:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE AT THE END OF THE STREET
HOUSE AT THE END OF THE STREET (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-05-13
FILM
Onlangs werd Jennifer Lawrence door het Britse filmblad Total Film uitgeroepen tot de te volgen actrice van dit moment. Sinds haar doorbraak in The Hunger Games heeft de 23-jarige brunette al heel wat jongensharten sneller laten slaan, maar vooral (en dat is toch wat ons vooral interesseert) toonde de Amerikaanse filmster dat ze alle troeven in handen heeft om één van de toekomstige heldinnen van het witte doek te worden, een missie waarin ze zonder twijfel zal slagen, ten minste als ze de juiste rollen uitkiest (want ooit hebben we dezelfde superlatieven voor Kate Beckinsale gebruikt, nietwaar?) Je mag er nu al gif op innemen dat deze tweederangsthriller gedoemd is om onderaan haar filmografie te bengelen. Neen, House At The End Of Street is zeker geen slechte film (integendeel zelfs), alleen heb je dit soort (bijna banale) verhaaltjes net iets te vaak gezien.

Elissa (Jennifer Lawrence) slaagt er amper in om met haar alleenstaande moeder (Elisabeth Shue) de eindjes aan elkaar te knopen. Gelukkig vinden de twee een huurwoning voor een prikje. De adder onder het gras is weliswaar het huis waar ze tegenover wonen. Enkele jaren eerder vond er in die woning een tragisch familiedrama plaats. In een vlaag van waanzin vermoordde de psychotische Carie Ann haar ouders. De enige die de tragedie overleefde is de zonderlinge Ryan (Max Thieriot). De buurtbewoners verafschuwen de jongen en zijn aanwezigheid, want ze geven er hem de schuld van dat de huurprijzen in hun straat zo laag liggen. Bovendien doet het verhaal de ronde dat de jonge moordenares nog altijd in het nabijgelegen bos zou ronddwalen. Elissa trekt zich daar echter niet te veel van aan. Integendeel, ze begint zelfs een vurige romance met de jongeman. Wat het arme wicht niet weet is dat de moorddadige Carie Ann nog springlevend is.

Wie in zijn leven ook maar een handvol horrorfilms zag, zal zonder meer massa’s parallellen met andere griezelklassiekers zien. Halloween of zelfs A Nightmare On Elm Street zijn slechts een paar voorbeelden. Op zich is dat allemaal niet zo erg, want originele horrorprenten kun je nu eenmaal op je één hand tellen. Het voornaamste aan zo’n film is gewoon dat hij de kijker op het puntje van zijn stoel moet krijgen en daar slaagt regisseur Mark Tonderai toch deels in. Het verhaaltje stelt misschien bitter weinig voor, toch zit het allemaal goed in elkaar.

Het zal wellicht sommige lezers verbazen, maar de zwakke schakel van de film is zowaar Jennifer Lawrence. Ze loopt er een beetje ongeïnteresseerd bij en vaak heb je de indruk dat zer nog heel wat acteerlessen voor de boeg heeft. En toch gaat het wel degelijk om de actrice die als Katniss Everdeen in The Hunger Games ons hart brak. Mama Elisabeth Shue doet het heel wat beter. Het is meer dan leuk om de ster van Cocktail opnieuw aan het werk te zien. Met nieuwkomer Max Thieriot is het heel wat minder gesteld, hij bezit immers veel te weinig charisma om een slechterik te spelen en dat is in zo’n film natuurlijk een minpunt van jewelste.

Mocht Jennifer Lawrence ooit de filmdiva worden die filmcritici in haar zien, dan zal ze later (of misschien nu al) met zeer gemengde gevoelens op deze matige horrorfilm terugkijken. De kijker kan de thriller gerust in huis halen als hij niet meer dan anderhalf uur popcornvertier verlangt. Wel dient hij te weten dat zijn netvliezen zo’n verhaaltje al enkele keren zagen.

BEELD EN GELUID
Ofschoon er wel degelijk een Blu-ray in de lader zit, heb ik het verschil nooit echt gemerkt. Er is wel nergens sprake van storing of enige filmgrain, toch lijkt de kwaliteit gewoon op die van een dvd. De kleuren zijn veel te fel belicht en er is bovendien een overvloed van geel in het kleurenpalet aanwezig waardoor het allemaal te kunstmatig oogt. Normaal staat een Blu-ray voor een haarscherp beeld, doch is daar op House At The End Of The Street maar weinig van te zien. Het geluid is standaard, alhoewel de schrikeffecten (wat essentieel is voor een horrorfilm) door de speakers knallen. De onnozele soundtrack krijg je er gratis bovenop. Je kan zelfs Jennifer Lawrence horen zingen (niet dat we op een slechte versie van Sheryl Crow zaten te wachten!).


EXTRA’S

Jammer genoeg moeten we het op deze Blu-ray zonder extra’s stellen.


CONCLUSIE
De meeste filmfans zullen zich deze film aanschaffen wegens hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence. Nochtans stelt de ster uit The Hunger Games ons diep teleur. Zwakke acteerprestaties (alleen Elisabeth Shue haalt de middelmaat) in een matige horrorprent die ons desalniettemin (en ondanks de vele clichés) anderhalf uur kon boeien.coverStudio: Paradiso

Regie: Mark Tonderai
Met: Jennifer Lawrence, Max Thieriot, Gil Bellows, Elisabeth Shue, Eva Link, Nolan Gerard Funk, Allie MacDonald

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937042401


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• GeenAndere recente releases van deze maatschappij