:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATTLEGROUND
BATTLEGROUND
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-01-24
FILM
Neen, we hebben het in deze bespreking niet over de oorlogsklassieker met Van Johnson, maar wel over het debuut van ene Neil Mackay. We onderschatten geenszins de filmkennis van onze lezers, doch durven we er heel wat geld op verwedden dat er tot dusver niemand deze naam heeft gehoord. Mackay is zo'n typische doe-het-zelver die met een minimum aan financiële middelen met de grote jongens uit het actiegenre wil wedijveren. Soms levert zoiets goede resultaten op, maar helaas schopt Mackay het met Battleground niet verder dan een matige (om niet te zeggen ondermaatse) actieprent zonder de minste spanning. Je kan Battleground (in de States uitgebracht als Skeleton Lake) het best vergelijken met een goedkoop Charles Bronson-gedrocht, maar dan wel zonder de ster en een degelijk verhaal.

Vijf boeven slaan op de vlucht na een mislukte bankoverval. De buit mag dan al drie miljoen dollar zijn, toch hebben ze een politieagent en een kassier aan flarden geschoten waardoor het hele politiekorps van Michigan achter hun aan zit. De bandieten denken dat een nabijgelegen bos de ideale schuilplaats is. Dat is wel zo, want je ziet in de resterende minuten geen enkele flik meer opduiken, doch moeten ze met een gekke psychopaat (Hugh Lambe) afrekenen. Deze vreemde snuiter heeft nooit het vredesakkoord met Zuid-Vietnam kunnen aanvaarden. Voor hem is de overgave een waar verraad tegenover de ruim drie miljoen Amerikaanse soldaten die in de oorlog hun leven hebben geriskeerd. De zonderling heeft in jaren geen mens gezien en als er al iemand zijn pad kruist, dan mag je er zeker van zijn dat het meteen ook zijn laatste stap is. De rest van het uurtje film kan je wel raden. Een kat-en-muis-spel dat met de minuut vervelender wordt. Dat ligt niet echt aan de acteurs, want blijkbaar beleven die de lol van hun leven. Wel ligt de schuld bij de onkunde van Mackay die alle denkbare clichés uit de vele Chuck Norris- en Dolph Lundgren-films heeft gehaald. Eventjes dachten we dat Battleground een heel klein beetje het charisma van Southern Comfort had, maar helaas verdween die hoop vrij snel.

Te vermijden? Tja, er bestaat wel slechter en misschien is deze actiefilm (als je het al een actiefilm kan noemen) wel negentig minuten van je tijd waard, een cent uit je budget echter niet.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is heel wat beter dan we dachten. De foto's op het hoesje doen het ergste vermoeden, doch zijn de filmbeelden bevredigend (ten minste als je er rekening mee houdt dat dit een goedkope productie is). Het geluid is standaard, maar op het geratel van machinegeweren na hoor je maar weinig moois uit je speakers knallen.

EXTRA'S
Er staat geen seconde extra op deze dvd en er is wellicht geen mens die dat jammer vindt.

CONCLUSIE
Battleground is een vervelende actiefilm. De prent is nooit spannend en het scenario is een opeenhoping van clichés. Waar liggen onze videotapes met Jean-Claude Van Damme nu ook alweer?


cover
Studio: Paradiso

Regie: Neil MacKay
Met: Bryan Larkin, Bob Cymbalski, Robert Nolan, Lee Sandford

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032655


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij