:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MIDNIGHT SON
MIDNIGHT SON
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-09-13
FILM
Het dvd-hoesje wil de koper wijsmaken dat Midnight Son een nieuwe kijk op de Twilight-saga biedt, doch je gelooft die flauwe promopraatjes maar beter niet. Het enige wat de debuutfilm van Scott Leberecht (een naam die je wellicht nooit meer zult tegenkomen) met de Kristen Stewart-hit bindt is dat het verhaal eveneens om een vampier met een identiteitscrisis draait en die bovendien een heel klein beetje op Robert Pattinson lijkt, maar daarmee houdt elke vergelijking op. Meer zelfs, Twilight kan je met wat goede wil nog als tamelijk vernieuwend beschouwen, Midnight Son is daarentegen de zoveelste moderne vampierenfilm die na een half uur als de overbekende pudding in elkaar zakt.


Jacob (Zak Kilberg) is een engerd die aan allerlei vreemde ziektes lijdt. Zijn lichaam is ondervoed, hij vertoont symptomen van cirrose, hij heeft een huidziekte en bij een volgend doktersbezoek blijkt er ook nog bloedarmoede. Bovendien heeft hij de niet te stoppen drang om bloed op te slurpen. Dagelijks likt hij als een waanzinnige aan de verpakkingen van vlees waar nog een beetje bloed in zit en stilletjes aan begint de zonderling zich af te vragen of hij geen vampier is. Nochtans lijkt alles in orde, hij ziet nog steeds zijn spiegelbeeld en hij reageert normaal als hij een crucifix ziet. De dorst naar bloed wordt echter met de dag groter en als hij met zijn nieuw liefje Mary (Maya Parish) voor het eerst het bed induikt gebeurt er iets heel vreemds. Tijdens de liefdesdaad krijgt zijn vriendinnetje een bloedneus (tja, aan fantasie hebben de makers zeker geen gebrek!) waardoor Jacob voor het eerst in zijn leven menselijk bloed proeft. De man raakt in extase en als een junk wil hij voortaan elke dag zijn portie menselijk bloed.

Tot zover het grappige (en enigszins onderhoudende) gedeelte van de film, want vrij vlug verandert hij van toon en wordt een ordinaire (slaapwekkende) thriller. De kijker weet wie de dader is waardoor het louter wachten is op het moment waarop de politie hem bij de kraag vat en dat is meteen ook het ogenblik dat de bevrijdende aftiteling op het scherm verschijnt. In het begin van deze al bij al slappe horrorprent raakt de kijker wel gecharmeerd door de aanpak van deze debuterende regisseur omdat hij niet echt weet waar de man naartoe wil, maar na een half uurtje heeft ieder mens door dat het gekozen pad naar het grote niets leidt. Zak Kilberg (officieel is dat Zachary Kilberg) raakte ondertussen bij horrorfanaten een beetje bekend door zijn rolletjes in een aantal horrorfilms waarvan de bekendste Zombie Strippers! en The Slaughter zijn, doch is het duidelijk dat zijn grote talent gewoon zijn boeventronie is, van acteren heeft hij namelijk zeer weinig verstand. Nog erger is het met hoofdrolspeelster Maya Parish gesteld. Midnight Son is haar eerste "grote" rol en het lijkt er sterk op dat het daarbij zal blijven.


Neen, Midnight Son probeert anders te zijn en eventjes wordt de illusie gewekt dat regisseur Scott Leberecht daarin slaagt, maar vrij gauw merk je dat deze film een verwaarloosbare titel is op het ellenlange lijstje van horrorfilms die je nooit meer terug wil zien.

BEELD EN GELUID
We kunnen best begrijpen dat niet iedere film over een gigantisch Hollywoodbudget beschikt, maar deze film trekt de grens toch wel zeer ver. Niet alleen zijn de kleuren aartslelijk, ook lijkt de bibberprent gewoon op een uitvergroot YouTube-filmpje waaruit de meeste kleuren zijn verdwenen. Alleen het geluid valt enigszins mee, ofschoon je met dialogen alleen maar weinig fout kan doen, niet?

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.


CONCLUSIE
Het is wel duidelijk dat de vampierenfilm van vandaag nieuw bloed nodig heeft, doch staat het vast dat Midnight Son daarvoor niet de geschikte donor is. Scott Leberecht probeert wel om het genre een nieuwe draai te geven, alleen slaagt hij daar maar een vijftiental minuutjes in. De rest van de film is overbodig.


cover
Studio: Excesso

Regie: Scott Leberecht
Met: Zak Kilberg, Maya Parish, Jo D. Jonz, Larry Cedar, Arlen Escarpeta

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
2/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8718546520785


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij