:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JAMES BOND - LIVING DAYLIGHTS, THE
JAMES BOND - LIVING DAYLIGHTS, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-06-27
FILM
Timothy Dalton maakt zijn debuut als James Bond in dit avontuur boordevol actie, waarin hij in zijn eentje de KGB en naar winst hongerende wapenhandelaren om de tuin leidt. Als Bond de uit Rusland vluchtende officier Georgi Koskov (Jeroen Krabbé) probeert te helpen, wordt die nadien ontvoerd. James Bond komt in actie en tijdens zijn speurtocht loopt hij de mooie Kara (Maryam d'Abo) tegen het lijf. Samen raken ze verstrikt in een wapencomplot tussen twee wereldmachten. Hun spannende race vol achtervolgingen eindigt in een confrontatie in de Afghaanse woestijn.

BEELD EN GELUID
Een vrij recente film (alhoewel 14 jaar oud) en dan mag je toch verwachten dat beeld en geluid de verwachtingen inlossen. En dat gebeurt ook. De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er voortreffelijk uitziet. De kleuren ogen mooi en natuurlijk, het contrast is goed geregeld en het beeld bevat voldoende scherpte en detail. De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) maakt optimaal gebruik van alle kanalen en klinkt levendig zonder echt te overdonderen. Muziek wordt netjes gespreid, dialogen klinken helder en verstaanbaar, en de surrounds worden perfect aangesproken waar nodig. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van split-surrounds.

EXTRA'S
Net als op de andere James Bond-dvd's uit de reeks bevat The Living Daylights een rijk gevuld hoofdstuk extra's. Die worden gepresenteerd in geanimeerde menu's; alle extra's behalve de audiocommentaar hebben Engelse, Franse en Italiaanse ondertitels. De gebruikelijke documentaire (34 min.) biedt gewoontegetrouw een uitgebreide kijk op de productie van de film. Daarbij veel interviews met cast en crew, die zeer enthousiast de nodige anecdotes en verhalen vertellen. De tweede documentaire (44 min.) belicht de figuur van Ian Fleming, auteur van de James Bond boeken, en bevat tevens interessante interviews met figuren uit zijn directe omgeving of met wie hij samengewerkt heeft.

De audiocommentaar bevat inbreng van onder andere regisseur John Glen, actrice Maryam D'Abo, acteur Jeroen Krabbé, de cinematograaf en anderen. Hun commentaar is afzonderlijk opgenomen en nadien gemonteerd. Allemaal hebben ze leuke weetjes of relevante achtergrondinformatie te vertellen. Wat ons opviel is dat er zich bij momenten een storend gekraak voordoet tijdens de audiocommentaar. De schijf bevat ook nog een muziekvideo van A-Ha, een making-of (4 min.) van de muziekvideo met interviews van John Barry en leden van A-Ha, één verwijderde scène (magic carpet), 3 trailers (bioscooptrailer, UK-teaser, US-teaser) en een boekje (8 pag.) met wat achtergrondinformatie.

CONCLUSIE
The Living Daylights biedt ontspannend entertainment waar je niet al te veel moet bij nadenken. Technisch voldoet de dvd aan de verwachtingen: beeld en geluid zijn goed, de extra's zijn voldoende interessant.


cover
Studio: MGM

Regie: John Glen
Met: Timothy Dalton, Maryam d'Abo, Jeroen Krabbé, Joe Don Baker, John Rhys-Davies, Art Malik

Film:
6,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
130 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626008545


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars
Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur en crew
• Documentaire "Inside The Living Daylights"
• Documentaire "Ian Fleming"
• 3 Trailers
• Verwijderde scène
• Videoclip A-Ha
• Making-of-videoclip
• Boekje (8 pag.)

Andere recente releases van deze maatschappij