:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DAMAGE
DAMAGE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-20
FILM
In onze contreien laat de naam Steve Austin niet bepaald een belletje rinkelen, maar in Amerika is dat heel wat anders. Austin is in de VS een ware worstellegende die heel wat titels veroverde. De man die eigenlijk beter bekend is als "Stone Cold" verliet door allerlei blessures vrij vroeg het sportleven en tegenwoordig houdt hij zich bezig met het maken van films. Na enkele rolletjes in onbekende series, kreeg hij in 2005 een rol aangeboden in de remake van The Longest Yard. Het hoogtepunt van zijn carrière is tot dusver de rol van lijfwacht in The Expendables, maar voor de echte liefhebber van het genre heeft de krachtpatser ook een hele resem wegwerpfilms gemaakt. Damage is er zo eentje.


Zeven jaar geleden bracht John Brickner (Steve Austin) tegen zijn wil een man om het leven. Het is wel onvrijwillige doodslag, doch hij moet zeven jaar brommen. De indrukwekkende spierbundel zegt het geweld vaarwel. In de gevangenis is hij door zijn stoere imago weliswaar een gevreesde tegenstander, toch is John een modelgevangene. Eens hij uit de nor komt wil hij op het rechte pad blijven. Maar tja, in een actiefilm moet er af en toe eens geknokt worden en vrij vlug belandt John opnieuw in het wereldje van illegale gevechten. De reden daarvoor is evenwel nobel, want het dochtertje van de man die hij destijds om het leven bracht, heeft een nieuw hart nodig. De opdracht in deze film is dan ook zeer simpel: Brickner moet het nodige geld bemachtigen en de enige manier daartoe is winnaar van het toernooi worden.


Kan het nog meer voorspelbaar zijn dan dat? Nu goed, Kickboxer met Jean-Claude Van Damme (en eigenlijk alle actiefilms uit de jaren 80) is dat ook, maar die prenten waren ten minste grappig. Damage is dat niet; het enige wat je ziet zijn ellenlange gevechten die zo slecht zijn gefilmd dat je in slaap dommelt. Steve Austin is bovendien niet bepaald een briljant acteur. Zijn pogingen om degelijk te acteren zijn vaak potsierlijk en zoals verwacht zijn het alleen zijn vuisten die indruk maken. De film is geregisseerd door Jeff King (de naam alleen al!) en hij draaide eerder afleveringen van Due South, Stargate SG-1 en Total Recall 2070.

BEELD EN GELUID
Wellicht zal het te maken hebben met het gebrek aan centen, maar Damage heeft een verschrikkelijk beeld. De kleuren zijn enorm kunstmatig, soms zie je bepaalde personages dubbel (ook de ondertiteling) en de achtergrond is vaak niet meer dan storend filmgrain. En neen, de slechte kwaliteit oogt helemaal niet charmant, het is gewoon storend! Het geluid is standaard met een soundtrack die absoluut te mijden is.


EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze rommelschijf.

CONCLUSIE
Worstelaars die voor een filmcarrière kiezen? Alleen het idee al laat je lachen, niet? Damage is een gedrocht waarin deze worstelkampioen nog eens zijn vuisten tevoorschijn mag toveren. Maar neen, Damage is noch filmkunst noch filmpret. Troep.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Jeff King
Met: Steve Austin, Walton Goggins, Donnelly Rhodes, Lynda Boyd, William B. Davis

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
12

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032624


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij