC tot stand zijn gekomen. En voorts bevat deze dvd nog een videoclip van Sheena Easton, 4 bioscooptrailers, 2 radiospots, uitgebreide fotogalerijen onderverdeeld in hoofdstukken en een boekje (8 pag.) met wat achtergrondinformatie.

CONCLUSIE
Een onderhoudende film waarin Bond na het ruimte-avontuur in Moonraker, opnieuw met zijn twee voeten op de grond belandt. Zoals verwacht lost de dvd de verwachtingen in: beeld en geluid zijn voortreffelijk en de kijker wordt opnieuw in de watten gelegd met een heleboel extra's. Veel plezier.


cover
Studio: MGM

Regie: John Glen
Met: Roger Moore, Carole Bouquet, Topol, Julian Glover, Lynn-Holly Johnson

Film:
6,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1981

Leeftijd:
AL

Speelduur:
122 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626005049


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Grieks, Italiaans
Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur en acteurs
• Audiocommentaar van de filmploeg
• Documentaire "Inside For Your Eyes Only"
• Boekje (8 pag.)
• 4 Originele Bioscooptrailers
• 2 Originele Radiospots
• 2 Animated Storyboards
• Videoclip Sheena Easton
• Fotogalerij

Andere recente releases van deze maatschappij